Asigurări/Burse București Cluj Ultimele stiri

Clujul face jocurile la bursă. Radu Hanga, ales pe patru ani

Radu Hanga, fiul fostului primar din Câmpia Turzii, a fost ales în funcția de președinte al Bursei de Valori București (BVB) în locul lui Lucian Anghel.

 

Acesta este fiul fostului primar – cu același nume – din Câmpia Turzii, fiind licenţiat în inginerie la Facultatea de Electrotehnică a Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca. Acesta are studii academice postuniversitare efectuate la Universitatea Babeş-Bolyai şi UTCN şi a urmat un program MBA la Institutul Naţional de Dezvoltare Economică. 

Din noul CA al BVB vor face parte Mihaela Bîciu (Tradeville), Ştefan Szitas (SIF Transilvania), Răzvan Raţ (BRK), Dragoş Neacşu, nou intrați, alături de Claudia Ionescu (BRD – Groupe Societe Generale), Octavian Molnar (IFB Finwest), Robert Pană (Swiss Capital), Dan Paul şi Radu Hanga. Au ieșit din CA Valerian Ionescu, Otto Naegeli şi Gabriel Marica. Director general rămâne Adrian Tănase.

Radu Hanga a activat în industria financiară la BRK Financial Group și Banca Transilvania, iar din 2017 este membru în board-ul BVB. Hanga va fi președinte al BVB pentru o perioadă de patru ani. El a obținut 68% din voturi. Contracandidații săi au fost Dan Paul, preşedintele Asociaţiei Brokerilor, şi Dragoş Neacşu, fost director la Erste Asset Management.

Furnizorul global de indici FTSE Russell a promovat România la statutul de piață emergentă de la cel de piață de frontieră, după ce trei ani pe lista de monitorizare. Reclasificarea statutului va intra în vigoare în septembrie anul viitor. La BVB sunt 84 de companii pe piața principală, cu o capitalizare de 36 miliarde euro.

Related posts

Cât a investit cel mai mare angajator din Sibiu în ultimii 2 ani pentru dezvoltarea afacerii

Papuc Irina

Iustina Pavel a câștigat a unsprezecea ediție a Cupei Academiei de Golf „Demis Papillon”  

Ligia Voro

B | Uniunea Europeană şi viitorul economiei globale: a conduce sau a fi condus

Leave a Comment