Fonduri Europene Timiș

Programul Operaţional Regional a adus fonduri europene de 221 milioane de euro în Timiş

Peste 500 de proiecte finanţate prin intermediul Programului Operaţional Regional 2014 – 2020 sunt depuse în Timiş, aflându-se în diferite faze de implementare. Deocamdată au fost contractate 189 de proiecte, iar valoarea fondurilor nerambursabile este de 221 milioane de euro.

Acţiunea de prezentare a proiectelor derulate de Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest a continuat, de această dată au fost vizitate investiţiile implementate prin Regio – Programul Operațional Regional (Regio-POR) 2014-2020 în județul Timiș. O serie de trei proiecte au fost vizitate de reprezentanţii Agenţiei, alături de presă. Cel mai interesant proiect vizitat a fost Domul Romano-Catolic din Timişoara, deplasare vizând şi o investiţie de mari dimensiuni câştigată de Primăria Timişoara, reabilitarea unui bulevard din oraş, dar şi două firme locale care au câştigat contracte de finanţare pe POR.

„După Hunedoara și Caraș-Severin, joi am continuat prezentarea proiectelor implementate prin Regio-POR 2014-2020 în Regiunea Vest cu județul Timiș, pentru că este important să vedeți cum sunt utilizate finanțările europene. Am vizitat mai multe proiecte și, printre acestea, o clădire emblematică a Timișoarei, care se află în lucrări de renovare, conservare și reabilitare – Catedrala Romano-Catolică, Domul din Piața Unirii, care cu siguranță va fi un punct de reper între obiectivele pe care orașul le va oferi în anul 2021. Lucrările sunt de o complexitate foarte mare atât din punct de vedere arhitectural, cât și din punct de vedere al tipologiei de intervenții care se realizează. Întrucât clădirea este un monument de clasă A, se intervine atât la partea de structură a clădirii, cât și la ce înseamnă partea de obiecte de artă și toate obiectele, atât clădirea, cât și tot ce înseamnă partea de interior, sunt sută la sută în stil baroc”, a declarat directorul general al ADR Vest, Sorin Maxim.

În Regiunea Vest au fost depuse până în prezent 1.320 de proiecte în cadrul Regio-POR 2014-2020, dintre care 500 depuse în județul Timiș. La nivel regional sunt 510 proiecte în implementare/ finalizate, valoarea finanțării nerambursabile fiind de 776,98 milioane euro.

În județul Timiș sunt 189 de proiecte contractate până acum, cu o valoare a finanțării nerambursabile de 221,56 milioane euro, iar alte 153 de proiecte se află în evaluare sau precontractare.

Proiectele vizitate în cadrul turului de joi au fost: „Reabilitarea liniilor de tramvai și modernizarea tramelor stradale în Municipiul Timișoara, Traseu 5, Calea Bogdăneștilor”; „Consolidarea poziției pe piață a SC NUTECHNOLOGIES SRL prin achiziționare de echipamente inovative in județ Timiș, localitatea Timișoara”; „Înființarea unei unități de producție componente și ansamble pentru autovehicule” – KPM TECHNIK SRL; „Lucrări interioare și exterioare de renovare, conservare, reabilitare a clădirii Catedralei Romano-Catolice din Timișoara și a împrejmuirii, în vederea integrării în circuitul turistic național și internațional”.

Related posts

Powertrain pornește ca o companie independentă

Stefana Muresan

Povestea familiei Talpeș, deținătoarea Bitdefender – afacere evaluată la peste 600 mil. de euro, subiectul unui reportaj al BBC

Stefana Muresan

Societatea de distribuţie a energiei electrice aparţinând ENEL pregăteşte investiţii de 124 de milioane de lei

Robert Bloancă

Peste 800 de milioane de euro, bani europeni nerambursabili, au fost aduşi în Regiunea Vest de Programul Operaţional Regional

Robert Bloancă

Proiect: Terenurile aflate pe traseul BRUA, scoase din circuitul agricol fără acordul proprietarilor

Stefana Muresan

Primăria Oradea a lansat licitația pentru achiziția a 15 autobuze hibrid

Traian Dan

Tara Făgărașului vrea să atragă 2,5 miliarde de euro

Stefana Muresan

InGENIOUSly Continental 2018: studenții au creat mașini care decid singure ce traseu să urmeze

Stefana Muresan

Casa de Sănătate Timiş a dat în 2019 farmaciilor 191 de milioane de lei pentru decontarea medicamentelor pe reţete

Robert Bloancă

Inginerii de la Continental Iași dezvoltă unitatea de control a portierei autovehiculului

Stefana Muresan

Proiect european cu stand de taximetre electrice la Cluj

Nora Dumitrescu

Delgaz Grid, cofinanţare din fonduri europene pentru o investiţie de peste 16,3 milioane de lei

Stefana Muresan

Orașul Huedin, primul contract pe fonduri europene din istoria localității

redactia

Consiliul Judeţean Timiş a atras peste 80 de milioane de euro din bani europeni

Robert Bloancă

Autobuze electrice pentru Lugoj, investiție de aproape 25 milioane de lei

redactia

Fonduri europene pentru transformarea celei mai circulate artere din Sibiu. Orașul va avea prima stradă cu bandă dedicată transportului public

Papuc Irina

Banat Agro Vest lucrează 15.000 de ha

Stefana Muresan

Cei mai buni elevi informaticieni din Balcani, premiați la UVT

Stefana Muresan

Ajutor financiar pentru fermierii care deţin între 3 şi 9 vaci

Stefana Muresan

Primul laborator de tehnologii cloud, deschis la Universitatea de Vest Timișoara cu sprijinul Microsoft

redactia

Dotări pe bani europeni pentru UPU a Spitalului de Copii „Louis Țurcanu” Timișoara

Stefana Muresan

Alianța Vestului devine oficială. Parteneriat regional unic pentru infrastructură și interconectare cu bani europeni

redactia

UVT, UBB și Academia Română, nominalizate la prestigioasele Scopus Awards România

Stefana Muresan

Fornetti România a investit 1,5 milioane de euro la fabrica pe care o deţine în Timiş

Robert Bloancă

Leave a Comment