Analize IT&C Slider Ultimele stiri

Creștere de aproape 11% a veniturilor Digi Communications NV

Grupul Digi Communications NV a făcut publice joi, 14 noiembrie, rezultatele financiare pentru trimestrul al treilea din 2019, anunțând o creștere a veniturilor cu 10,9 % în raport cu aceeași perioadă a anului trecut, de la 270 milioane EUR la 299 milioane EUR. EBITDA ajustată (excluzând impactul IFRS 16 ) a fost de 105,2 milioane EUR, în creștere cu aproximativ 28% față de perioada anterioară din 2018, iar EBITDA ajustată (incluzând impactul IFRS 16) a fost de aproximativ 128 milioane EUR în trimestrul al treilea 2019.

Pentru perioada de 9 luni încheiată la 30 septembrie 2019, creșterea veniturilor a fost de 15,6 % în raport cu aceeași perioadă a anului trecut, de la 756,4 milioane EUR la 874,6 milioane EUR.

La 30 septembrie 2019, Grupul a înregistrat un număr total de abonați la servicii pay-TV de 5 milioane RGU, comparativ cu 4,8 milioane RGU la 30 septembrie 2018. În total, pe cele patru piețe, compania înregistrează o creștere a RGU de 1,1 milioane, ajungând la 15,8 milioane RGU de la 14,7 milioane RGU, în trimestrul al treilea al anului 2018.

Suntem încântați de rezultatele grupului înregistrate mulțumită, în primul rând, clienților noștri care au continuat să aleagă serviciile Digi, în toate piețele în care activăm. În cel de-al treilea trimestru am crescut baza de servicii oferite cu 7% față de aceeași perioadă a anului anterior. Lansarea serviciilor 5G în iunie 2019, urmată de extinderea ofertei 4G în banda de 900 MHz și o creștere susținută a traficului de date mobile pentru toți utilizatorii Digi, demonstrează angajamentul nostru pentru îmbunătățirea continuă a serviciilor de comunicații mobile. Continuăm extinderea serviciilor fixe în România, Ungaria și Spania, cât și dezvoltarea rețelei mobile în Ungaria”, a declarat Serghei Bulgac, CEO al Grupului Digi Communications.

Evoluții pe piețe

România se menține ca piață principală a grupului, generând 63 % din veniturile acestuia, pe locul al doilea fiind Ungaria (18 %), urmată de Spania (17%) și Italia (2%).

Pe principala sa piață, România, Grupul a raportat creșteri pe segmentul serviciilor de cablu și internet fix, cu un progres de 8,9% al abonamentelor la serviciile de cablu tv (3,5 milioane RGU, la 30 septembrie 2019, față de 3,2 milioane RGU, la 30 septembrie 2018) și, respectiv, de 9,7 % la abonamentele pentru serviciile de internet fix (2,7 milioane RGU la 30 septembrie 2019 față de 2,5 milioane RGU, pentru perioada similară a anului anterior). Pe segmentul serviciilor de telefonie mobilă, compania se menține liderul pieței de portabilitate, de 11 ani. În toată această perioadă (21 octombrie 2008 – 30 septembrie 2019), Digi Mobil a atras prin portare 1.901.902 numere de telefonie mobilă, din care 242.266 de numere portate în primele trei trimestre ale anului în curs.

În Ungaria, veniturile filialei Digi Hungary (inclusiv Invitel) s-au majorat până la 163,6 milioane EUR, iar Digi și-a consolidat poziția de lider al pieței de televiziune prin cablu (30% cotă de piață).

Spania a înregistrat o creștere importantă, de 42,5%, a numărului de abonați de servicii de telefonie mobilă, ajungând de la 1,2 milioane RGU, la 30 septembrie 2018, la 1,8 milioane RGU, la 30 septembrie 2019. Digi Spania s-a poziționat ca lider al pieței MVNO (operator virtual de servicii de telefonie mobilă) și este cel de-al cincilea operator de telefonie mobilă pe piața iberică.

Digi Communications NV este compania mamă a operatorului de comunicații electronice, RCS & RDS, liderul pieței de internet, pay-tv și servicii convergente, în România, cu operațiuni și în Ungaria, Spania și Italia.

Related posts

Preţurile proprietăţilor rezidenţiale au crescut în toată ţara

Stefana Muresan

Gara de Nord din Timişoara mai aşteaptă până va fi renovată

Robert Bloancă

UPU Oradea se mută în 43 de containere modulare dotate corespunzător

Traian Dan

Omul de afaceri Ștefan Gadola, Consul Onorific al Kazahstanului la Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Ungurii au mai finalizat 30 de kilometri din Autostrada M4 spre România

Traian Dan

La Cluj se va construi un centru integrat de transplant, unic în România, din fonduri europene

redactia

A fost semnat acordul de asistență cu BERD pentru construirea Spitalului Regional Braşov

redactia

31 de proiecte europene trimise spre finanțare din “capitala” Sălajului

Nora Dumitrescu

Colaborare în trei pentru atragerea turiștilor străini

Ligia Voro

Porsche Engineering România își extinde echipa: peste 200 de angajați și 24 de studenți stagiari

Papuc Irina

7 monumente, trei din Transilvania, pot fi revitalizate cu finanțare nerambursabilă

Ligia Voro

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, la International Business Forum

Stefana Muresan

#OpenVienna – Open for Business!

Ionut Oprea

Cora, proiect mixt la Cluj: hotel, office & mall? Proiect in dezbatere.

Nora Dumitrescu

Iustin Moldovan, două decenii în slujba Romvac Co

Stefana Muresan

România, principala destinație a vinurilor moldovenești: 6 milioane de litri în 2019

Papuc Irina

Succesul în afaceri, varianta pentru oameni pragmatici

Ionel Albu

Night of the SMEs

Transilvania Business

O fabrică a grupului TeraPlast, inaugurată în spațiul virtual

Nora Dumitrescu

MedLife: 11 copii cu malformatii cardiace, tratati pro bono la Sibiu

redactia

Investiții de milioane de euro la Spitalul Municipal din Timișoara

Transilvania Business

OMV Petrom sponsorizeaza cu 10 milioane de euro primul spital specializat de oncologie pediatrica

redactia

Complexul Trei Lacuri va fi modernizat din banii Europei

Nora Dumitrescu

Măsuri suplimentare pentru siguranța resursei umane și a mărfurilor în parcul logistic Urbano Cluj Vest pentru a finaliza lucrările la termen

Ligia Voro

Leave a Comment