Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Palatul Universul din Bucureşti a fost scos la vânzare

zilesinopti

Celebrul Palat Universul din București, construit în octombrie 1926, a fost scos la vânzare de proprietar, preţul solicitat fiind estimat între 8 şi 10 milioane de euro. În clădire, în perioada anilor de mijloc ai secolului trecut, era sediul ziarului Universul, condus de Stelian Popescu, scrie Economica.net.

Sursa citată amintește că după naționalizarea din 1948, clădirea a devenit sediul Întreprinderii Poligrafice 2, iar după 1953, în locul societății Universul au funcționat redacția și tipografia ziarului Informația Bucureștiului, iar după 1989, pentru o perioadă de circa 10 ani, ziarul Libertatea.

Proprietarul Palatului Universul din București, Universal SRL, se află în insolvență din anul 2012, din cauza unei datorii de peste 20 de milioane de euro către Allianz Ţiriac Asigurări, ANAF şi Alpha Bank, potrivit firmei Euro Insol, care a fost desemnată de Tribunal administrator judiciar. În patrimoniul societăţii se regăsea și Palatul Universul din apropiere de Parcul Cişmigiu.

Foto: zilesinopti.ro
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Firma orădeană Valtryp, dublu premiată la „Topul național al firmelor 2019”

Articolul următor

O companie germană vrea să investească 10 milioane de euro într-o fabrică de tehnologii de cântărire și tranșare la Brașov

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share