Infrastructura Sibiu Ultimele stiri

Investiții de peste 380 de milioane de Euro: promisiunile celor care vor Aeroportul Internațional Sibiu în concesiune pentru 50 de ani

wikimedia.org

Autoritățile județene din SIbiu dezbat în aceste zile subiectul concesionării Aeroportului Internațional. Consiliul Județean a plasat pentru dezbateri publice trei dintre ofertele pe care le-a primit până acum de la firmele care încearcă să convingă consilierii să le cedeze Aeroportul pentru o perioadă de 50 de ani.

4.000 de locuri noi de muncă, pasaj subteran care să facă legătura între centrul orașului și aeroport, gară și cale ferată până la aeroport, drumuri noi, lărgirea terminalului și construirea altuia nou, căi de rulare construite de la zero, realizarea de facilități pentru Cargo, centru comercial, hoteluri… Este vorba despre o investiție de 385 milioane de euro în următorii 10 ani, care ar aduce venituri la Consiliul Județean de 70 de milioane de euro în cei 50 de ani de concesiune, potrivit reprezentanților Sky Capital, una dintre companiile care vrea să preia în adminsitrare Aeroportul Internațional Sibiu, scrie Turnul Sfatului.

Reprezentanții Sky Capital au avut luni o întâlnire cu consilierii locali și cei județeni din SIbiu pe care a încercat să-i convingă cu următoarele cifre, extrase de sursa citată:

  • Realizarea unei stații intermodale de conexiune în zona situată la sud de E68, ca punct de îmbarcare/debarcare a pasagerilor care utilizează transportul public local. Această stație va fi conectată cu aeroportul printr-un coridor subteran cu activități de retail și servicii.
  • Liniile de autobuz de suprafață vor putea asigura legătura dintre aeroport și diferite zone limitrofe, în timp ce pasagerii dinspre oraș pot utiliza legătura feroviară care asigură conexiunea cu orașul și care în viitor va fi conectată cu sistemul național de căi ferate.
  • Modernizarea și extinderea la două linii a căii ferate existente, care face legătura dintre Gara Sibiu și Zona Vest, respectiv Aeroportul Sibiu.
  • Legătură rutieră și feroviară a zonei cargo cu sistemul de transport național al CFR
  • Pe terenul dintre terminal și E68 va fi dezvoltat un Centru Comercial, un Business Center și un spațiu multifuncțional pentru expoziții și conferințe, prin construirea unei clădiri P+1 care va include centrul comercial și spațiul multifuncțional și a două clădiri de birouri P+10, cu parcare pe două nivele.
  • Va fi construit un cluster de două Hub-uri, unul pentru inovație și unul pentru IT&C. Poziționarea lor lângă aeroport va favoriza parteneriatele europene și internaționale etc.

Investiția totală ar fi de peste 350 de milioane de euro.

Celelalte oferte includ propununerea dezvoltării zonei de Cargo din cadrul Aeroportului Sibiu și propunerea dezvoltării aeroportului printr-un proiect urban ce s-ar întinde pe o suprafață de circa 15-25 de hectare.

Fotot: wikimedia.org

Related posts

New fares encourage to international travels by LOT

Ionut Oprea

Cinci localități din Transilvania devin stațiuni turistice

Nora Dumitrescu

Autostrăzile care conectează Clujul, departe de finalizare în 2020

Nora Dumitrescu

Rombat a plătit 4.666.300 lei ca să devină co-producător de baterii Li Ion și de vehicule electrice

Stefana Muresan

351 de cereri de finanțare au fost depuse în Programul „Innotech Student”

Traian Dan

KFC România a oprit mașinile de gheață din toate restaurantele sale și a pornit o investigație internă, după controlul ANPC

Papuc Irina

Două dintre facultățile Universității de Vest din Timișoara se extind. Construcții și dotări în valoare de 4 milioane de euro

redactia

Direcția de drumuri a demarat lucrări de estetică pe arterele din Cluj

Nora Dumitrescu

Electrogrup va extinde monitorizarea video a străzilor Clujului

Nora Dumitrescu

Banca Transilvania va finanța un accelerator pentru tinerii hotelieri

Nora Dumitrescu

Fonduri europene în valoare de 14 mil. euro pentru Timișoara

Stefana Muresan

Viitorii gastronomi, școliți la Universitatea de Științe Agricole

Nora Dumitrescu

Caravană de promovare a roboticii în județul Sălaj

Nora Dumitrescu

Parking cu acoperiș de vegetație la Cluj-Napoca

Nora Dumitrescu

Zalău va avea pe mână un buget de 52 de milioane de euro

Nora Dumitrescu

Semtest BVN, genetică în condiții de siguranță

Florin Marcel

Livadă ecologică de aluni, investiție cu fonduri europene în Ilva Mică

Stefana Muresan

Nouă linie de finanţare pentru IMM, în valoare de 450.000 de lei nerambursabili

Stefana Muresan

Guvernul inaugurează cea mai lungă pârtie din nordul țării. Construcția a durat 10 ani, investiție de 15 milioane de euro

redactia

Spital privat la Satu Mare, construit de un fost manager al Spitalului Judeţean

redactia

Vânzările de asigurări de călătorie vor crește în perioada decembrie 2019 – februarie 2020: estimarea Groupama Asigurări

Papuc Irina

Dorel Goia a ajuns la 46 de restaurante şi brutării sub brandul La Casa

redactia

Schimbări importante în E.ON la nivel european

Ligia Voro

TeraPlast a încheiat un contract de market maker cu BRK Financial Group 

Ligia Voro

Leave a Comment