Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Clujul își revitalizează un parc cu 10 milioane de euro

Consiliul Local Cluj-Napoca a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru revitalizarea și activarea Parcul Feroviarilor, investiție de 49,6 milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată.

“Acest proiect nu înseamnă doar amenajarea parcului propriu-zis, ci și a străzii de acces și a malurilor Someșului din dreptul parcului, inclusiv construirea a două pasarele pietonale peste râu, dinspre strada Traian”, a menționat primarul Emil Boc. În cadrul proiectului sunt prevăzute patru obiective de investiții.

Prima dintre ele este amenajarea Parcului Feroviarilor, de 53.457 mp, prin plantarea de arbori și de alte tipuri de vegetație, amplasarea de bănci moderne, echipamente de joacă și de fitness, realizarea unui loc pentru jocuri de masă, instalarea de cișmele, rastele pentru biciclete, iluminat public.

Aici vor fi realizate două lacuri de agrement (de 1.088 mp și de 548 mp), despărțite de o platformă de odihnă, de pe care va putea fi admirată priveliștea. “Parcul Feroviarilor va oferi un nivel ridicat de biodiversitate, toate amenajările propuse ținând cont de obiectivele legate de protejarea naturii și a mediului înconjurător”, conform reprezentanților primăriei.

Amenajarea străzii Parcul Feroviarilor se va face prin înlocuirea integrală a pavajului, a mobilierului urban și a sistemului de iluminat, precum și prin plantarea de arbori. Pe această arteră vor fi amenajate piste pentru biciclete și vor fi amplasate stații de alimentare pentru bicicletele și trotinetele electrice.

Malurile râului Someșului Mic, din dreptul Parcului Feroviarilor, vor fi modificate prin amenajări peisajere, noi alei pietonale (din lespezi de piatră), vegetație, mobilier urban și iluminat cu sistem led.

Vor fi realizate două pasarele destinate pietonilor și bicicliștilor, care vor face legătura cu parcul, dinspre strada Traian. Tot pe malurile Someșului vor fi construite două amfiteatre de mici dimensiuni și două platforme pentru odihnă. Durata de realizare a investiției este de 22 de luni.

Parcul Feroviarilor a trecut din proprietatea Ministerului Transporturilor în proprietatea Primăriei Cluj-Napoca în iulie 2017, după numeroase solicitări ale administrației locale. În perioada scursă până acum a fost aleasă soluția de reabilitare printr-un concurs internațional și au fost realizate lucrările de proiectare.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

WESSLING România a lansat noua versiune a site-ului

Articolul următor

Mentorat pe bani europeni pentru 49 de antreprenori din Ardeal

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share