IT&C Timiș

Compania de software Endava îşi extinde activitatea din Timişoara

Timişoara a atras interesul în creştere unei noi companii din domeniul software, cei de la Endava au inaugurat un nou centru în oraşul bănăţean. În acest scop, a fost închiriat un nou sediu în cadrul complexului Iulius Town, în clădirea de birouri United Business Center 3 (UBC 3). Sediul este unul temporar, compania având semnat un parteneriat privind închirierea a peste 2.100 mp în cel mai înalt imobil office din România, UBC 0, aflat în construcție în același proiect mixed – use.

Endava era deja prezentă în Timișoara din 2018, iar centrul de dezvoltare situat, în prezent, în clădirea UBC 3 reunește peste 100 de angajați. Potenţialul ridicat al pieţei locale de software şi disponibilitatea mediului universitar au stat la baza deciziei de extindere.

„Când am început activitatea din Timișoara, în 2018, eram cinci oameni dornici să construim și să dezvoltăm o comunitate pasionată de tehnologie și inovare, nu doar un business. Acum, la un an distanță, suntem peste 100 de arhitecți, programatori, testeri, analiști și administratori de sistem, manageri de business și de proiect. Ne dorim să continuăm procesul de dezvoltare al Endava Timișoara cu aceeași pasiune și dedicare cu care am început”, a declarat Iulian Tatarcan, Manager al centrului Endava din Timișoara.

„Noul parteneriat cu Endava reprezintă continuarea unei colaborări de lungă durată și de încredere dintre compania IULIUS și dezvoltatorul de software. Multinaționala britanică este prezentă și în proiectele office din ansamblul Palas Iași și din proximitatea Iulius Mall Cluj cu o suprafață totală de peste 15.000 mp”, a spus Laurențiu Manea, Office Buildings Manager Iulius Town Timișoara.

Endava se află în top cinci companii software din România după cifra de afaceri înregistrată în 2018 (501,8 milioane de lei), iar centrul de dezvoltare din Timișoara este cel de-al șaptelea din țară, după cele din Cluj-Napoca, Iași, Târgu-Mureș, București, Pitești și Brașov.

„Adăugarea centrului din Timișoara în regiunea de nord-vest a Europei Centrale și de Est se datorează în primul rând potențialului ridicat al sectorului IT din acest oraș, al culturii oamenilor de aici, care se aliniază valorilor Endava, și al mediului universitar activ, cu o lungă tradiție în Știință, Tehnologie, Inginerie și Matematică. Avem planuri ambițioase de creștere în această locație și ne dorim să le oferim oamenilor care ni se vor alătura oportunități de dezvoltare, atât prin prisma proiectelor atractive pe care dorim să le aducem în această locație, cât și prin implementarea unor practici care s-au consolidat de-a lungul timpului în centrele noastre cu tradiție din Endava, precum cel din Cluj-Napoca. De asemenea, ne dorim să susținem diversele comunități din Timișoara în zona de tehnologie, educație și cultură și să creăm un impact pozitiv în jurul nostru”, a declarat Isabela Buhai, Manager Regional al regiunii de Nord – Vest a Europei Centrale și de Vest.

Endava este o companie publică de servicii IT, cu peste 18 ani de experienţă în domeniu, lucrând cu unele dintre cele mai cunoscute branduri în industrii ca cea Financiară, Asigurări, Telecomunicaţii, Media şi Tehnologie, Retail şi Bunuri de consum.

Related posts

Go StarTech – provocarea lansată start-up-urilor tech de către GoTech World și Telekom Romania

Ligia Voro

Nokia, investitii de 73 milioane euro in activitatile telecom de la Timisoara

Stefana Muresan

UVT și ATCCE 2021 au dat startul Școlii de vară de leadership cultural

Stefana Muresan

Leave a Comment