Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Consumatorii din Sălaj, îndemnați de stat să achite cu cardul

Oficiul pentru Protecția Consumatorilor (OPC) Sălaj a recomandat sălăjenilor să utilizeze cardul pentru a face plata la comerciați deoarece astfel se poate activa utiliza procedura refuzului la plată pentru a se recupera suma.

Comisarul șef al OPC Sălaj, Dorel Fechete, a precizat că se recomandă achiziționarea produselor din locuri special amenajate, dotate și autorizate, verificându-se concordanța dintre prețurile afișate la raft și cele marcate pe bonurile de casă.

“Indiferent că este vorba de un magazin on-line sau de unul clasic, prețul trebuie întotdeauna afișat clar, lizibil, în lei și cu toate taxele incluse – cea pe valoarea adăugată și altele suplimentare. În cazul unui preţ redus, acesta trebuie să fie inferior preţului de referinţă, respectiv cel mai scăzut preţ practicat în acelaşi spaţiu de vânzare în perioada ultimelor 30 de zile, înainte de data aplicării preţului redus.

Pentru magazinele online, legea stabilește un termen de 14 zile calendaristice de la momentul primirii produsului în care poți renunța la achiziție, fără a oferi vreun motiv și fără costuri suplimentare”, a subliniat Dorel Fechete.

Șeful OPC Sălaj a recomandat utilizarea cardul pentru a face plata deoarece, în unele situații, precum cazurile de fraudă, dacă s-a plătit prin card, se poate utiliza procedura refuzului la plată pentru a se recupera suma plătită – în principiu, în cel mult 30 de zile de la data plății.

Acțiunile de control și supraveghere a pieței au fost intensificate de OPC, concomitent cu responsabilizarea factorilor implicați, inclusiv prin educarea și informarea consumatorilor. Pentru neregulile constatate în activitatea operatorilor economici, inspectorii OPC Sălaj au aplicat, în cursul anului 2019, 135 sancțiuni contravenționale, de 945.000 de lei.

Noile prevederi legale referitoare la protecția consumatorului și prezentarea principalele nereguli constatate în urma controalelor la agenții economici din județul au fost relevate în cadrul unui raport prezentat la Colegiul Prefectural Sălaj.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
libertatea.ro

Preşedintele Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS), Constantin Chiriac, decorat cu Ordinul Soarelui Răsare

Articolul următor

Un nou stimulent pentru angajații români: tichetele și cardurile culturale

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share