Industrie IT&C Ultimele stiri

Costin Lianu, Smart eHub: Doar 8% dintre IMM-urile româneşti au adoptat procese de digitizare

Doar 8% dintre IMM-urile româneşti au adoptat procese de digitizare, faţă de 43% cât înregistrează Danemarca, ţară care ocupă, astfel, primul lor în Uniunea Europeană (UE), a afirmat Costin Lianu, director general al Centrului antreprenorial universitar USH Pro Business, şi preşedinte al Smart eHub, în cadrul unui forum dedicat Inteligenţei Artificiale, organizat la Madrid, transmite Agerpres.

„Centrul antreprenorial universitar USH Pro Business, alături de ceilalţi doi parteneri fondatori ai Smart eHub, respectiv clusterele Smart Alliance şi Elinclus, este un important catalizator al transformării digitale. De la formarea alianţei noastre în urmă cu aproape un an, am organizat evenimente consistente şi regulate cu mediile de afaceri din regiune, beneficiind de reputaţia noastră de susţinători ai clusterelor în domenii cheie pentru industrie precum agricultura, industria textilă, industriile creative, electrotehnică şi electricitate, engineering, construcţii, sănătate, IT&C, energii verzi şi altele. Pentru România, recuperarea rămânerii în urmă sub aspectul inovării digitale nu este ceva care mai poate fi amânat. Mesajul pentru managerii noştri este că ori se transformă digital, ori vor dispărea, pentru că nu vor avea cum să fie competitivi la costuri cu firmele digitale de înaltă productivitate”, a apreciat Lianu.

Prorectorul Universităţii „Spiru Haret” a adăugat că, prin intermediul USH Pro Business, centrul digital Smart eHub este pregătit să accelereze procesele de adoptare digitală la nivel de IMM-uri, potrivit sursei citate. Citiți articolul complet pe Agerpres.ro.

Related posts

Ministerul Turismului, parteneriat cu reprezentanţii festivalurilor Untold şi Neversea pentru promovarea turistică a României

Stefana Muresan

Metode noi de investigație la Clinica de Pediatrie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș

Stefana Muresan

FAN Courier preia operatorul de transport şi logistică SLS Cargo

Papuc Irina

Leave a Comment