Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Programul Operaţional Regional a adus fonduri europene de 221 milioane de euro în Timiş

Peste 500 de proiecte finanţate prin intermediul Programului Operaţional Regional 2014 – 2020 sunt depuse în Timiş, aflându-se în diferite faze de implementare. Deocamdată au fost contractate 189 de proiecte, iar valoarea fondurilor nerambursabile este de 221 milioane de euro.

Acţiunea de prezentare a proiectelor derulate de Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest a continuat, de această dată au fost vizitate investiţiile implementate prin Regio – Programul Operațional Regional (Regio-POR) 2014-2020 în județul Timiș. O serie de trei proiecte au fost vizitate de reprezentanţii Agenţiei, alături de presă. Cel mai interesant proiect vizitat a fost Domul Romano-Catolic din Timişoara, deplasare vizând şi o investiţie de mari dimensiuni câştigată de Primăria Timişoara, reabilitarea unui bulevard din oraş, dar şi două firme locale care au câştigat contracte de finanţare pe POR.

„După Hunedoara și Caraș-Severin, joi am continuat prezentarea proiectelor implementate prin Regio-POR 2014-2020 în Regiunea Vest cu județul Timiș, pentru că este important să vedeți cum sunt utilizate finanțările europene. Am vizitat mai multe proiecte și, printre acestea, o clădire emblematică a Timișoarei, care se află în lucrări de renovare, conservare și reabilitare – Catedrala Romano-Catolică, Domul din Piața Unirii, care cu siguranță va fi un punct de reper între obiectivele pe care orașul le va oferi în anul 2021. Lucrările sunt de o complexitate foarte mare atât din punct de vedere arhitectural, cât și din punct de vedere al tipologiei de intervenții care se realizează. Întrucât clădirea este un monument de clasă A, se intervine atât la partea de structură a clădirii, cât și la ce înseamnă partea de obiecte de artă și toate obiectele, atât clădirea, cât și tot ce înseamnă partea de interior, sunt sută la sută în stil baroc”, a declarat directorul general al ADR Vest, Sorin Maxim.

În Regiunea Vest au fost depuse până în prezent 1.320 de proiecte în cadrul Regio-POR 2014-2020, dintre care 500 depuse în județul Timiș. La nivel regional sunt 510 proiecte în implementare/ finalizate, valoarea finanțării nerambursabile fiind de 776,98 milioane euro.

În județul Timiș sunt 189 de proiecte contractate până acum, cu o valoare a finanțării nerambursabile de 221,56 milioane euro, iar alte 153 de proiecte se află în evaluare sau precontractare.

Proiectele vizitate în cadrul turului de joi au fost: „Reabilitarea liniilor de tramvai și modernizarea tramelor stradale în Municipiul Timișoara, Traseu 5, Calea Bogdăneștilor”; „Consolidarea poziției pe piață a SC NUTECHNOLOGIES SRL prin achiziționare de echipamente inovative in județ Timiș, localitatea Timișoara”; „Înființarea unei unități de producție componente și ansamble pentru autovehicule” – KPM TECHNIK SRL; „Lucrări interioare și exterioare de renovare, conservare, reabilitare a clădirii Catedralei Romano-Catolice din Timișoara și a împrejmuirii, în vederea integrării în circuitul turistic național și internațional”.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Ministrul Economiei: Guvernul nu va anula voucherele de vacanță

Articolul următor

Centru de Excelență în Stomatologie în valoare de 600.000 de euro la Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
În februarie 2024, sosirile înregistrate în structurile de primire turistică (SPT) au însumat 41.450, potrivit Direcției Județene de Statistică.
Citeste mai mult

Turismul face pași înapoi la Cluj

Sosirile turiștilor în județ, în luna februarie, s-au diminuat față de aceeași perioadă a anului trecut. În februarie…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share