Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Fără reduceri sau facilități pentru industria ospitalităţii. Timişoara a stabilit taxele locale pe 2020

Proprietarii de afaceri din domeniul turismului nu vor primi la Timişoara înlesniri la plata datoriilor către primărie. Deşi Nicolae Robu a spus că se va gândi la o reducere a taxei hoteliere, proiectul de hotărâre referitor la aprobarea taxelor locale pentru viitorul an nu a fost modificat, iar sumele datorate bugetului se vor calcula la acelaşi nivel ca şi în acest an.

Fără facilităţi sau reduceri de taxe, pentru industria ospitalităţii a decis primarul Timişoarei, Nicolae Robu, chiar dacă firmele din acest sector s-au plâns că nu fac faţă cheltuielilor tot mai mari, că nu mai au bani de investiţii, deşi oraşul se apropie de anul 2021, când va deţine titlul de Capitală Culturală Europeană. Dacă în ceea ce priveşte nivelul impozitelor pe clădiri ediul-şef al Timişoarei a anunţat deja că nu se poate face nimic, pentru că legislaţia nu permite aşa ceva, el a spus că se va gândi la o reducere a taxei hoteliere, de 2%.

Ei bine, aceasta nu s-a întâmplat, iar firmele vor da la buget acelaşi nivel de impozite şi taxe. De fapt, cu o mică excepţie nu se va modifica absolut nimic la nivelul acestora, indiferent de proprietar, firmă sau persoană fizică, pentru anul 2020.

Consiliul Local Timişpara a aprobat proiectul, aşa cum a fost prezentat, fără nicio modificare.

La impozitul pe clădirile rezidenţiale şi cele anexa aflate în proprietatea persoanelor fizice se ia in calcul cota de 0,08% asupra valorii impozabile, la fel ca în 2019. La cele nerezidenţiale rămane valabilă cota de 0,6% asupra valorii impozabile, la fel ca şi în 2019.

La imobilele neantiprezidențiale aflate în proprietatea sau deținute de persoanele juridice cota pentru calculul impozitului/taxei pe clădiri rămâne la 2020 1,3%.

Nu se modifica nici impozitul pe maşini, în continuare fiind scutite de taxare cele hibride.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

SIBIU: O linie de producție a medicamentelor oncologice este scoasă la vânzare, cu prețul de pornire de peste 10 milioane de euro

Articolul următor

Societatea de termoficare a Timişoarei primeşte de la primărie 39 de milioane de lei, cu care va garanta un credit bancar

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share