Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Bazin de înot de 1,3 milioane de euro într-o comună din Transilvania

Primele lucrări de turnare de beton pentru viitorul bazinul de înot acoperit din comuna maramureșeană Fărcașa au debutat.

“Am inspectat împreună cu constructorul șantierul bazinului de înot pentru a impulsiona lucrările ce se efectuează la acest important obiectiv. După ce s-au efectuat săpăturile, s-au turnat și primele betoane urmând ca în zilele următoare să de continuie procedurile specifice.

De asemenea, lucrările de reabilitare ale exteriorului la casa deținută de primărie lângă Rubimar sunt aproape finalizate. Am convenit împreună cu constructorul să se amenajeze în cel mai scurt timp o cameră de la parterul imobilului, cu grupul sanitar aferent, în care va funcționa poșta”, a menționat primarul Ioan Stegeran.

Investiția de 1,3 milioane de euro este realizată cu finanțare de la Compania Națională de Investiții (CNI) și a demarat în acest an. Bazinul va fi amplasat pe un teren de 3.600 mp lângă sala de sport din comună și va întregi complexul sportiv.

Proiectul datează din 2009, însă inițial nu erau aprobate asemenea investiții în bazine didactice de înot în zona rurală. Valoarea proiectului se ridică la 6,2 milioane de lei, plus taxa pe valoarea adăugată, fiind finanțat cu fonduri de la la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice prin CNI.

Bazinul va avea 25 m lungime și 12,5 m lățime, cu cinci culoare, iar adâncimea apei este între 1,2 și 1,8 m. Acesta va fi prevăzut cu suprafețe de încălzire și plajă, va avea vestiare, grupuri sanitare, dușuri, saună, parcare. Administrația locală vrea să ridice și un bazin în aer liber, care să fie folosit vara.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Sistemul de iluminat arhitectural din Cetatea Alba Carolina va fi modernizat și extins: proiect de aproape un milion de euro

Articolul următor

Brașovul va avea o nouă zonă pietonală. Cum va arăta aceasta

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share