București Cultural Real Estate Slider

Noul Catalog Artmark Historical Estate – clădiri-emblemă din centrele marilor orașe, scoase la vânzare

Artmark Historical Estate, divizia imobiliară a casei de licitații Artmark, a lansat noul Catalog Toamnă 2019. Cele mai cunoscute clădiri scoase spre vânzare, emblematice pentru istoria arhitecturii și orașele din care fac parte, sunt: Garajul Ciclop și Cinematograful Scala din București, Hotelul Continental din Cluj-Napoca, Casa Neuman din Arad, Casa Ankele din Botoșani, Vila Cantacuzino din Călimănești.

Catalogul Toamnă 2019 cuprinde 22 de proprietăți istorice și 21 contemporane, majoritatea aflate în exclusivitate în portofoliul companiei. Cel mai vechi imobil datează din 1836 și este un monument istoric clasa A – Casa Ankele din centrul Botoșaniului. Cea mai mare suprafață construită este 16.168 mp, Garajul Ciclop. Cea mai scumpă proprietate are un preț la cerere estimat la peste 25 de milioane de Euro.

Alte imobile reprezentative cu istorii prezentate în catalog sunt: Vila Athanasovici din București, construită între 1897-1911 după planurile arhitectului Dimitrie Maimarolu, Școala Evanghelică Săsească din Sânpetru (construită la sfârșitul sec. XIX), Casa Gheorghe Nica din Brașov (sec. XIX), Blocul interbelic Poppa din centrul Constanței. Câteva dintre proprietățile prezentate în catalog beneficiază deja de proiecte de conversie în hotel/ pensiune și autorizație de construire. Implementarea unor funcțiuni hoteliere în cadrul unor clădiri istorice este o tendință în creștere pe piața din România.

„Pe lângă faptul că o astfel de clădire conferă proprietarului posibilitatea de a deține un produs unic, irepetabil în zilele noastre, și implicit prestigiul unui loc încărcat de istorie și/sau semnat de un arhitect celebru, există și o latură pragmatică, ce implică posibilitatea implementării unui concept actual de trai sau muncă în cadrul unei astfel de proprietăți. În acest mod, pe lângă faptul că o clădire istorică amplasată central își păstrează atractivitatea în timp, există și satisfacția salvării și reintegrării în circuitul folosinței prezente și viitoare a unei proprietăți ce reprezintă o parte din cultura noastră.”, explică Monica Barbu, CEO Artmark Historical Estate.

Secțiunea dedicată construcțiilor recente, Artmark Contemporary Estate, propune atât vile exclusiviste, apartamente, penthouse-uri, cât și resorturi în care funcționează business-uri în domeniul ospitalității deja cunoscute: Carpathian Estate din Buzău, Hanul Balaban din Transilvania, Centrul Aroma din Cluj Napoca, Castelul Prințul Vânător din Turda, Cluj.

Compania de consultanță imobiliară Artmark Historical Estate lansează de două ori pe an cataloagele cu imobilele nou adăugate în portofoliu. Ediția Primăvară 2019 a cuprins inclusiv o insulă din Delta Dunării, singura insulă de vânzare din România la momentul respectiv.

Catalogul Toamnă 2019 este disponibil la sediul Artmark Historical Estate din Palatul Cesianu-Racoviță, str. C. A. Rosetti nr. 5, București, și poate fi răsfoit online, pe site-ul www.artmarkhistoricalestate.ro.

Related posts

Aviatorilor 8 receives final “Excellent” BREEAM certification

Ionut Oprea

FOTO: Spectacol ecvestru de top pentru 12.000 de spectatori la Karpatia Horse Show

Ligia Voro

Investiție Dito Group, de 5,2 milioane de euro, în Parcul Industrial Oradea

Traian Dan

Hattrick Office Building in Sibiu

Ionut Oprea

Bogdan CHIRIȚOIU, Președintele Consiliului Concurenței, participă la PRIA Competition Conference, cel mai important eveniment dedicat concurenței, în data de 21 februarie 2019

redactia

Werk investește 2,5 mil. euro într-o parcare cu 400 de locuri pentru Vox Technology Park

Ionut Oprea

Primul laborator acreditat din România după noile standarde, la ABA Crișuri

Traian Dan

Răzvan Ionele: „România are șansa să devină lider în EU la producția de echipamente medicale de protecție, dacă industria va obține sprijinul necesar. Este o oportunitate once in a lifetime”

Papuc Irina

CBRE a intermediat tranzacții de aproape 22.000 m² pentru Regus și Spaces, în România

redactia

Complex sportiv multifuncțional și de agrement construit la Oradea

Traian Dan

Oradea investește 32 milioane de lei într-un „Park and ride” în Centrul Civic

Traian Dan

REI Finance: Ultimele luni în care start-up-urile, companiile mici, mijlocii și mari pot primi fonduri nerambursabile de peste 300 mil. EUR pentru proiecte de peste 1 mil. EUR

Papuc Irina

HAGAG demarează lucrările la H VICTORIEI 109

Stefana Muresan

Elite în business. Județul Mureș. Ranking 83: Bartha Carol, directorul general Lecoimpex: “Dacă cineva vrea stabilitate, parteneri de încredere, să ne caute pe noi”  

Ligia Voro

Real Estate & Construction Forum   

Ionut Oprea

În martie, la Oradea sosesc primele tramvaie construite la Astra Arad

Traian Dan

Peste 6.500 de participanți la „școala” națională online, organizată de JA

Traian Dan

Scriitor brașovean, milionar în străinătate

Stefana Muresan

CNR-CME, Electrica și ANRE, conferință despre energii din surse renegerabile

Ligia Voro

Platforma Romplumb, scoasă la vânzare cu 5,2 milioane euro

Nora Dumitrescu

CA IMMO: Peste 30.000 mp inchiriati in Bucuresti in 2017

Ionut Oprea

ASF a lansat proiectul FinTech Hub

Ligia Voro

Viitorul va fi electric sau nu va fi deloc

Ligia Voro

Italy has plenty of projects at MIPIM in Cannes

Ionut Oprea

Leave a Comment