Industrie Ultimele stiri

Eurostat: România a exportat în UE vin în valoare de 25 milioane de euro

România a importat din ţările Uniunii Europene vin în valoare de peste 46 de milioane de euro în 2018 şi a exportat vin în valoare de 24,9 milioane de euro, potrivit Eurostat. În 2018, producţia de vin din Uniunea Europeană (incluzând vin spumant, foritificat şi must) a ajuns la 15 miliarde de litri. Cele mai mari producţii au fost în Italia, Spania, Franţa, urmate de Portugalia, Germani şi Ungaria.

În ţările din afara UE, România a exportat vin de 5,471 milioane euro şi a importat de 15,6 milioane euro, transmite Mediafax.

Statele membre au exportat în 2018, vin în valoare de 22,7 miliarde de euro. Peste jumătate din această cantitate a fost exportată în ţări membre UE (11,6 miliarde de euro). A mai fost exportat vin în SUA, în valoare de 3,8 miliarde de euro, în Elveţia şi China (câte 1 miliard de euro), în Canada (0,9 miliarde de euro) şi în Japonia şi Hong Kong (câte 0,8 miliarde de euro). Franţa este prima în topul exportatorilor în afara UE cu 5,4 miliarde de euro, reprezentând 47% din exporturile extra-UE ale statelor membre, urmată de Italia cu 26% şi Spania cu 10%.

Statele membre UE au importat în total vin în valoare de 13,4 miliarde de euro. Doar 20% din importul de vin a provenit din state extra-UE, printre care Chile, Australia, SUA, Africa de Sud şi Noua Zeelandă. Marea Britanie a importat cel mai mult vin, în valoare de 1,2 miliarde de euro, reprezentând 47% din importurile din ţări din afara Uniunii Europene. I-au urmat Germania, Olanda şi Franţa.

Foto: Gault&Millau 2019

Related posts

Barometrul de conjunctură economică CCIFER 2018: Doar 20% dintre companii estimează condițiile de a face business în România ca fiind favorabile

redactia

Fizica de la UVT, în clasificarea Best Global Universities by Subject; locul 2 la nivel național

Stefana Muresan

Brașov: Hodlmayr va transporta 15.000 de masini pentru Toyota Romania anul acesta

redactia

Leave a Comment