Brașov Infrastructura Ultimele stiri

Brașovul va avea o nouă zonă pietonală. Cum va arăta aceasta

Autoritățile din Brașov vor să modernizeze zona Modarom-Star și s-o transforme în una pietonală, care să includă și amenajarea unei noi piețe. Proiectul grafic a fost elaborat de o companie locală, iar în această săptămână a primit un aviz important.

Este vorba despre proiectul de reamenajare și transformare a zonei Modarom-Star în zonă pietonală, cu o piață care să mărginească Bulevardul Eroilor, care a primit avizul Comisiei Tehnice de Amenajarea Teritoriului și al Comisiei de Circulaţie a municipiului, în forma propusă de proiectant, firma de arhitectură JB Architecture (JBA).

„A fost ultimul aviz important pe care a trebuit să-l obținem, în afara celui de mediu, care nu credem că va crea probleme. În scurt timp vom elabora documentația finală și vom preda municipalității Documentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenție care echivalează cu un studiu de fezabilitate, pentru că oferă valoarea estimată a proiectului, iar apoi primăria va organiza o nouă licitație pentru proiectul tehnic și lucrările de execuție. Din punctul nostru de vedere, lucrările pot fi etapizate pe spații, iar spațiul principal, noua piață, va intra în execuție după ce se va stabili exact soluția pentru parcarea subterană. Eu îmi doresc să se realizeze acest proiect în forma pe care am propus-o, pentru că este rezultatul unei munci de echipă și a unei dezbateri publice din care am preluat observațiile necesare. Principala valoare a acestui proiect este că integrează și completează imaginea centrului vechi ca o zonă în care pietonul este la el acasă și creează un spațiu nou, regândit ca un spațiu public, ca o piață în fața Prefecturii, care va fi contrapunctul Pieței Sfatului, un al doilea pol urban la capătul străzii Republicii. Breteaua Eroilor dintre Star și Modarom va fi transformată într-o pădure urbană, cu arbori de talie mai mare, care vor fi plantați gata crescuți, completată cu un șir de arbori pe Postăvarului în zona facultății. În rest sunt șlefuiri de detalii care înlesnesc și îmbunătățesc spațiile publice gândite pentru pietoni, însă favorizează și dezvoltarea micilor afaceri din zonă. Mă refer aici la strada Politehnicii și la trotuarul din dreptul Colegiului Unirea, care va fi și el lărgit și amenajat“, a explicat arhitectul Johannes Bertleff, proiectant, fost președinte al Ordinului Arhitecților Brașov și cel care a prezentat proiectul Comisiei de Circulație, citat de Brasovcity.ro.

Primarul municipiului, George Scripcaru, a spus că proiectul este unul „foarte bun” și că „va rezolva foarte multe probleme din zonă și va completa imagina și funcționalitatea unui centru istoric pietonal”.

Conform documentului elaborat de experții firmei de proiectare, se propune o reamenajare a zonei dintre Modarom și Prefectură, inclusiv o parte din străzile Nicolae Bălcescu, Politehnicii și Postăvarului, în sensul creării unei zone pietonale largi, care să contrabalanseze un pol de interes important din oraș – Piața Sfatului, la capătul celălalt al Străzii Republicii. Piața va cuprinde și o fântână artezian încastrată în paviment, cu coloane de apă, concept care permite utilizarea spațiului și pentru diferite evenimente. Segmentul Bulevardului Eroilor din dreptul Colegiului Național Unirea va avea o vegetație abundentă, constituită din copaci de talie medie și mare.

Related posts

UMF Tîrgu Mureș, rol important în formarea specialiștilor

Stefana Muresan

CBRE lansează servicii omnichannel de retail și industrial

Transilvania Business

SB | Un adevăr cu ochii deschişi

Transilvania Business

Astra Vagoane Călători și Siemens – cele mai economice tramvaie

Stefana Muresan

“Industria feroviară din România poate crește sustenabil”

Nora Dumitrescu

Gabriela Streza, noul director de marketing al AdePlast

Stefana Muresan

Mercedes-Benz, reclamă impresionantă filmată în Sibiu

Stefana Muresan

Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Cluj-Napoca, proiect european de peste 2 milioane euro

Stefana Muresan

Neon Lighting va ilumina Zalăul cu 21 de milioane de lei

Nora Dumitrescu

Producătorul de componente auto Preh România investeşte 20 mil. euro în producţie şi logistică

Stefana Muresan

Eurostat: România a exportat în UE vin în valoare de 25 milioane de euro

Papuc Irina

Proiect european de 25 mil. euro pentru modernizarea drumurilor din Satu Mare

Stefana Muresan

Dacia a demarat la uzina de la Mioveni cea mai mare extindere din ultimii 15 ani. Capacitatea anuală va depăși 400.000 de mașini

redactia

Tehnologia și transformările digitale în centrul atenției la Cluj Business Days 2019

Ligia Voro

Lanțul farmaceutic Ropharma vrea să ia un împrumut de 2 milioane de euro de la ING

Papuc Irina

Carabulea pierde procesul cu Patria Bank, hotârârea poate fi atacată

Ligia Voro

Astaldi SPA Italia va încasa 33 mil. lei pentru un lot din Autostrada Transilvania

Stefana Muresan

Sibiu: Peste 14 milioane de lei, fonduri europene, pentru dezvoltarea stațiunii balneoclimaterice Bazna

redactia

Conflictele de business se rezolvă profitabil la mediator

Stefana Muresan

Auchan și-a deschis primul său supermarket din Transilvania

Nora Dumitrescu

Soluţii inovatoare de energie de la E.ON ca să te bucuri din plin de zona ta de confort

Ligia Voro

Licitație pentru proiectarea și execuția Drumului Apusenilor, contract de 118 mil lei

Stefana Muresan

Inserția pe piața muncii – vectorul învățământului terțiar

redactia

Pall-Ex și-a inaugurat cel mai nou hub în Sibiu, în cadrul Network Industrial Park, dezvoltat de Zacaria

Stefana Muresan

Leave a Comment