Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Brașovul va avea o nouă zonă pietonală. Cum va arăta aceasta

Autoritățile din Brașov vor să modernizeze zona Modarom-Star și s-o transforme în una pietonală, care să includă și amenajarea unei noi piețe. Proiectul grafic a fost elaborat de o companie locală, iar în această săptămână a primit un aviz important.

Este vorba despre proiectul de reamenajare și transformare a zonei Modarom-Star în zonă pietonală, cu o piață care să mărginească Bulevardul Eroilor, care a primit avizul Comisiei Tehnice de Amenajarea Teritoriului și al Comisiei de Circulaţie a municipiului, în forma propusă de proiectant, firma de arhitectură JB Architecture (JBA).

„A fost ultimul aviz important pe care a trebuit să-l obținem, în afara celui de mediu, care nu credem că va crea probleme. În scurt timp vom elabora documentația finală și vom preda municipalității Documentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenție care echivalează cu un studiu de fezabilitate, pentru că oferă valoarea estimată a proiectului, iar apoi primăria va organiza o nouă licitație pentru proiectul tehnic și lucrările de execuție. Din punctul nostru de vedere, lucrările pot fi etapizate pe spații, iar spațiul principal, noua piață, va intra în execuție după ce se va stabili exact soluția pentru parcarea subterană. Eu îmi doresc să se realizeze acest proiect în forma pe care am propus-o, pentru că este rezultatul unei munci de echipă și a unei dezbateri publice din care am preluat observațiile necesare. Principala valoare a acestui proiect este că integrează și completează imaginea centrului vechi ca o zonă în care pietonul este la el acasă și creează un spațiu nou, regândit ca un spațiu public, ca o piață în fața Prefecturii, care va fi contrapunctul Pieței Sfatului, un al doilea pol urban la capătul străzii Republicii. Breteaua Eroilor dintre Star și Modarom va fi transformată într-o pădure urbană, cu arbori de talie mai mare, care vor fi plantați gata crescuți, completată cu un șir de arbori pe Postăvarului în zona facultății. În rest sunt șlefuiri de detalii care înlesnesc și îmbunătățesc spațiile publice gândite pentru pietoni, însă favorizează și dezvoltarea micilor afaceri din zonă. Mă refer aici la strada Politehnicii și la trotuarul din dreptul Colegiului Unirea, care va fi și el lărgit și amenajat“, a explicat arhitectul Johannes Bertleff, proiectant, fost președinte al Ordinului Arhitecților Brașov și cel care a prezentat proiectul Comisiei de Circulație, citat de Brasovcity.ro.

Primarul municipiului, George Scripcaru, a spus că proiectul este unul „foarte bun” și că „va rezolva foarte multe probleme din zonă și va completa imagina și funcționalitatea unui centru istoric pietonal”.

Conform documentului elaborat de experții firmei de proiectare, se propune o reamenajare a zonei dintre Modarom și Prefectură, inclusiv o parte din străzile Nicolae Bălcescu, Politehnicii și Postăvarului, în sensul creării unei zone pietonale largi, care să contrabalanseze un pol de interes important din oraș – Piața Sfatului, la capătul celălalt al Străzii Republicii. Piața va cuprinde și o fântână artezian încastrată în paviment, cu coloane de apă, concept care permite utilizarea spațiului și pentru diferite evenimente. Segmentul Bulevardului Eroilor din dreptul Colegiului Național Unirea va avea o vegetație abundentă, constituită din copaci de talie medie și mare.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Bazin de înot de 1,3 milioane de euro într-o comună din Transilvania

Articolul următor

Peste 300 de tineri programatori se întrec în cadrul concursului iTEC, la Timişoara

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share