Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

CNAIR a câștigat litigiul pentru lotul III al Autostrăzii Orăștie-Sibiu

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a câștigat bătălia arbitrală cu Salini Impregilo SpA, compania care a lucrat pe lotul 3 al Autostrăzii Orăștie-Sibiu, mai exact pe tronsonul Cunța – Săliște, și care s-a surpat după ce a fost recepționat, iar carosabilul a continuat să se crape de atunci încoace. 

 

Într-un comunicat de presă, reprezentanții CNAIR au anunțată că: “În data de 22 octombrie 9 Tribunalul Arbitral a emis Hotărârea Arbitrală Finală  în litigiul dintre Salini Impregilo SpA, în calitate de „Reclamantă”, și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., în calitate de „Pârâtă” în procesul pentru contractul de proiectare și execuție al Autostrăzii Orăștie-Sibiu, Lot 3.

Astfel, Tribunalul Arbitral, a respins Reclamantei pretenții în valoare de aproximativ 258.000.000 lei din totalul pretențiilor care s-au ridicat la valoarea de 260.006.276,51 lei.

În plus, Tribunalul a admis cererea reconvențională a CNAIR pentru plata de către Salini Impregilo SpA a sumei de 90.718.740 lei, reprezentând Penalități de Întârziere, astfel cum sunt prevăzute de dispozițiile Sub-Clauzei 8.7 [Penalități de Întârziere] din Contractul semnat între părți.

De asemenea, decizia obligă Salini Impregilo SpA să ramburseze CNAIR suma de 152.025 USD, cu titlu de costuri arbitrale, cu dobânda legală de la data Hotărârii Arbitrale Finale până la plata efectivă de către Reclamantă”.

Foto: arhiva

 

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Nou constructor de drumuri la Cluj, după despărțirea de Kiat

Articolul următor

Autorităţile locale din România primesc trei milioane de euro pentru a accesa mai bine fondurile europene

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share