Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Investiții de peste 380 de milioane de Euro: promisiunile celor care vor Aeroportul Internațional Sibiu în concesiune pentru 50 de ani

wikimedia.org
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Autoritățile județene din SIbiu dezbat în aceste zile subiectul concesionării Aeroportului Internațional. Consiliul Județean a plasat pentru dezbateri publice trei dintre ofertele pe care le-a primit până acum de la firmele care încearcă să convingă consilierii să le cedeze Aeroportul pentru o perioadă de 50 de ani.

4.000 de locuri noi de muncă, pasaj subteran care să facă legătura între centrul orașului și aeroport, gară și cale ferată până la aeroport, drumuri noi, lărgirea terminalului și construirea altuia nou, căi de rulare construite de la zero, realizarea de facilități pentru Cargo, centru comercial, hoteluri… Este vorba despre o investiție de 385 milioane de euro în următorii 10 ani, care ar aduce venituri la Consiliul Județean de 70 de milioane de euro în cei 50 de ani de concesiune, potrivit reprezentanților Sky Capital, una dintre companiile care vrea să preia în adminsitrare Aeroportul Internațional Sibiu, scrie Turnul Sfatului.

Reprezentanții Sky Capital au avut luni o întâlnire cu consilierii locali și cei județeni din SIbiu pe care a încercat să-i convingă cu următoarele cifre, extrase de sursa citată:

  • Realizarea unei stații intermodale de conexiune în zona situată la sud de E68, ca punct de îmbarcare/debarcare a pasagerilor care utilizează transportul public local. Această stație va fi conectată cu aeroportul printr-un coridor subteran cu activități de retail și servicii.
  • Liniile de autobuz de suprafață vor putea asigura legătura dintre aeroport și diferite zone limitrofe, în timp ce pasagerii dinspre oraș pot utiliza legătura feroviară care asigură conexiunea cu orașul și care în viitor va fi conectată cu sistemul național de căi ferate.
  • Modernizarea și extinderea la două linii a căii ferate existente, care face legătura dintre Gara Sibiu și Zona Vest, respectiv Aeroportul Sibiu.
  • Legătură rutieră și feroviară a zonei cargo cu sistemul de transport național al CFR
  • Pe terenul dintre terminal și E68 va fi dezvoltat un Centru Comercial, un Business Center și un spațiu multifuncțional pentru expoziții și conferințe, prin construirea unei clădiri P+1 care va include centrul comercial și spațiul multifuncțional și a două clădiri de birouri P+10, cu parcare pe două nivele.
  • Va fi construit un cluster de două Hub-uri, unul pentru inovație și unul pentru IT&C. Poziționarea lor lângă aeroport va favoriza parteneriatele europene și internaționale etc.

Investiția totală ar fi de peste 350 de milioane de euro.

Celelalte oferte includ propununerea dezvoltării zonei de Cargo din cadrul Aeroportului Sibiu și propunerea dezvoltării aeroportului printr-un proiect urban ce s-ar întinde pe o suprafață de circa 15-25 de hectare.

Fotot: wikimedia.org

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
ziarulunirea.ro

Un oraș din Alba vrea să devină eco-eficient: proiect de 16 milioane de lei pentru modernizarea iluminatului stradal

Articolul următor

Costin Lianu, Smart eHub: Doar 8% dintre IMM-urile româneşti au adoptat procese de digitizare

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share