București Eveniment Ultimele stiri

PRIA Competition Chișinău în 21 noiembrie 2019

PRIAevents, împreună cu Consiliului Concurentepi Reublica Moldova, organizează în 21 noiembrie 2019, la Chișinău, conferința PRIA COMPETITION CHIȘINAU  – eveniment care va reuni toate sectoarele economiei direct interesate din Republica Moldova –  IT, industrie, sănătate și farmaceutice, financiar – bancar, asigurări, retail, energie, telecom, auto, mediu, juridic, agricultură, construcții și real estate, servicii și nu numai.

Conferința va avea loc la Organ Hall în bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, 81, Chisinau, începând cu ora 9,30.

De ce Republica Moldova?

Pentru că este o țară care a beneficiat de o atenție deosebită a investitorilor, pentru că antreprenoriatul este în continuă dezvoltare, pentru că este un țară dinamică, cu potential de dezvoltare economică pentru mai multe sectoare de business.

Toate companiile trebuie să se supună legilor concurenței. De aceea, acest eveniment important este de interes pentru top manageri – președinti, directori generali, antreprenori, directori de dezvoltare, directori de strategie, directori de operațiuni, directori juridici, consilieri  juridici și avocați, dar și pentru asociații profesionale, camere de comerț, ambasade, consultanți, investitori, economiști, profesori și jurnaliști.

Lectorii invitați sunt:

Marcel RĂDUCAN – Preşedinte, Consiliului Concurenţei din Republica Moldova

Vadim BRÎNZAN Ministru al Economiei și Infrastructurii

Violina VARTA – Director Adjunct, Agenţia pentru Protecţia Consumatorilor și Supravegherea Pieței (A.P.C.S.P), Republica Moldova

Mihaela ION – Partener, Popovici Nițu Stoica și Asociații

Emil GUȚU – Competition Manager, ACI Partners

Peter Michalko Șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova

Karoly SZALAI – Președinte, European Business Association

Emmanuel SKOULIOS –  Preşedinte – Alianța Franceză din Moldova

Mariana RUFA – Director Executiv, European Business Association

Leonid CERESCU – Președinte, Confederația Națională a Patronatului din Republica Moldova

Eveimentul va fi moderat de Raluca VOIVOZEANU – CEO, PRIA Conferences.

De ce să participați?

Indiferent de domeniul în care activați, dacă doriți să vindeți sau să cumparați o companie, trebuie să primiți avizul Consiliului Concurenței.

Membrii asociațiilor profesionale trebuie de asemenea să știe care sunt liniile care nu trebuie depășite când vine vorba despre concurență.

Este foarte important ca fiecare companie care este interesată de achizițiile publice să știe care sunt barierele pe care nu trebuie sa le treacă companiile care participă la licitații ? Câte companii pot participa ? Pot licita împreună 2 sau mai multe companii?

Fiecare manager trebuie să știe care sunt clauzele contractuale pe care să le includă în contracte sau sa le accepte de la parteneri astfel încât să nu încalce legea concurenței, să aibă grijă cand stabilește prețul și șă nu recurgă la concurență neloială.

Asadar, concurența este un mecanism vital al economiei, Consiliul Concurenței din Republica Moldova având un rol foarte important pentru asigurarea unui mediu concurențial sănătos. Astfel se încurajează eficiența şi inovația şi se reduc preturile. De asemenea, companiile sunt încurajate să ofere consumatorilor bunuri şi servicii în termenii cei mai favorabili.

Piețele nu funcționează întotdeauna eficient, făcând rău economiei, consumatorilor și societății. Atunci când se întâmplă așa, autoritățile de concurență verifică ce se întamplă în acele sectoare ca să înțeleagă dinamica concurenței în aceste sectoare, iar astfel pot să identifice motivele pentru functionarea slabă a sectorului și să recomande diverse politici sau actiuni pentru rezolvarea problemelor.

De aceea, politicile concurențiale trebuie cunoscute și înțelese de către toți cei care sunt implicați în economie. Companiile trebuie să cunoască atât modalitățile prin care pot fi protejate de legislație în cazul în care devin victime ale unor practici anticoncurențiale, dar și care sunt sancțiunile pe care le pot primi dacă decid încălcarea normelor. Este foarte important să cunoască aceste reglementări atât mediul de afaceri, dar și persoanele fizice.

Printre subiectele importante care se vor dezbate la această ediție regăsim: concurența și sectoarele cheie precum financiar – bancar, asigurări, retail, sănătate și farmaceutice, energie, turism, telecom, auto, mediu, juridic, agricultură, construcții și real estate, IT, industrie, concurența pentru membrii asociațiilor patronale și profesionale; concurența și achizițiile publice.

