Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Clujul face jocurile la bursă. Radu Hanga, ales pe patru ani

Radu Hanga, fiul fostului primar din Câmpia Turzii, a fost ales în funcția de președinte al Bursei de Valori București (BVB) în locul lui Lucian Anghel.

 

Acesta este fiul fostului primar – cu același nume – din Câmpia Turzii, fiind licenţiat în inginerie la Facultatea de Electrotehnică a Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca. Acesta are studii academice postuniversitare efectuate la Universitatea Babeş-Bolyai şi UTCN şi a urmat un program MBA la Institutul Naţional de Dezvoltare Economică. 

Din noul CA al BVB vor face parte Mihaela Bîciu (Tradeville), Ştefan Szitas (SIF Transilvania), Răzvan Raţ (BRK), Dragoş Neacşu, nou intrați, alături de Claudia Ionescu (BRD – Groupe Societe Generale), Octavian Molnar (IFB Finwest), Robert Pană (Swiss Capital), Dan Paul şi Radu Hanga. Au ieșit din CA Valerian Ionescu, Otto Naegeli şi Gabriel Marica. Director general rămâne Adrian Tănase.

Radu Hanga a activat în industria financiară la BRK Financial Group și Banca Transilvania, iar din 2017 este membru în board-ul BVB. Hanga va fi președinte al BVB pentru o perioadă de patru ani. El a obținut 68% din voturi. Contracandidații săi au fost Dan Paul, preşedintele Asociaţiei Brokerilor, şi Dragoş Neacşu, fost director la Erste Asset Management.

Furnizorul global de indici FTSE Russell a promovat România la statutul de piață emergentă de la cel de piață de frontieră, după ce trei ani pe lista de monitorizare. Reclasificarea statutului va intra în vigoare în septembrie anul viitor. La BVB sunt 84 de companii pe piața principală, cu o capitalizare de 36 miliarde euro.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Cel mai lung caltabos din lume

Festivalul „D’ale porcului”, de Sfântul Andrei și de Ziua Naţională la Oradea

Articolul următor
bunaziuabrasov

Un centru logistic se va construi la ieșirea din Brașov spre Sibiu

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share