Sibiu Ultimele stiri

Sibiu Jazz Competition 2019 și-a ales câștigătorii

Marele premiu al Sibiu Jazz Competition 2019 a fost câștigat de un cvintet la aniversarea a 40 de ani de la nașterea competiției. Sute de iubitori de jazz au aniversat evenimentul care, cel puțin din punct de vedere artistic, are cel mai înalt nivel calitativ din ultimii 20 de ani, spun organizatorii.

„Am avut Jam Session în Bucătărie, am avut un concert caritabil în urma căruia vor putea fi susținute deplasările copiilor aflați în centrul de Plasament din Orlat către repetițiile din Sibiu, dar am avut și mult jazz bun”, afirmă cei care aduc în fiecare an trupe și interpreți de jazz cunoscuți la Sibiu.

Marele premiu al Sibiu Jazz Competition 2019 a fost câștigat de un cvintet a cărui desăvârșire este deja cunoscută iubitorilor de jazz. Inițiat de Josiah Woodson, acesta i-a adus laolaltă în Quintessentiel pe pianistul Daniel Gassin, Plume la saxofon, Zacharie Abraham la contrabas și Tilo Bertholo la tobe.

Josiah Woodson & Quintessentiel înseamnă cinci elemente ce interacționează teribil de bine pe scenă, fiecare fiind esențial, indispensabil sunetului, muzicii, jazzului pe care îl cântă. Pe lângă cei 1500 de euro, marele premiu constă și în invitația de a participa anul viitor, la Sibiu Jazz Festival, cel mai longeviv festival de gen din România.

Premiul pentru cea mai bună voce, în valoare de 500 de euro, a fost acordat solistei de la Lost in the Supermarket, Anais del Sordo, a cărei prestație a fost ca o explozie de poezie și vitalitate.

Cel mai bun instrumentist a fost desemnat Francesco Pollon, pianist (Italia). Premiul pentru cea mai bună compoziție i-a revenit Susannei Risberg din Suedia, chitaristă și compozitoare.

Toate reprezentațiile au fost transmise LIVE atât pe pagina de Facebook Sibiu Jazz Festival, cât şi pe site-urile oficiale: Sibiu Jazz Competition si Sibiu Jazz Festival. Competitia a fost urmarită online în 46 de țări din întreaga lume și în 72 de orașe din România.

Sibiu Jazz Competition 2019 este un proiect cultural organizat de Fundația Sibiu Jazz Festival, realizat în parteneriat cu Casa de Cultură a Studenţilor Sibiu și Filarmonica de Stat Sibiu, cofinanţat de Consiliul Local Sibiu, Primăria Municipiului Sibiu şi Consiliul Judeţean Sibiu.

Related posts

FOTO-VIDEO: Se lucrează la pasajul peste A3 și calea ferată, la nodul Iernut

Ligia Voro

Întâlnire strategică între ministrul Sănătății și reprezentanții Palmed

Stefana Muresan

Numărul pasagerilor înregistraţi în transportul interurban şi internaţional a crescut în 2017 cu 8,1%

Stefana Muresan

Leave a Comment