Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ce își doresc zălăuanii: să scape de rablele abandonate

Realizarea unui spațiu de depozitare temporară a mașinilor neutilizate, nefuncționale care să genereze cel puțin 100 de locuri de parcare în oraș este prioritatea locuitorilor din municipiul Zalău.

19 proiecte propuse de zălăuani au fost analizate de către comisia desemnată de Consiliul Local Zalău, fiind validate șase dintre acestea, care sunt votate pe internet. Susținerea unui proiect poate fi exprimată prin vot online până în 25 noiembrie, urmând ca până în 6 decembrie să fie afișate rezultatele.

Proiectele supuse la vot:

– Spațiu de depozitare temporară a mașinilor nefuncționale
– Pădure urbană – pictură murală exterioară cu vopsea ce purifică aerul
– Demolare PT14, amenajare locuri de parcare
– Statuie Lajos Szikszai
– Treceri de pietoni 3D
– Baie comunală socială

Procesul de bugetare participativă reprezintă un exercițiu democratic cu beneficii majore pentru comunitate, unde are loc votul pentru proiectele inițiate de către cetățeni. Este un proces de bugetare online deschis tuturor zălăuanilor, primăria urmând a implementa proiectele care acumulează cel mai mare număr de voturi din partea comunității, în limita bugetului alocat.

Bugetarea participativă este un proces prin care iniţiativele cetățenilor din Zalău se pot transforma în realitate. Este un proces deschis, incluziv şi transparent, prin care membrii comunităţii se implică direct în formularea deciziilor privind priorităţile de cheltuire a banilor din bugetul local.

Bugetarea participativă este un proces care urmăreşte implicarea cetaţenilor în luarea deciziilor privind îmbunătăţirea calităţii vieţii din oraş, în definirea priorităţilor şi a obiectivelor de investiţii din bugetul local. Cele mai bune idei sunt alese prin votul cetățenilor și implementate.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Business Days București repune pe agendă un subiect major:  rolul oamenilor de afaceri în construcția proiectului de țară

Articolul următor

Sălajul are nevoie doar de doi angajați cu facultate

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share