Brașov Infrastructura Ultimele stiri

Brașovul va avea o nouă zonă pietonală. Cum va arăta aceasta

Autoritățile din Brașov vor să modernizeze zona Modarom-Star și s-o transforme în una pietonală, care să includă și amenajarea unei noi piețe. Proiectul grafic a fost elaborat de o companie locală, iar în această săptămână a primit un aviz important.

Este vorba despre proiectul de reamenajare și transformare a zonei Modarom-Star în zonă pietonală, cu o piață care să mărginească Bulevardul Eroilor, care a primit avizul Comisiei Tehnice de Amenajarea Teritoriului și al Comisiei de Circulaţie a municipiului, în forma propusă de proiectant, firma de arhitectură JB Architecture (JBA).

„A fost ultimul aviz important pe care a trebuit să-l obținem, în afara celui de mediu, care nu credem că va crea probleme. În scurt timp vom elabora documentația finală și vom preda municipalității Documentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenție care echivalează cu un studiu de fezabilitate, pentru că oferă valoarea estimată a proiectului, iar apoi primăria va organiza o nouă licitație pentru proiectul tehnic și lucrările de execuție. Din punctul nostru de vedere, lucrările pot fi etapizate pe spații, iar spațiul principal, noua piață, va intra în execuție după ce se va stabili exact soluția pentru parcarea subterană. Eu îmi doresc să se realizeze acest proiect în forma pe care am propus-o, pentru că este rezultatul unei munci de echipă și a unei dezbateri publice din care am preluat observațiile necesare. Principala valoare a acestui proiect este că integrează și completează imaginea centrului vechi ca o zonă în care pietonul este la el acasă și creează un spațiu nou, regândit ca un spațiu public, ca o piață în fața Prefecturii, care va fi contrapunctul Pieței Sfatului, un al doilea pol urban la capătul străzii Republicii. Breteaua Eroilor dintre Star și Modarom va fi transformată într-o pădure urbană, cu arbori de talie mai mare, care vor fi plantați gata crescuți, completată cu un șir de arbori pe Postăvarului în zona facultății. În rest sunt șlefuiri de detalii care înlesnesc și îmbunătățesc spațiile publice gândite pentru pietoni, însă favorizează și dezvoltarea micilor afaceri din zonă. Mă refer aici la strada Politehnicii și la trotuarul din dreptul Colegiului Unirea, care va fi și el lărgit și amenajat“, a explicat arhitectul Johannes Bertleff, proiectant, fost președinte al Ordinului Arhitecților Brașov și cel care a prezentat proiectul Comisiei de Circulație, citat de Brasovcity.ro.

Primarul municipiului, George Scripcaru, a spus că proiectul este unul „foarte bun” și că „va rezolva foarte multe probleme din zonă și va completa imagina și funcționalitatea unui centru istoric pietonal”.

Conform documentului elaborat de experții firmei de proiectare, se propune o reamenajare a zonei dintre Modarom și Prefectură, inclusiv o parte din străzile Nicolae Bălcescu, Politehnicii și Postăvarului, în sensul creării unei zone pietonale largi, care să contrabalanseze un pol de interes important din oraș – Piața Sfatului, la capătul celălalt al Străzii Republicii. Piața va cuprinde și o fântână artezian încastrată în paviment, cu coloane de apă, concept care permite utilizarea spațiului și pentru diferite evenimente. Segmentul Bulevardului Eroilor din dreptul Colegiului Național Unirea va avea o vegetație abundentă, constituită din copaci de talie medie și mare.

Related posts

CFR va prezenta proiectul de modernizare a liniei de cale ferată dintre Gara de Nord şi Aeroportul Otopeni, în cinci variante

Stefana Muresan

Profi devine partener al proiectului „Monitorul Prețurilor”, alături de alte 9 lanțuri de magazine

Papuc Irina

Turnul Pompierilor din Cluj, monument de la 1574, în proces de revitalizare. Costuri: 10 milioane de lei, fonduri europene

redactia

Afacerile de perspectivă din Ardeal, plafonate la 44.000 de euro

Stefana Muresan

Festivalul-concurs „D’ale porcului”, la Complexul President din Băile Felix

Traian Dan

S-a încheiat campania de solicitare a subvențiilor APIA: în 2020 sunt mai puține cereri, dar pentru o suprafață agricolă mai mare

Ion Surdu

[Enjoy Transylvania!] Bran – Queen Marie’s Heart Castle

Transilvania Business

Sala Sporturilor din Brașov devine „spital de campanie“ pentru tratarea pacienților cu Covid-19

Papuc Irina

Insolvență cu necunoscute pentru Cesiro SA Sighişoara

Ligia Voro

A debutat noul sezon al Targurilor Produs de Cluj

Stefana Muresan

Cea mai mare companie din Maramureș intră în șomaj tehnic

Nora Dumitrescu

Austriecii de la Porr Construct vor construi secțiunea I a autostrăzii Sibiu – Pitești

Stefana Muresan

Arhitecții cer sprijin pentru a întocmi o listă a celor mai apreciați colegi ai lor din ultimii 100 ani

Stefana Muresan

Se lansează a treia ediție a ROFMEX

Ligia Voro

Forestierii solicită TVA 0% la lemnul de foc și 5% la lemnul pentru construcții

Traian Dan

Proiecte europene de 7 mil. euro pentru reamenajarea centrului municipiului Satu Mare

Stefana Muresan

Elevii din liceele tehnologice clujene, finanțați să-și găsească job

Nora Dumitrescu

Curățenia și deszăpezirea Sibiului, încredințate unor firme din Deva și Sibiu, contract de peste 14 mil lei

redactia

Clujul își primenește drumurile din zona metropolitană

Nora Dumitrescu

Solina se reorganizează la Sântimbru. Mesaje de susținere din străinătate, pentru angajații fabricii

Stefana Muresan

Care este bugetul alocat preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene

redactia

Transportatorii: e bine că s-a suspendat rambursarea creditelor

Nora Dumitrescu

Globalworth lansează campania I MISS MY OFFICE în Polonia și România

Nicolae Pop

Maramureșenii de la Taparo propun producătorilor de mobilă un material realizat din plante tehnice

Stefana Muresan

Leave a Comment