Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Sibiu, primul oraș NATO: workshop pentru administrația locală

În contextul înființării la Sibiu a primului și singurului Comandament NATO de trei stele din estul Europei, membrii administrației locale au participat la un workshop intitulat „NATO URBAN. Sibiu- primul oraș NATO”. Printre temele discutate s-a numărat conceptul de securitate și reziliență urbană, precum și comunicarea în contextul NATO.

După ce a devenit clar că Sibiul va găzdui Comandamentul NATO, rolul strategic al orașului Sibiu precum și responsabilitatea comunității sibiene a crescut. Prin urmare, aspectele ce țin de specificul găzduirii unui astfel de Comandament se vor interconecta cu politica urbană locală, crede Primăria orașului.

„De asemenea, în contextul Comandamentului NATO este necesară o guvernare locală și mai transparentă, mai deschisă și participativă pentru a asigura securitatea și reziliența urbană, care confirmă dimensiunea internațională a Sibiului, loc pe care orașul și l-a câștigat pe drept prin organizarea de programe și evenimente ce au depășit granițele țării și au făcut cinste României prin succesul obținut”, se mențioenază într-un comunicat de presă.

Profesorul Victor Aileni, expert NATO și Mădălina Neacșu, doctor în informații și securitate națională și expert în NATO Urban au coordonat un workshop găzduit de Primăria Sibiu la care au participat membrii Comitetului Local pentru Situații de Urgență, cât și alți factori decizionali din instituție, intitulat „NATO URBAN. Sibiu- primul oraș NATO.” Printre temele discutate s-a numărat conceptul de securitate și reziliență urbană, precum și comunicarea în contextul NATO.

„Sibiul este onorat să fie gazda unei instituții prestigioase precum Comandamentul NATO și dorim să ne informăm din timp cu privire la obligațiile și beneficiile pe care le are orașul nostru în acest context. Este necesar să ne instruim din timp asupra schimbărilor pe care le aduce în politicile publice existența acestei instituții militare NATO la noi în oraș”, a transmis Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
oradesibiu

Un nou showroom eMAG, inaugurat la Sibiu cu o zi înainte de Black Friday

Articolul următor

Guvernul Orban va reorganiza Agenţia pentru Agenda Digitală a României

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share