Antreprenori București Ultimele stiri

Topul firmelor private din România. Primii antreprenori premiați la gala IMM-urilor private

Consiliul Național al Întreprinderilor private Mici și Mijlocii din România a oferit astăzi premii la cel mai mare eveniment de recunoaștere a meritelor antreprenorilor din țară. La eveniment au fost prezenți șeful statului, Klaus Iohannis, și premierul Ludovic Orban.

Evenimentul premiază anual companiile românești care au înregistrat performanțe economice notabile și au adus valoare comunității și economiei românești. În cadrul evenimentului, pe baza informațiilor furnizate de Oficiul Național al Registrului Comerțului, în funcție de profitul brut, cifra de afaceri, productivitate și performanța globală în afaceri, sunt acordate mai multe categorii de premii: naţionale generale, naţionale, pe domenii de activitate – cod CAEN, regionale generale și județene, precum și premii speciale.

În deschiderea evenimentului președintele și premierul au ținut discursuri în care au pomenit despre schimbarea guvernării și și-au arătat convingerea că lucrurile în economia românească se vor schimba. Aceștia au promis că va consulta reprezentanții mediului de afaceri la elaborarea politicilor publice care vizează activitatea acestora și că vor debirocratiza mai multe proceduri.

„Aseară, la întâlnirea cu colegii dvs. de la Camera de Comerț am constatat că la nivelul întreprinzătorilor revine, treptat, speranța. Oamenii de afaceri încep să devină optimiști față de perspectivele economiei noastre. Am convingerea că antreprenoriatul depinde de o guvernare responsabilă”, a spus Klaus Iohannis.

„Prima acțiune pe care o vom face consultându-ne cu Dvs va fi reducerea birocrației – să încercăm să fluidizăm lucrurile astfel încât relația cu structurile statului să nu fie o frână pentru IMM-uri”, a menționat premierul Ludovic Orban.

Președintele de onoare al Consiliului națioal al IMM-urilor private a transmis felicitări reprezentanților companiilor românești „pentru performanțele obținute, mai ales că acestea au fost realizate într-un context politic și social complex”.

Înainte de acordarea primelor trei premii naționale pentru cei mai buni antreprenori, șeful statului a fost întrebat cum arată, în viziunea lui, România antreprenorială.

„Arată foarte bine și este prosperă. Noi în ultimii 30 de ani am trecut printr-o fază pe care am putea s-o numim de tranziție. Aud foarte des că ne aflăm într-o tranziție dintr-un capitalism clasic într-o societate a cunoașterii, așa cum alții spun că am scăpat demult de comunism și ne îndreptăm spre o societate matură. Vă spun drept că și într-un caz, și în altul suntem departe de obiectiv. Trebuie să eliminăm rădăcina răului. Nu putem să construim o societate democratică matură, folosind metode și tructuri din ’67, cum nu putem să trecem într-o etapă de piață matură, cu firme multe care se bazează pe Inteligența Artificială, până când nu avem o bază serioasă. În România avem mult prea puțini antreprenori, mult prea puține firme și mult prea puțin respect pentru economia reală. Altfel, cu măsuri de tip OUG 114 nu facem un pas înainte și 2 înapoi, ci invers – doi pași înapoi. Repet, răsuflu ușurat că am scăpat de acel guvern toxic. Cu un guvern liberal avem o șansă foarte reală să îndreptăm lucrurile”, a spus Klaus Iohannis.

„Deci, o Românie antreprenoarială se poate construi, construind un cadru redutabil pentru firme și încurajându-i pe cei care fac performanță. Avem întreprinderi la stat care au datorii de ani și ani, nu putem continua așa. Reformele structurale trebuie odată făcute; cu cât tragem mai mult de timp, cu atât vor fi mai dureroase. Trebuie să mai spun că trebuie făcută o educație antreprenorială reală. Nu poți să trimiți la școală să predea oamenii ceva și de fapt nu se pricep să facă. Totodată, nu cred că este bine să lăsăm managerii să învețe singuri la locul de muncă. Dacă v-ați uitat cum funcționează acest sistem în vestul Europei, există școli pentru oamenii de afaceri, care le permit să învețe baza (…)”, a răspuns șeful statului.

Primele premii întitulate „Antreprenor pentru România”, oferite în debutul evenimentului, au fost acordate în felul următor:

Asociația „Dăruiește Viață”, Oana Gheorghiu:

„Este o onoare pentru noi, vă mulțumim că sunteți, că ați luptat și rezistat în aceste condiții ostile. Pentru noi, statul român a fost ca un vânător în ultimii doi ani de zile. Așa l-am simțit noi și, probabil, și Dumneavoastră. Vă rog să rămâneți alături de noi. Am reținut că înregistrați, în total, un profit de 2 miliarde de lei, ceea ce ar însemna că 64 de milioane de lei ar merge în astfel de proiecte (Asociația „Dăruiește Viață” construiește un spital pentru copiii bolnavi de cancer în București – n.n.). Dacă am putut construi un spital într-un stat în care nu se contruiește nimic, e doar pentru faptul că Dumneavoastră ne-ați fost alături”.

