Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Costin Lianu, Smart eHub: Doar 8% dintre IMM-urile româneşti au adoptat procese de digitizare

Doar 8% dintre IMM-urile româneşti au adoptat procese de digitizare, faţă de 43% cât înregistrează Danemarca, ţară care ocupă, astfel, primul lor în Uniunea Europeană (UE), a afirmat Costin Lianu, director general al Centrului antreprenorial universitar USH Pro Business, şi preşedinte al Smart eHub, în cadrul unui forum dedicat Inteligenţei Artificiale, organizat la Madrid, transmite Agerpres.

„Centrul antreprenorial universitar USH Pro Business, alături de ceilalţi doi parteneri fondatori ai Smart eHub, respectiv clusterele Smart Alliance şi Elinclus, este un important catalizator al transformării digitale. De la formarea alianţei noastre în urmă cu aproape un an, am organizat evenimente consistente şi regulate cu mediile de afaceri din regiune, beneficiind de reputaţia noastră de susţinători ai clusterelor în domenii cheie pentru industrie precum agricultura, industria textilă, industriile creative, electrotehnică şi electricitate, engineering, construcţii, sănătate, IT&C, energii verzi şi altele. Pentru România, recuperarea rămânerii în urmă sub aspectul inovării digitale nu este ceva care mai poate fi amânat. Mesajul pentru managerii noştri este că ori se transformă digital, ori vor dispărea, pentru că nu vor avea cum să fie competitivi la costuri cu firmele digitale de înaltă productivitate”, a apreciat Lianu.

Prorectorul Universităţii „Spiru Haret” a adăugat că, prin intermediul USH Pro Business, centrul digital Smart eHub este pregătit să accelereze procesele de adoptare digitală la nivel de IMM-uri, potrivit sursei citate. Citiți articolul complet pe Agerpres.ro.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
wikimedia.org

Investiții de peste 380 de milioane de Euro: promisiunile celor care vor Aeroportul Internațional Sibiu în concesiune pentru 50 de ani

Articolul următor

EXPO MODĂ – Design Vestimentar la Muzeul Etnografic al Transilvaniei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share