Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

La Timişoara se doreşte deschiderea unei fabrici de biciclete, o investiţie italiană de 30 de milioane de euro

Timişoara ar putea deveni un adevărat pol al construcţiei de biciclete din România. Un investitor italian vrea să construiască în oraşul de pe Bega una dintre cele mai mari fabrici de biciclete din Europa de Est, iar aceasta ar putea atrage aici şi o serie de producători de componente asiatici din domeniul pieselor pentru mijlocul de deplasare pe două roţi.

În 2020 demarează lucrările la o nouă fabrică de biciclete, care va fi realizată de un investitor italian, a anunţat, Vincenzo Moderno, vicepreşedinte al Camerei de Comerţ Italiene pentru România, la o conferinţă de presă la Timişoara. Hala va avea 25.000 de metri pătraţi şi va fi realizată în Calea Şagului, urmând să fie una dintre cele mai mari de acest tip din această parte a Europei. Investiţia este aproeciată la 30 de milioane de euro, iar noua unitate ar urma să ofere peste 700 de locuri de muncă, a mai spus Moderno.

Iar cum o asemenea investiţie de amploare atrage şi altele, la fel va fi şi cu cea destinată bicicletelor. „Componentele se produc acum în China, Taiwan sau Japonia. Iar firmele respective au venit deja la Timişoara, purtând discuţii inclusiv cu investitorul, pentru a realiza piese aici, fiind mai rentabil pentru ei să lucreze la Timişoara. Deci, vom putea avea aici o Bicyle Valley la Timişoara, o zonă unde vor fi construite biciclete pentru toată Europa”, a spus Moderno.

La Timişoara ar urma să se realizeze 1,5 milioane de bicicletele.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Proiect Sudium Green pentru plantarea a 10.000 de arbori în Cluj Napoca

Articolul următor

Ministrul Economiei: Guvernul nu va anula voucherele de vacanță

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share