Alba Ultimele stiri

Sistemul de iluminat arhitectural din Cetatea Alba Carolina va fi modernizat și extins: proiect de aproape un milion de euro

În Alba Iulia va fi modernizat iluminatul arhitectural din Cetatea Alba Carolina. Autoritățile locale au semnat contractul pentru faza de proiect de obținere a autorizației de construire. Potrivit primăriei municipiului Alba Iulia, execuția lucrărilor și asistența tehnică din partea proiectantului pe perioada de implementare a obiectivului a fost câștigat în luna noiembrie de Telekom România Mobile Communication SA. Potrivit SEAP, valoarea totală fiind de peste 4,6 milioane de lei.

Potrivit studiului de fezabilitate, „iluminatul arhitectural reprezintă unul dintre criteriile de calitate ale civilizației moderne. El are rolul de a evidenția monumentele istorice și de artă (clădiri vechi, cu arhitectură deosebită, statui, etc.), a construcțiilor reprezentative (sedii de firme, construcții rutiere, unități economice și industriale, etc.), a zonelor verzi (parcuri, grădini, etc.), fântâni arteziene pe timp de noapte, cât și crearea unui ambient corespunzător în orele fără lumină naturală”.

Modernizarea și extinderea iluminatului public și arhitectural în Cetatea Alba Carolina este argumentată prin creșterea sentimentului de siguranță și oferirea de confort și orientare sporite. De asemenea se dorește diminuarea și descurajarea infracționalității favorizate de întuneric, dar și creșterea sentimentului de apartenență la comunitatea locală etc.

Sistemul de iluminat arhitectural din incinta Cetății Alba Carolina a fost reabilitat în urmă cu circa 10 ani și extins în fiecare an de către Serviciul de iluminat existent la nivelul Primăriei municipiului Alba Iulia. Mentenanța sistemului existent este realizată după principii reactive și nu predictive, lămpile fiind schimbate atunci când se manifestă un defect evident și nu atunci când își epuizează durata de viață și în consecință fluxul luminos este redus cu mai mult de 50%, iar nivelul de iluminare nu atinge limita minimă admisibilă pe domeniul de activitate, se precizează în studiul de fezabilitate, citat de Alba24.ro.

Foto: alba24.ro

Related posts

România asigură Comisia Europeană că Autostrada Iași – Tg. Mureș va avea contracte încheiate în 2018

Stefana Muresan

Proiectele de afaceri în lifestyle din România, promovate la Cluj

Nora Dumitrescu

Expoziție la Muzeul Cinegetic al Carpaților – Posada: 100 de ani de silvicultură în România

redactia

Leave a Comment