Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Maramureșul, cu trei destinații în topul turismului din România

Județul Maramureșul se află în topul preferințelor turiștilor români și străini pentru păstrarea cu sfințenie a tradițiilor și a portului popular, dar și pentru locurile care par rupte din poveste.

Într-un top al destinațiilor turistice din România județul se regăsește cu nu mai puțin de trei recomandări, conform portalului Emaramureș.

Cimitirul Vesel de la Săpânța repezintă o destinație turistică unică în România. Faimos pentru crucile mormintelor viu colorate și picturile naive reprezintă scene din viața și ocupația persoanelor înhumate. Pe unele cruci există versuri în care sunt amintite, deseori cu nuanțe umoristice, persoanele respective. Din 2009, cimitirul este obiectivul festivalului anual „Drumul lung spre Cimitirul Vesel’.

Mocănița de pe Valea Vaserului, obiectiv turistic unicat în România, străbate de 84 de ani aceiași 21,6 km între Vișeu și Paltin, pentru a transporta lemne și pentru a încânta turiști. Este o cale ferată cu ecartament îngust, care merge din Vișeu de Sus, până la stația Coman, aproape de granița cu Ucraina. Calea ferată este exploatată atât forestier, cât și turistic, fiind clasată ca monument istoric.

Cascada cailor este situată pe versantul nordic al Munților Rodnei, în apropierea stațiunii turistice Borșa. Apa rezultată din topirea zăpezii și din ploi se adună într-un circ glaciar și de acolo se prăvelește pe versantul abrupt al Rezervației Piatra Rea. Ea se află la altitudinea de 1.300 m, iar căderea de apă e de 90 m.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Rețelele de apă din Gherla, modernizate pe banii Europei

Articolul următor
bucurestifm.ro

Fitch a confirmat ratingul României la BBB minus, cu perspectivă stabilă

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share