Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Sistemul de iluminat arhitectural din Cetatea Alba Carolina va fi modernizat și extins: proiect de aproape un milion de euro

În Alba Iulia va fi modernizat iluminatul arhitectural din Cetatea Alba Carolina. Autoritățile locale au semnat contractul pentru faza de proiect de obținere a autorizației de construire. Potrivit primăriei municipiului Alba Iulia, execuția lucrărilor și asistența tehnică din partea proiectantului pe perioada de implementare a obiectivului a fost câștigat în luna noiembrie de Telekom România Mobile Communication SA. Potrivit SEAP, valoarea totală fiind de peste 4,6 milioane de lei.

Potrivit studiului de fezabilitate, „iluminatul arhitectural reprezintă unul dintre criteriile de calitate ale civilizației moderne. El are rolul de a evidenția monumentele istorice și de artă (clădiri vechi, cu arhitectură deosebită, statui, etc.), a construcțiilor reprezentative (sedii de firme, construcții rutiere, unități economice și industriale, etc.), a zonelor verzi (parcuri, grădini, etc.), fântâni arteziene pe timp de noapte, cât și crearea unui ambient corespunzător în orele fără lumină naturală”.

Modernizarea și extinderea iluminatului public și arhitectural în Cetatea Alba Carolina este argumentată prin creșterea sentimentului de siguranță și oferirea de confort și orientare sporite. De asemenea se dorește diminuarea și descurajarea infracționalității favorizate de întuneric, dar și creșterea sentimentului de apartenență la comunitatea locală etc.

Sistemul de iluminat arhitectural din incinta Cetății Alba Carolina a fost reabilitat în urmă cu circa 10 ani și extins în fiecare an de către Serviciul de iluminat existent la nivelul Primăriei municipiului Alba Iulia. Mentenanța sistemului existent este realizată după principii reactive și nu predictive, lămpile fiind schimbate atunci când se manifestă un defect evident și nu atunci când își epuizează durata de viață și în consecință fluxul luminos este redus cu mai mult de 50%, iar nivelul de iluminare nu atinge limita minimă admisibilă pe domeniul de activitate, se precizează în studiul de fezabilitate, citat de Alba24.ro.

Foto: alba24.ro

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

De Sărbători, cu cardul Up Cadou oferi ceva nou

Articolul următor

Bazin de înot de 1,3 milioane de euro într-o comună din Transilvania

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share