Cluj Fonduri Europene Infrastructura Sălaj Ultimele stiri

Rețelele de apă din Gherla, modernizate pe banii Europei

Președintele Consiliului Județean (CJ) Cluj, Alin Tișe, a semnat autorizația de construire pentru executarea lucrărilor de extindere și reabilitare a rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în zona Gherla.

„Este un nou pas pe care îl facem pentru a obține o infrastructură de apă şi canalizare modernă, adaptată celor mai noi standarde în domeniu și normativelor europene în vigoare. Demersurile noastre au scopul de a asigura creșterea calității vieții cetățenilor și distribuirea apei de cea mai bună calitate”, afirmă Alin Tișe.

În Gherla, lucrările de alimentare cu apă vor viza racordul la rețeaua existentă, o nouă stație de clorinare, extinderea conductei de aducțiune de 2,8 km, o nouă stație de pompare, reabilitarea a 7,9 km de rețea de distribuție, extinderea rețelei de distribuție de 3,6 km, un rezervor de înmagazinare de 100 mc. Vor fi reabilitați 8,5 km de rețea de canalizare și se va asigura extinderea acestei rețele cu 3 km.

Pentru alimentarea cu apă a comunelor Buza, Cătina, Sânmartin, Țaga sunt prevăzute lucrări de extindere a rețelelor de distribuție, de 42 km, și a conductelor de aducțiune de 18 km. Comunele vor beneficia de patru noi stații de pompare, trei stații de clorinare și trei rezervoare de înmagazinare. Se vor realiza racordurile necesare și lucrările de traversare a cursurilor de apă.

Lucrările vor fi executate în baza unui contract de lucrări din cadrul proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județele Cluj și Sălaj, în perioada 2014-2020, cu finanțare europeană, de 355 de milioane de euro, câștigat de către Compania de Apă Someș la finele anului trecut.

 

Related posts

Transgaz demarează lucrările la stațiile de comprimare gaze naturale din cadrul BRUA

Stefana Muresan

Județul Brașov în top 3 după numărul de vânzări de imobile. Alba și Sălaj – cele mai puține

Ligia Voro

Michelin România vrea să angajeze 400 de specialişti şi operatori

Stefana Muresan

Leave a Comment