Timiș Turism

Noi destinaţii pentru perioada de iarnă, în Timiş. La Deta are loc un Târg de Crăciun, iar la Margina vă aşteaptă căluşarii

Timişul nu e cunoscut pentru turismul clasic de iarnă, dar poate oferi experienţe extrem de interesante. Din acest an sunt promovate alte câteba noi asemenea locaţii. Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în Timiș a pregătit o serie de evenimente de promovare a turismului de iarnă în județ și pune în valoare o serie de activități care au loc în perioada Sărbătorilor. De asemenea, operatorilor de turism le-au fost prezentate câteva noi structuri de cazare și de servit masa din mediul rural, locații cu potențial crescut pentru atragerea și reținerea turiștilor în satele timișene, am aflat de la Delia Barbu, directorul executiv al asociaţiei amintite

Tradiții de iarnă la “Șura” din Dumbrava

O nouă locație de servit masa destinată turiștilor care vizitează satele bănățene este deschisă din această toamnă în DumbravaPe lângă activitățile de promovare a tradițiilor de olărit din Țara Făgetului, în noua locație turiștii vor putea servi o masa tradițională locală. Astfel, în perioada iernii, cei care își vor anunța vizita la Șură, vor putea servi produse tradiționale, pâine coaptă în cuptor, cârnați și murături de casă, iar ca desert, prăjituri făcute de familia olarului după tradițiile locului.

Amplasată într-o gopodărie tradițională, Șura dezvoltă infrastructura de turism din mediul rural și contribuie la întărirea destinației turistice formată din localitățile Margina-Pietroasa-Dumbrava.

Târg de Crăciun la Casa Ferch din Deta

O inedită structură de cazare va fi deschisă în județul Timiș, în orașul Deta, de către o familie de nemţi stabilită în România, proprietară a Casei Ferch din Deta. În locația cu o istorie frumoasă, familia Renner organizează anual un Târg de Crăciun unde sunt expuse spre vânzare produse tradiționale realizate de localnici, iar casa va fi inclusă în circuitul turistic, după ce proprietarii au demarat deja procedurile legale necesare pentru închirierea celor 4 camere pentru turiști. Mai mult, proprietarii au în proiect și asigurarea unor servicii de servit masa în tradiții șvăbești.

Târgul de Crăciun din acest an de la Casa Ferch din Deta va avea loc în perioada 7-8 decembrie 2019, între orele 10-19.

Dansul străvechi al călușarilor și plimbări cu sania la Margina

Și în acest an, în perioada iernii, Margina rămâne una dintre atracțiile turistice din mediul rural în Timiș. De această dată se va pune accentul pe promovarea tradițiilor folclorice, în paralel cu celelalte activități destinate turiștilor în perioada Sărbătorilor de iarnă, și anume plimbările cu sania trasă de cai și servirea meselor tradiționale în gospodăriile localnicilor. Astfel, cu sprijinul învățătorului Ciprian Mert, coordonator al Ansamblului de călușari “Noi, dacii” din Sintești, va fi organizat un eveniment care să pună în lumină frumusețea acestui dans străvechi al călușarilor, specific Sărbătorilor de iarnă, atât de frumos păstrat încă în zonă prin grija oamenilor locului.

Related posts

Proiect de aproape 14 mil. euro pentru redeschiderea căii navigabile între Timișoara și Serbia

redactia

CCIA Timiș, sprijin pentru 25 de firme ale căror planuri de afaceri au fost selectate pentru finanțare

Stefana Muresan

TM | Timișoara – Capitala Vinului din 2004

Leave a Comment