Focusul este în continuare asupra luptei împotriva cartelurilor, a abuzului de poziție dominantă a companiilor în sectorul lor de activitate, precum și asupra fuziunilor si achizițiilor, a concurenței neloiale, a prețurilor și a altor practici de concurență.

În cadrul conferinței PRIA Competition CHIȘINĂU veți beneficia de aflarea noutăților legislative în ceea ce privește concurența, de analize la un nivel înalt și de studii de caz.

Conferința PPRIA Competition CHIȘINĂU  face parte din seria conferinţelor organizate de PRIAevents  care aduc în atenție cele mai importante și mai actuale teme de dezbatere din fiecare domeniu și beneficiază de o prezență mare a participanților și a mass – mediei. Cu o experienţă de peste 12 ani în organizarea evenimentelor premium, echipa PRIAevents este recunoscută pentru organizarea evenimentelor bine documentate din cele mai reprezentative sectoare ale economiei.

Veți avea ocazia să întâlniți cei mai importanți lectori din domeniu dar și să faceți schimb de opinii și experiență cu participanții preocupați de aceleși subiecte ca și voi, de a afla cum pot vă ajuta consultanții juridici, de a vedea care sunt opiniile asociațiilor și ale companiilor din industria dvs. Exemplele, studiile de caz și noutățile vor fi adevărate surse de învățare și dezvoltare pentru activitatea pe care o desfăsurați.

PRIAevents este recunoscută de multă vreme ca o platformă independentă, și  echidistantă de discuții despre cele mai importante teme, despre schimbari legislative, politici in toate sectoarele economiei.

Mai multe detalii despre agenda evenimentului PRIA Competition Chișinău şi modalități de înscriere pentru participare puteți găsi pe www.priaevents.ro şi pe https://priaevents.ro/pria-competition-conference-chisinau/.

Related posts

Grupul Mobexpert își redeschide, de astăzi, o parte din magazine. Urmează și reluarea activității fabricilor

Papuc Irina

Românii dăruiesc mai multe flori: business-urile din domeniul floral și-au dublat cifra de afaceri în ultimii cinci ani

Ligia Voro

Continental pregăteşte investiţii de peste 180 mil. Euro în România în 2019

redactia

Proiecte europene de peste 52 mil. euro pentru reabilitarea drumurilor judeţene din Sibiu

Stefana Muresan

Globalworth, the largest corporate bond issue in the history of the Bucharest Stock Exchange

Ionut Oprea

Wetterbest lansează SUPREM50: protecția pentru acoperiș cu cea mai mare rezistență la coroziune și raze UV  

Ligia Voro

Romgaz recrutează şapte membri în CA, în baza ordonanţei pentru guvernanţa corporativă

Stefana Muresan

Fabrica de componente pentru electrocasnice Miele din Brașov, afaceri de 59 mil. euro

Stefana Muresan

IMMOFINANZ a semnat contracte de vânzare pentru mai multe terenuri din portofoliul Adama

Ionut Oprea

Prezent la Oradea, Yves Caracatzanis (Renault România): 500 de locuri de muncă disponibile în Grup

Stefana Muresan

Datacor vrea să investească 1,35 mil. euro în Parcul Industrial Bistrița

Stefana Muresan

România vrea să organizeze conferința europeană a clusterelor

Stefana Muresan

Ministerul Turismului va susţine şase investiţii în Bistriţa-Năsăud

Stefana Muresan

Corina Crețu: România va primi în 2021-2027 cu 8% mai mulți bani la politica de coeziune

redactia

TAROM, nouă promoție la biletele de avion, cu prețuri de la 99 euro pentru unele destinații

redactia

ENDAVA DEVINE UN JUCĂTOR IT GLOBAL PRIN FUZIUNEA CU VELOCITY PARTNERS

Stefana Muresan

Kinstellar strengthens its real estate team with Victor Constantinescu

Ionut Oprea

Continental Sibiu are un nou director general

Stefana Muresan

Transgaz, nouă licitație pentru rezervarea conductei care va exporta gaze în Ungaria

redactia

CNAIR solicită fonduri europene pentru noul pod peste Dunăre. Investiție de peste 550 mil. euro

redactia

Fermierii campioni la porumb din județul Arad

redactia

Romgaz, investiții de 400 mil. euro în modernizarea depozitelor

Stefana Muresan

Producătorul de mase plastice Gimplast, furnizor pentru Electrolux, Kaercher, Kod, Osram sau Ledvance, tinde spre afaceri de 10 mil. euro

Stefana Muresan

Moneda EURO ajunge astăzi la un nou maxim istoric

Papuc Irina

Leave a Comment