Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Rețelele de apă din Gherla, modernizate pe banii Europei

Președintele Consiliului Județean (CJ) Cluj, Alin Tișe, a semnat autorizația de construire pentru executarea lucrărilor de extindere și reabilitare a rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în zona Gherla.

„Este un nou pas pe care îl facem pentru a obține o infrastructură de apă şi canalizare modernă, adaptată celor mai noi standarde în domeniu și normativelor europene în vigoare. Demersurile noastre au scopul de a asigura creșterea calității vieții cetățenilor și distribuirea apei de cea mai bună calitate”, afirmă Alin Tișe.

În Gherla, lucrările de alimentare cu apă vor viza racordul la rețeaua existentă, o nouă stație de clorinare, extinderea conductei de aducțiune de 2,8 km, o nouă stație de pompare, reabilitarea a 7,9 km de rețea de distribuție, extinderea rețelei de distribuție de 3,6 km, un rezervor de înmagazinare de 100 mc. Vor fi reabilitați 8,5 km de rețea de canalizare și se va asigura extinderea acestei rețele cu 3 km.

Pentru alimentarea cu apă a comunelor Buza, Cătina, Sânmartin, Țaga sunt prevăzute lucrări de extindere a rețelelor de distribuție, de 42 km, și a conductelor de aducțiune de 18 km. Comunele vor beneficia de patru noi stații de pompare, trei stații de clorinare și trei rezervoare de înmagazinare. Se vor realiza racordurile necesare și lucrările de traversare a cursurilor de apă.

Lucrările vor fi executate în baza unui contract de lucrări din cadrul proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județele Cluj și Sălaj, în perioada 2014-2020, cu finanțare europeană, de 355 de milioane de euro, câștigat de către Compania de Apă Someș la finele anului trecut.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Sibiu Jazz Competition 2019 și-a ales câștigătorii

Articolul următor

Maramureșul, cu trei destinații în topul turismului din România

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share