Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Rețea de hub-uri în stil american la Cluj

Primarul Clujului, Emil Boc, a inaugurat un nou spațiu de birouri din zona Cluj Arena, botezat Silicon Forest Central Park. Cu acest prilej, a avut loc o dezbatere despre ecosistemul local de startup-uri.

“Resursa umană capabilă reprezintă unul dintre principalele avantaje competitive pe care orașul nostru le deține în contextul pieței actuale, dar și al slujbelor viitorului. Capacitatea de inovare a talentelor Clujului se transpune de multe ori în așa numitele „startupuri” – modele de business pentru antreprenorii aflați la început de drum. Orașul nostru se poziționează ca un hub european de digitalizare & IT, startupurile fiind o componentă cheie în ecosistemul local de inovare”, a menționat edilul clujean.

La eveniment au participat fondatorii Silicon Forest, investitori și oameni de afaceri din Statele Unite ale Americii și din Regatul Unit al Marii Britanii, alături reprezentanți ai comunității locale de business.

Investitorii care au inițiat primul Silicon Forest au deschis al doilea lor hub la Cluj-Napoca. Primul proiect, de lângă complexul Central, se apropia de capacitatea maximă de închiriere. Cei mai mulți clienți sunt companii mici și foarte mici. Freelanceri sunt între 25 și 30, în funcție de lună.

În primul an de activitate, compania a atras clienți din tehnologia informației și domenii conexe, cum ar fi digital marketing, SEO, design, proiectare automotive, inteligență artificială, dar și agenții de relații publice sau organizare de evenimente.

Primul Silicon Forest are șase niveluri și o suprafață de 1.350 mp: spații de birouri, terasă și o cafenea, iar al doilea, în jur de 1.000 mp. Proiectul a fost inițiat de Gabriel Rusu și de către doi investitori americani, Boaz Gilad, fondator al Brookland Capital, și Guy Praisler, CEO al Dine Market.

Conceptul de spațiu de lucru folosit în comun are succes la Cluj. În complexul Central a fost dat în folosință ClujHub, cel mai mare hub de cowork și de evenimente din Europa de Est, dedicat creativilor, antreprenorilor și dezvoltatorilor IT. La Facultatea de Business, grupul Google a amenajat un hub regional, prin programul Atelierul Digital. În zona gării, Spherik Accelerator își desfășoară activitatea în Liberty Technology Park.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Join the largest Event Dedicated to the Romanian Business Services Sector, November 18th

Articolul următor

Wizz Air caută însoțitoare de bord la Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share