Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Autorităţile locale din România primesc trei milioane de euro pentru a accesa mai bine fondurile europene

Asociația Agențiilor pentru Dezvoltare Regională din România – ROREG vine în sprijinul autorităţilor publice şi oferă acestora peste trei milioane de euro, bani cu care să îşi eficientizeze activitatea de gestionare şi implemnetare a Fondurilor Europene Structurale.

Proiectul „Sprijin pentru eficientizarea gestionării și implementării Fondurilor Europene Structurale și de Investiții (FESI) la nivelul autorităților publice locale de la nivelul orașelor, municipiilor și județelor din România” este în valoare de 3,3 milioane de euro, urmând să vină în sprijinul autorităților publice locale, beneficiari sau potențiali beneficiari de finanțări europene.
Scopul demersului ROREG este eficientizarea gestionării și implementării Fondurilor Europene Structurale și de Investiții la nivelul autorităților publice locale de la nivelul orașelor, municipiilor și județelor din România. Iniţiativa beneficiază de finanțare prin Programul Operațional Asistență Tehnică 2014-2020.
Președintele Asociației ROREG, Sorin Maxim, și directorul general AM POAT – Ministerul Fondurilor Europene România, Mihaela Saragea, au semnat, marţi, contractul de finanțare.
Printre obiective se numără identificarea și pregătirea unui portofoliu de proiecte pentru perioada 2021-2027, dar și organizarea de activități de instruire și schimburi de experiență la nivel intra și inter-regional pentru implementarea proiectelor finanțate în ciclul 2014-2020.
Beneficiarii vor fi sprijiniți inclusiv în pregătirea documentației tehnico-economice a proiectelor de investiții, iar ROREG va identifica propuneri concrete pentru simplificarea sistemului de implementare a proiectelor cu finanțare europeană.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

CNAIR a câștigat litigiul pentru lotul III al Autostrăzii Orăștie-Sibiu

Articolul următor

Primăria Timişoara susţine învăţământul profesional în sistem dual şi reabilitează un atelier de practică

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share