Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Veniturile restaurantelor şi cafenelelor din România vor depăși 5 miliarde de euro până în 2023

În următorii 4 ani veniturile obținute în restaurantele și cafenelele din România vor depăși pragul de 5 miliarde de euro. La această concluzie au ajuns experții de la Cushman & Wakefield Echinox, care au realizat raportul „Food and Beverage: Romania Market Report”.

Raportul analizează 73 de operatori ce deţin aproximativ 700 de unități la nivel naţional care au înregistrat o cifră de afaceri de 650 milioane euro în 2018, având o cotă de piaţă de circa 20% din piața de F&B (Food & Beverage – trad. din engleză: sectorul de restaurante și cafenele) din România, conform datelor Ministerului de Finanțe.

Potrivit analiștilor, sectorul de restaurante şi cafenele din România a evoluat constant în ultimii ani datorită creșterii salariilor și a puterii de cumpărare, dar și datorită numărului mai mare de străini care vizitează țara pentru afaceri sau turism. Aceștia estimează că domeniul va continua să se dezvolte cu 10% în medie anual, urmând ca veniturile din industrie să treacă dincolo de pragul de 5 miliarde de euro până în 2022-2023.

„Toate categoriile analizate au înregistrat evoluţii pozitive în perioada 2014-2018, creşterile medii anuale variind între 15,2% în cazul operatorilor de fine dining şi 32,7% în cazul cafenelelor, fapt ce demonstrează trendul eminamente crescător al pieţei de F&B la nivel naţional. Ne aşteptăm ca acest segment să îşi continue dezvoltarea în următorii ani, o creștere medie anuală de 10% ducând veniturile din industria de F&B dincolo de pragul de 5 miliarde euro până în 2022-2023”, spune Vlad Săftoiu, Research Analyst, Cushman & Wakefield Echinox, citat de Ziarul Financiar.

Chiriile pentru unități Food & Beverage (100 mp) în principalele zone comerciale din București variază între 35-45 euro/mp/lună în zona Floreasca Dorobanti și ajung la 70-80 euro/mp/lună în cele mai performante centre comerciale, precum Băneasa Shopping City, Promenada Mall și AFI Palace Cotroceni.

Specialiștii mai spun că cererea este în creștere atât în București, cât și în marile orașe regionale, dezvoltarea având loc atât în centre comerciale, cât și în locații stradale.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

„Cele mai bune pârtii din România vor fi tot la Brașov”. Pregătirile pentru schiat, pe final la Poiana Brașov

Articolul următor

Investiţie de peste un milion de euro, pentru deschiderea unei noi benzinării în Moldova Nouă

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică Romania (DEER), lider național în distribuția de energie electrică, a pus în funcțiune asistentul virtual ChatVolt. 
Citeste mai mult

DEER a lansat asistentul virtual ChatVolt

Chatbot-ul activat de societatea clujeană va oferi informații rapide și actualizate privind întreruperile în alimentarea cu energie electrică.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share