Brașov Ultimele stiri

„Cele mai bune pârtii din România vor fi tot la Brașov”. Pregătirile pentru schiat, pe final la Poiana Brașov

Lucrările de pregătire a pârtiilor și de verificare a instalațiilor de producere a zăpezii și a celor de transport pe cablu se apropie de final. Până la sfârșitul săptămânii viitoare, domeniul schiabil va fi pregătit în totalitate, anunță Primăria Municipiului Bașov.

Pentru a crește calitatea amenajării pârtiilor, Primăria Brașov a demarat și o licitație pentru achiziția a două mașini de bătut zăpada, tip RATRAC. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 8 Decembrie, cu termen maxim de livrare de 60 de zile.

,,Și în acest an vom termina la timp pregătirile pentru sezonul de schi. Deja au fost montate plasele și saltelele de protecție, a fost verificată instalația de producere a zăpezii artificiale, tunurile mobile sunt deja pe poziții, la instalația de transport pe cablu mai trebuie făcute încercările de transport cu sarcină de greutate. Pentru a crește eficiența pregătirii pârtiilor, dar și pentru a crește calitatea acestora, am demarat procedura de achiziție a încă două ratracuri, cu o valoarea estimată a investiției de aproape 4 milioane de lei. Având în vedere că dintre ratracurile existente, 3 sunt deja verificate și funcționale, iar al patrulea va fi funcțional începând cu sfârșitul acestei luni. Sper ca, încă din acest sezon de schi, amenajarea celor 25 de kilometri de pârtie să se facă cu 6 ratracuri. Acest lucru este încă o garanție că, și în acest sezon, cele mai bune pârtii din România vor fi tot la Brașov”, a spus George Scripcaru, primarul Municipiului Braşov.

Până la această dată s-au finalizat lucrările de revizie a instalațiilor de produs zăpadă artificială. S-au montat toate sistemele de protecție (saltele și garduri fixe), respectiv 120 saltele pe lăncii, 10 saltele pe tunurile fixe și aproximativ 1.000 de metri de plase de protectie fixe. De asemenea, s-au efectuat reviziile mașinilor de amenajat pârtiile, iar în acest moment sunt funcționale 3 mașini. Pentru a patra mașină, săptămâna viitoare va fi livrat setul de șenile necesar.

Practic, dacă săptămâna viitoare vor fi condiții meteo propice, instalațiile de producere a zăpezii artificiale pot fi pornite, mai anunță municipalitatea.

Related posts

Antreprenorul bistrițean Ioan Petruț, nouă afacere în domeniul IT&C

Stefana Muresan

Un actor şi un arhitect au readus la viaţă un brand românesc iubit de mulţi

Stefana Muresan

ARTmania Events, compania care s-a ocupat de vizita Papei Francisc la Blaj, la bilanț

Ligia Voro

Leave a Comment