Ivan Patzaichin, sportiv, campion mondial, asociația Rowmania:

„Sunt foarte onorat pentru acest premiu. Aș vrea să dăruiesc acest premiu echipei mele mici și frumoase, cu care am promovat în ultimii 10 ani proiecte sociale, proiecte care să arate lumii că se poate trăi și altfel. Am încercat să promovăm frumoasa noastră Românie, să promovăm turismul lent și responsabil. Anul acesta am lansat proiectul AUR – Apele Unite Române și vreau să vă spun că am descoperit că România arată ca un corp uman. Toate răurile României se revarsă în Dunăre, care trece prin Deltă și se revarsă în mare. Cu cât „venele” noastre vor fi mai curate, cu atât „inima” – Delta – va fi mai curată”.

Ștefan Mandachi, antreprenor:

„Dedic acest premiu patronilor anilor 90 care au desfășurat afaceri în România într-o perioadă în care au fost subjugați, după 40 de ani de comunism, într-o perioadă în care au fost traumatizați. Noi, antreprenorii moderni, suntem la fel de suspectați acum. Am întrebat într-o școală, unde erau adunați 300 de învățători, câți dintre ei au îndrumat vreun elev să fie patron. Nici unul din 300. E timpul ca noi, antreprenorii, să mergem în școli și să explicăm elevilor un algoritm foarte simplu: dacă noi avem 10 lei și sunt impozitați cu 16 la sută și cu 5 la sută impozit pe dividende, înseamnă că 2, 65 lei vor ajunge la stat. Dacă noi conducem un Mercedez, în garajul statului intră un WV, dacă noi conducem un BMW, în garajul statului vor ajunge două Dacii Logan. A sosit timpul să ne smulgem din acest context al victimizării. Nu e nevoie de pași de elefant”.

Consiliului Național al IMM-urilor private a acordat și o distincție pentru Klaus Iohannis, numită „Un președinte pentru România 2.0”, pe care șeful statului a spus că îl dedică românilor.

*Vom reveni cu lista completă a premiilor oferite în cadrul Galei.

Related posts

O grădiniță va fi construită din fonduri europene în Parcul Industrial 1 Oradea

redactia

ANOFM a anunțat un nou număr unic de apel pentru informarea cu privire la şomajul tehnic

Ion Surdu

Universitatea de Științe Agricole din Timișoara – proiect de finanțare a noilor afaceri, valoare totală de 15,4 mil. lei

Stefana Muresan

Zona Baia Sprie va avea hărți de mari dimensiuni pentru traseele turistice

Nora Dumitrescu

ATENOR announces the obtaining of the Building Permit for @EXPO project

Ionut Oprea

Aquaparkul Nymphaea, cel mai tare din România şi Europa de est

Traian Dan

Comunitatea The Woman s-a reunit în 28 martie la Conferința de Leadership Feminin

Stefana Muresan

Cu aplicația DreamLab puteți ajuta la lupta împotriva cancerului la sân

Ligia Voro

CJ Sibiu: Licitatie pentru proiectarea a 37 km din DJ Agnita – Sighisoara

Stefana Muresan

Aplicație care scapă clienții de spălatul rufelor, lansată în București: investiția inițială – 300.000 euro

Papuc Irina

Episcopia Romano-Catolică investește într-un spital în centrul municipiului Satu Mare

redactia

Ministerul Transporturilor a emis ultimul set de autorizații pentru modernizarea căii ferate între Simeria și Arad, constructor asocierea Astaldi SpA – FCC Construccion SA – Salcef Construzioni Edili e Ferroviarie SpA – SC Thales Systems România SRL

Stefana Muresan

Zacaria oferă gratuit spații industriale ONG-urilor și instituțiilor care luptă împotriva COVID-19

Ion Surdu

CADASTER AND REAL-ESTATE REGISTRATION: NEW LEGISLATIVE CHANGES

redactia

Barajul Runcu va costa aproape 100 de milioane de euro

Nora Dumitrescu

CITR Group aduce la Cluj expoziția Muzeul antreprenoriatului: 100 de ani de antreprenoriat în România

Stefana Muresan

Mandatul directorului general al Antibiotice Iaşi, Ioan Nani, a fost prelungit cu încă patru ani

Papuc Irina

Tresor Le Palais, primul hotel de cinci stele din Timișoara. Investiție de 6 milioane de euro

Stefana Muresan

Cel mai modern terminal intermodal din Transilvania, la Sebeș. Demersurile continuă

Ligia Voro

Modernizarea aeroportului din Baia Mare costă 63 de milioane de euro

Nora Dumitrescu

Guvernul a adoptat studiul de fundamentare pentru Autostrada Comarnic-Brașov

Ligia Voro

Fondul European pentru Europa de Sud-Est, parteneriat prelungit cu BT

Nora Dumitrescu

International Alexander SRL – Profesioniști în transporturi

Ioan Sandor

BCR a lansat un nou modul cu sfaturi practice pentru antreprenori

Traian Dan

Leave a Comment