Antreprenori Investitii Timiș

La Timişoara se doreşte deschiderea unei fabrici de biciclete, o investiţie italiană de 30 de milioane de euro

Timişoara ar putea deveni un adevărat pol al construcţiei de biciclete din România. Un investitor italian vrea să construiască în oraşul de pe Bega una dintre cele mai mari fabrici de biciclete din Europa de Est, iar aceasta ar putea atrage aici şi o serie de producători de componente asiatici din domeniul pieselor pentru mijlocul de deplasare pe două roţi.

În 2020 demarează lucrările la o nouă fabrică de biciclete, care va fi realizată de un investitor italian, a anunţat, Vincenzo Moderno, vicepreşedinte al Camerei de Comerţ Italiene pentru România, la o conferinţă de presă la Timişoara. Hala va avea 25.000 de metri pătraţi şi va fi realizată în Calea Şagului, urmând să fie una dintre cele mai mari de acest tip din această parte a Europei. Investiţia este aproeciată la 30 de milioane de euro, iar noua unitate ar urma să ofere peste 700 de locuri de muncă, a mai spus Moderno.

Iar cum o asemenea investiţie de amploare atrage şi altele, la fel va fi şi cu cea destinată bicicletelor. „Componentele se produc acum în China, Taiwan sau Japonia. Iar firmele respective au venit deja la Timişoara, purtând discuţii inclusiv cu investitorul, pentru a realiza piese aici, fiind mai rentabil pentru ei să lucreze la Timişoara. Deci, vom putea avea aici o Bicyle Valley la Timişoara, o zonă unde vor fi construite biciclete pentru toată Europa”, a spus Moderno.

La Timişoara ar urma să se realizeze 1,5 milioane de bicicletele.

Related posts

Două dintre facultățile Universității de Vest din Timișoara se extind. Construcții și dotări în valoare de 4 milioane de euro

redactia

Soluția revoluționară oferită de un start-up sibian pentru serviciile de relații cu clienții: primul client – Orange Luxembourg

Papuc Irina

Reţeaua Panemar a ajuns la 40 de magazine cu produse de panificaţie în Cluj şi se extinde la Oradea

redactia

Leave a Comment