Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Banca Mondială va ajuta Clujul să își aducă investitori

Clusterul Agro Transilvania (CAT) a fost invitat să se implice în Planul de Amenajare a Teritoriului Județean (PATJ) din Cluj, elaborat cu finanțare de la Banca Mondială (BM).

Dată fiind poziționarea sa importantă în economia județului, CAT a fost invitat să se implice activ în dezbaterile privind elaborarea priorităților de dezvoltare, din cadrul atelierului de lucru economie, dedicat elaborării PATJ, organizat la Centrul pentru Știința Datelor al Universității Babeș-Bolyai.

În acest an, Consiliul Județean (CJ) Cluj a semnat un contract de asistență tehnică cu BM. Scopul parteneriatului este de a susține județul în întocmirea PATJ. Documentul are un caracter director pentru toate planurile urbanistice generale ale localităților urbane și rurale.

Acesta va stabili modalitățile cele mai eficiente în care teritoriul județului poate fi utilizat pentru a găzdui investiții publice și private orientate către creșterea standardului de viață al clujenilor, a atractivității Clujului pentru investitori, antreprenori și turiști, atingerea obiectivelor de dezvoltare durabilă și incluziune socială.

Cele două instituții au demarat elaborarea mai multor studii de fundamentare, care au implicat un efort de colectare și prelucrare de informații primite din numeroase surse, precum și a unei anchete sociologice în rândul populației județului, care va fi terminată până la sfârșitul acestui an.

Următorul pas în elaborarea PATJ constă în organizarea unor ateliere de lucru sectoriale, la care vor fi invitați cei mai relevanți experți din domeniul respectiv, cu scopul de a identifica și prioritiza soluții cât mai concrete pentru reducerea disfuncționalităților identificate de către echipa de experți a BM

Întâlnirea face parte dintr-o suită de evenimente pe care experții BM le organizează în noiembrie având ca scop identificarea unor soluții concrete pentru reducerea disfuncționalităților rezultate din studiile de fundamentare.

Atelierul de lucru a presupus o sesiune de brainstorming structurat care a vizat teme ca infrastructura de afaceri (parcuri industriale, spații de coworking, hub-uri), forță de muncă, IT&C (informatizare/ digitalizare), cercetare, dezvoltare și inovare.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Un nou stimulent pentru angajații români: tichetele și cardurile culturale

Articolul următor
ziarulunirea.ro

Un oraș din Alba vrea să devină eco-eficient: proiect de 16 milioane de lei pentru modernizarea iluminatului stradal

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share