Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Societatea de termoficare a Timişoarei primeşte de la primărie 39 de milioane de lei, cu care va garanta un credit bancar

După ce s-a chinuit mai multe şedinţe de plen să convingă aleşii locali să aprobe plata unor sume importante de bani către Colterm de la bugetul local, pentru plata pierderilor induse, iată că primarul Timişoarei, Nicolae Robu şi directorul societăţii de termoficare Colterm, Emil Şerpe, au reuşit, în sfârşit să strângă voturile necesare trecerii proiectului prin care municipalitatea plăteşte pierderile societăţii. Cum? Suma totală, una importantă, 38,9 milioane de lei, ca şi pierderi tehnologice induse ale sistemului de termoficare, se va plătit în mai multe tranşe

Pierderile tehnologice induse ale Colterm vor fi, până la urmă, plătite de Primăria Timişoara. Dar nu deodată, ci în mai multe tranşe, a decis Consiliul Local Timişoara.

Şeful societăţii, Emil Şerpe, şi primarul, Nicolae Robu, au reuşit, în sfârşit să-i convingă pe consilieri să aprobe proiectul, aşa că la societatea de termoficare vor ajunge 38,9 milioane de lei.

Decizia era una „de viaţă şi de moarte”, asigurarea gazului pentru la iarnă depinzând de aceşti bani „grămadă” care vor ajunge la Colterm. Aceasta după ce, la furnizorul de gaz a fost instalat un nou director, care nu mai crede în promisiunile primarului şi e dispus să aloce „bunăvoinţă” pentru plata întârziată a gazului, a spus chiar Robu. Iar pentru a nu fi probleme trebuie asigurată finanţarea operaţiunii, aceasta printr-un credit bancar. Dar şi banca cere garanţii de plată a ratelor, aşa că a cerut cesiunea creanţelor pe care Colterm le are la primărie.

„Într-o primă variantă, OTP (n.r. banca de unde ar urma să vină creditul pentru Colterm) a venit cu o ofertă indicativă într-o altă formă, neagreată nici de noi, nici de Primăria Municipiului Timișoara. În regim de urgență, ieri s-a întrunit comitetul de risc al OTP și au modificat oferta angajantă, solicitând cesiunea creanței rezultate din factura de 32 de milioane, să fie cesionată către OTP în baza graficului de eșalonare respectiv, pe care îl veți vota dumneavoastră. Din cauza asta am depus amendamentul astăzi, pentru că abia aseară am primit oferta angajantă, cu cesionarea creanței respective”, a spus Emil Şerpe, directorul Colterm.

Bun samaritean şi având în vedere interesul populaţiei, de a avea în continuare căldura asigurată, a intervenit şi Nicolae Robu.

„Vă rog să tratăm acest subiect cu maximă atenție. S-a schimbat conducerea la E-ON Gaz, la nivel național, și, sigur, înainte eu v-am tot spus că am rezolvat cu câte un telefon multe din lucruri, când eram la limită de a ni se întrerupe gazul. Evident că acum, cu o nouă persoană în funcția de conducere, normal că este precaută și nu se abate sub nicio formă de la normele interne pe care compania le are. Şi ei nu mai pot, ori se plătește în avans, ori au nevoie de anumite garanții. despre asta e vorba și trebuie să le dăm”, a spus şi primarul.

În noile condiţii, se acceptă adresa Colterm, care solicită introducerea unui nou articol în proiectul de hotărâre, adică cesionarea de către Colterm a creanței în sumă de 38 milioane lei, către otp bank, în calitate de cesionar, a mai subliniat Robu.

Cum am asistat la un plen extrem de blând, proiectul a trecut fără probleme, iar timişorenii pot sta mai liniştiţi pentru la iarnă, caloriferele din reţeaua Colterm nu se vor mai răci. Rămâne de văzut cât de uşor va trece şi bugetul Timişoarei de această iarnă, având în vedere suma importantă care va trece la operatorul de termoficare.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Fără reduceri sau facilități pentru industria ospitalităţii. Timişoara a stabilit taxele locale pe 2020

Articolul următor

Chirurgie robotică la Spitalul Pelican din Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică Romania (DEER), lider național în distribuția de energie electrică, a pus în funcțiune asistentul virtual ChatVolt. 
Citeste mai mult

DEER a lansat asistentul virtual ChatVolt

Chatbot-ul activat de societatea clujeană va oferi informații rapide și actualizate privind întreruperile în alimentarea cu energie electrică.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share