Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

CJ Sibiu a achiziționat la Bursa Română energia electrică pentru anul 2020 pentru 21 de instituții

Tribuna

Consiliul Județean Sibiu a achiziționat pe Bursa Română furnizarea energiei electrice pentru anul 2020, atât pentru sediul propriu, cât și pentru toate instituțiile aflate în subordine. Energia electrică va fi furnizată de SC GETICA 95 COM SRL, urmând ca fiecare instituție să își semneze contractele.

Potrivit instituției, estimarea achiziției a fost de 3.708.000 lei fără TVA, pentru o cantitate estimată a consumului de 12.360 MW/h, la un preț de 300 lei MWh pentru energia activă, la care se adaugă tarifele reglementate de ANRE. În urma licitației CJ Sibiu a reușit să obțină un preț mai mic. Astfel, s-a obținut o valoare a contractului de 3.568.332 lei fără TVA, pentru prețul de 288,70 lei MWh, înregistrându-se astfel o economie de aproape 140.000 lei.

În total, în subordinea CJ Sibiu sunt 21 de instituții: Regia Autonomă Aeroportul Internațional Sibiu, SC Drumuri și Poduri, cele trei spitale: Județean, de Psihiatrie, de Pneumoftiziologie, cele două unități de asistență medico-socială din Sibiu și din Săliște, cele 5 școli speciale din Sibiu, Mediaș, Dumbrăveni și Turnu Roșu, Sala Transilvania, Serviciul Public Salvamont, Direcția Județeană de Evidență a Persoanelor Sibiu, Filarmonica de Stat Sibiu, CNM Astra, Biblioteca Județeană Astra, Școala Populară de Arte și Meserii „Ilie Micu”, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Cindrelul-Junii” Sibiu, DGASPC cu toate centrele din județ.

În anul 2019, cheltuielile pentru energia electrică ale CJ Sibiu și ale instituțiilor din subordine au fost de 3.295.917,60 lei fără TVA, când prețul licitat a fost de 266,66 lei/ MWh. Respectiv, pentru anul următor se prevede o creștere de 8%, în condițiile în care prețul energiei electrice a crescut cu aproximativ 10%, precizează instituția.

Consiliul Județean Sibiu amintește că achiziționează furnizarea energiei electrice în acest mod începând cu anul 2016, avantajul fiind acela că energia electrică are același preț pentru toate instituțiile din subordine, prețul fiind astfel mai mic decât dacă ar fi fost achiziționat de fiecare instituției în parte.

Foto: Tribuna

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

2,5 milioane de lei pentru refacerea Dealului Ciuperca din Oradea

Articolul următor

WESSLING România a lansat noua versiune a site-ului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
În februarie 2024, sosirile înregistrate în structurile de primire turistică (SPT) au însumat 41.450, potrivit Direcției Județene de Statistică.
Citeste mai mult

Turismul face pași înapoi la Cluj

Sosirile turiștilor în județ, în luna februarie, s-au diminuat față de aceeași perioadă a anului trecut. În februarie…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share