Bihor Fonduri Europene Sanatate Slider Ultimele stiri

Oradea va avea primul laborator robotizat de analize medicale din România

Oradea va avea cel mai modern laborator de analize medicale din România. Acesta va fi realizat printr-un proiect finanțat în cadrul Programului Interreg V-A România-Ungaria, Axa prioritară 4: Îmbunătățirea serviciilor de îngrijire a sănătății.

Proiectul are o valoare totală 3.000.000 euro cu TVA, și are ca parteneri Spitalul “Gróf Tisza István” din Berettyóújfalu și Municipiul Hajdúböszörmény. Din valoarea totală a proiectului, suma care revine Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea este de 2.000.000 euro, din care 2% este contribuția proprie a Spitalului Județean Oradea.

Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Oradea,, doctorul Gheorghe Carp, a anunţat că s-a semnat contractul de finanțare pentru realizarea laboratorului de analize robotizat de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea.

Acest laborator va fi realizat în clădirea care se construiește acum deasupra Unității de primiri Urgențe de la Spitalul Județean și este un proiect unic în sistemul public de sănătate din țară.

Acest laborator integrat va fi cel mai modern din țară. Prin acest proiect se va realiza o linie automatizată pentru laboratorul Spitalului Județean, cu un sistem de transport rapid al probelor între secţii şi laborator și implementarea de soluții informatice care să permită furnizarea cât mai rapidă a rezultatelor analizelor de laborator. Noul laborator va deservi Spitalul Județean și Spitalul Municipal, dar și celelalte unităţi medicale de stat din Oradea care vor dori. Un important beneficiu va fi scăderea timpului necesar efectuării analizelor medicale, degrevarea resursei umane de activităţi recurente, scăderea procentului de erori umane, dar și reducerea costurilor cu până la 30%”, a declarat Gheorghe Carp.

La începutul lunii decembrie va demara licitația pentru realizarea laboratorului robotizat, acesta urmând să fie funcțional de la mijlocul anului viitor.

Obiective

Obiectivul general al proiectului „Cooperarea pentru standarde înalte de asistență medicală în prevenirea, identificarea timpurie și tratamentul eficient al bolilor în Euroregiunea Bihor-Hajdú Bihar” este îmbunătățirea serviciilor medicale preventive și curative în Euroregiunea Bihor – Hajdu-Bihar.

Obiectivul specific urmărit de către Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea în cadrul acestui proiect este eficientizarea activității Laboratorului de analize medicale prin automatizarea acestuia, cu impact asupra eliminării erorilor în identificarea probelor, evitarea contaminării personalului medical și înjumătățirea timpului de efectuare a analizelor și implicit de intervenție, cu prioritate pentru cazurile de urgență. Eficientizarea activității laboratorului de analize medicale este imperios necesară pentru a preveni blocaje în intervențiile medicale, cu preponderență în cazurile urgente.

În cadrul proiectului se va achiziționa un sistem de automatizare completă (echipamente medicale) a Laboratorului de analize medicale de către Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea. Acest sistem cuprinde: sistemul de prelucrare pre și post analitică a probelor; sistemul pneumatic de transport a probelor către Laboratorul de analize medicale din punctele de recoltare din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea.

Laboratorul de analize medicale deservește în primul rând municipiul Oradea, iar în al doilea rând întreg județul Bihor (în special prin analizele efectuate pentru Unitatea de Primiri Urgențe).

Related posts

Italienii de la Policlinico di Monza, clinică de de cardiologie în Cluj Napoca

Stefana Muresan

Legume bio, cultivate cu ajutorul peștilor la Colegiul Silvic Transilvania Năsăud

Stefana Muresan

„Brașovul pregătit”: Fundația Comunitară colectează donații pentru aprovizionarea Spitalului de Boli Infecțioase

Ion Surdu

PNDL: 175 milioane de lei pentru reabilitarea a 60 km de drumuri din Maramureș

Stefana Muresan

Metalica SA, 70 de ani de tradiţie şi inovaţie

Stefana Muresan

Cluj-Napoca: West City Tower, cel mai înalt bloc de locuințe din România, aproape de finalizare

Stefana Muresan

Spectacol cu roboți creați de liceeni în Timișoara

redactia

Biofarm a avut un profit de peste 50 de milioane de lei în 2019

Papuc Irina

„Săptămâna Pădurii Transilvania”: Asociația Tășuleasa Social organizează cea mai mare împădurire de până acum. Oricine poate participa

Papuc Irina

Românii și italienii, cei mai ingrijorați de schimbările climatice

Ligia Voro

Producţia de struguri de masă a crescut cu 74% faţă de anul 2017

redactia

Chambers Europe Awards 2017

Ionut Oprea

Grand Hotel Italia, afaceri de 28 mil. lei, plus 23%

Stefana Muresan

Primul zbor de sezon Cluj – Constanța, din 16 iulie

Nora Dumitrescu

S-a aprobat Memorandumul pentru programul de susţinere a companiilor mari

Traian Dan

Universitatea 'Lucian Blaga' din Sibiu, parteneriat cu Manhattan College – School of Business din New York

Stefana Muresan

Cele mai avantajoase orașe. Pe primele poziții: Braşov, Cluj-Napoca, Oradea și Sibiu

Stefana Muresan

Consiliul Judeţean Timiş a atras peste 80 de milioane de euro din bani europeni

Robert Bloancă

Conferința anuală DAFCOCHIM Agro: Bayer, ofertă integrată

Ligia Voro

Rectorul UVT, apel pentru dezvoltarea durabilă a Timișoarei

Stefana Muresan

Piața de spații industriale din România ar putea simți efecte semnificative în urma unui Brexit dur

Papuc Irina

Riscurile procurării de echipamente medicale în contextul Covid-19: cadrul legislativ și nevoile sociale

Ion Surdu

Clujul va racola tinerii pasionați de tehnologie din Bihor și Alba

Nora Dumitrescu

Asset, property si facility management pentru portofolii mari

Ionut Oprea

Leave a Comment