Antreprenori Cluj Ultimele stiri

Un restaurant din Ardeal vrea să fie primul Michelin din țară

Localul din Cluj-Napoca al cărui chef este Roland Szegedi are în mediu cea mai rară carne din lume, Wagyu Japan, și aspiră să ajungă în celebrul Ghid Michelin.

„Ne dorim să devenim etalon al fine dining-ului clujean și să aducem, printr-o serie de cine gastronomice cât mai mulți invitați, bucătari consacrați din industrie, greu accesibili consumatorilor din Cluj. Deși piața din România e în plină ascensiune, nu e pregătită pentru standardele Michelin, fapt ce se reflectă și prin procentajul clienților noștri, 80% fiind străini și doar 20% români.

Totuși, noi suntem o generație de antreprenori care facem pionierat în educarea consumatorului român. Rezultatele se văd deja, dar mai avem de lucru. Un restaurant care să respecte standardele Michelin nu ar fi sustenabil financiar acum, dar suntem siguri că în viitor vom ajunge acolo”, susține Bogdan Ciortea, noul investitor al Cabinet de Vin & Cocotte.

„La baza meniului a stat dorința de a avea materii prime cât mai exclusiviste, tehnici cât mai noi de gătire, cât de multe ingrediente locale și asocieri de gusturi cât mai inedite”, afirmă Roland Szegedi. El  acumulat experiență colaborând alături de bucătari de la restaurante cu stele Michelin, dar și prin participarea la competiții, având două bonete Gault & Millau.

Vasele de preparare sunt din fontă și permit gătirea ingredientelor în sucuri proprii, dar și păstrarea gustului și a nutrienților specifici fiecărui ingredient. Restaurantul include în meniu, alături de Wagyu Japan, suita de vinuri superpremium Sassicaia, pe care producătorii nu vor să le listeze decât în restaurante cu stele Michelin. Meniul este inspirat din bucătăria franțuzească și asiatică.

 

 

Related posts

Directorul general Bosch din Blaj, în vizită la UMFST Tîrgu Mureș

redactia

MedLife își mărește pachetele de acțiuni din grupurile SAMA Craiova și PDR Brașov

redactia

The International Summit and Exhibition “Hydropower Balkans 2017”

Ligia Voro

Leave a Comment