Infrastructura Sibiu Ultimele stiri

CNAIR a câștigat litigiul pentru lotul III al Autostrăzii Orăștie-Sibiu

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a câștigat bătălia arbitrală cu Salini Impregilo SpA, compania care a lucrat pe lotul 3 al Autostrăzii Orăștie-Sibiu, mai exact pe tronsonul Cunța – Săliște, și care s-a surpat după ce a fost recepționat, iar carosabilul a continuat să se crape de atunci încoace. 

 

Într-un comunicat de presă, reprezentanții CNAIR au anunțată că: “În data de 22 octombrie 9 Tribunalul Arbitral a emis Hotărârea Arbitrală Finală  în litigiul dintre Salini Impregilo SpA, în calitate de „Reclamantă”, și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., în calitate de „Pârâtă” în procesul pentru contractul de proiectare și execuție al Autostrăzii Orăștie-Sibiu, Lot 3.

Astfel, Tribunalul Arbitral, a respins Reclamantei pretenții în valoare de aproximativ 258.000.000 lei din totalul pretențiilor care s-au ridicat la valoarea de 260.006.276,51 lei.

În plus, Tribunalul a admis cererea reconvențională a CNAIR pentru plata de către Salini Impregilo SpA a sumei de 90.718.740 lei, reprezentând Penalități de Întârziere, astfel cum sunt prevăzute de dispozițiile Sub-Clauzei 8.7 [Penalități de Întârziere] din Contractul semnat între părți.

De asemenea, decizia obligă Salini Impregilo SpA să ramburseze CNAIR suma de 152.025 USD, cu titlu de costuri arbitrale, cu dobânda legală de la data Hotărârii Arbitrale Finale până la plata efectivă de către Reclamantă”.

Foto: arhiva

 

 

 

Related posts

Brașovul – strategie pe energie termică pentru trei decenii. Vrea fonduri comunitare și fonduri elvețiene

Stefana Muresan

Credite garantate de stat, dobândă zero, plafon de un miliard de lei

redactia

Electric Castle își va mări suprafața de festival cu 30% anul viitor

Nora Dumitrescu

Leave a Comment