Brașov Infrastructura Ultimele stiri

Brașovul va avea o nouă zonă pietonală. Cum va arăta aceasta

Autoritățile din Brașov vor să modernizeze zona Modarom-Star și s-o transforme în una pietonală, care să includă și amenajarea unei noi piețe. Proiectul grafic a fost elaborat de o companie locală, iar în această săptămână a primit un aviz important.

Este vorba despre proiectul de reamenajare și transformare a zonei Modarom-Star în zonă pietonală, cu o piață care să mărginească Bulevardul Eroilor, care a primit avizul Comisiei Tehnice de Amenajarea Teritoriului și al Comisiei de Circulaţie a municipiului, în forma propusă de proiectant, firma de arhitectură JB Architecture (JBA).

„A fost ultimul aviz important pe care a trebuit să-l obținem, în afara celui de mediu, care nu credem că va crea probleme. În scurt timp vom elabora documentația finală și vom preda municipalității Documentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenție care echivalează cu un studiu de fezabilitate, pentru că oferă valoarea estimată a proiectului, iar apoi primăria va organiza o nouă licitație pentru proiectul tehnic și lucrările de execuție. Din punctul nostru de vedere, lucrările pot fi etapizate pe spații, iar spațiul principal, noua piață, va intra în execuție după ce se va stabili exact soluția pentru parcarea subterană. Eu îmi doresc să se realizeze acest proiect în forma pe care am propus-o, pentru că este rezultatul unei munci de echipă și a unei dezbateri publice din care am preluat observațiile necesare. Principala valoare a acestui proiect este că integrează și completează imaginea centrului vechi ca o zonă în care pietonul este la el acasă și creează un spațiu nou, regândit ca un spațiu public, ca o piață în fața Prefecturii, care va fi contrapunctul Pieței Sfatului, un al doilea pol urban la capătul străzii Republicii. Breteaua Eroilor dintre Star și Modarom va fi transformată într-o pădure urbană, cu arbori de talie mai mare, care vor fi plantați gata crescuți, completată cu un șir de arbori pe Postăvarului în zona facultății. În rest sunt șlefuiri de detalii care înlesnesc și îmbunătățesc spațiile publice gândite pentru pietoni, însă favorizează și dezvoltarea micilor afaceri din zonă. Mă refer aici la strada Politehnicii și la trotuarul din dreptul Colegiului Unirea, care va fi și el lărgit și amenajat“, a explicat arhitectul Johannes Bertleff, proiectant, fost președinte al Ordinului Arhitecților Brașov și cel care a prezentat proiectul Comisiei de Circulație, citat de Brasovcity.ro.

Primarul municipiului, George Scripcaru, a spus că proiectul este unul „foarte bun” și că „va rezolva foarte multe probleme din zonă și va completa imagina și funcționalitatea unui centru istoric pietonal”.

Conform documentului elaborat de experții firmei de proiectare, se propune o reamenajare a zonei dintre Modarom și Prefectură, inclusiv o parte din străzile Nicolae Bălcescu, Politehnicii și Postăvarului, în sensul creării unei zone pietonale largi, care să contrabalanseze un pol de interes important din oraș – Piața Sfatului, la capătul celălalt al Străzii Republicii. Piața va cuprinde și o fântână artezian încastrată în paviment, cu coloane de apă, concept care permite utilizarea spațiului și pentru diferite evenimente. Segmentul Bulevardului Eroilor din dreptul Colegiului Național Unirea va avea o vegetație abundentă, constituită din copaci de talie medie și mare.

Related posts

Fondul american de investiții PHI Group vine în Transilvania să cultive cannabis medicinal

Stefana Muresan

Investiție de 3 milioane de euro în producția de zeolit în Transilvania

Nora Dumitrescu

Partener Deloitte, desemnat și responsabil pentru energie în Europa Centrală

Ligia Voro

AFIR: Sesiune de finanțare de peste 35 de milioane de euro pentru investiții în procesarea produselor agricole

redactia

Clujenii de la AROBS au cumpărat o companie de monitorizare de flotă auto

redactia

Librăriile revin în spațiul real. Diverta redeschide la Cluj și Sibiu

Nora Dumitrescu

USAMV Cluj va școli mecanici agricoli și tehnicieni fără bacalaureat

Nora Dumitrescu

Competiție pentru start-up-uri. Antreprenorii cu idei sau afaceri în Energie, Mobilitate sau Smart City pot câștiga milioane de euro

Papuc Irina

Adrian Vascu, senior partner Veridio, despre măsurile Guvernului: „Nu e suficient să ne oprim aici”

Ion Surdu

Încă 3 milioane de euro atrase de Consiliul Județean Sibiu pentru două spitale

Stefana Muresan

Paralela 45 lansează prima ofertă pentru charterele sezonului 2020

Ligia Voro

Sibiul primeşte oficial titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 12 februarie

redactia

Invata ce inseamna designul de interior pe 6-7 octombrie, la Bucuresti

redactia

Exporturi de peste 7 miliarde euro în Regiunea Centru, în primele opt luni din 2018. Topul județelor

redactia

Promovare în cadrul CBRE România: Andrei Jerca preia funcția de Head of Industrial Services

Ligia Voro

Au fost desemnate start-up-urile participante la Internet & Mobile World 2018

redactia

40 nations explore the future of building and construction

Ionut Oprea

Vinurile de Jidvei, medaliate cu aur și argint la cea mai mare competiție din lume

Stefana Muresan

Loteria Română a acordat, în primele zece luni, premii în valoare de peste 185 de milioane de euro

Papuc Irina

Producătorul de mase plastice Gimplast, furnizor pentru Electrolux, Kaercher, Kod, Osram sau Ledvance, tinde spre afaceri de 10 mil. euro

Stefana Muresan

Primaria Sibiu – 23 de proiecte, de peste 320 de milioane de lei, depuse la ADR Centru

redactia

A doua parcare subterană a Sibiului, scoasă la licitație: 450 – 500 de locuri

Stefana Muresan

15 companii românești s-au calificat în ultima etapă a „Made in Romania”

Stefana Muresan

UMFST Târgu Mureș majorează cu 1500 de lei bursele sociale pentru achiziția de calculatoare

Ligia Voro

Leave a Comment