Cluj Infrastructura Transport Ultimele stiri

Nou constructor de drumuri la Cluj, după despărțirea de Kiat

Consiliul Județean (CJ) Cluj va organiza o nouă licitație pentru atribuirea serviciilor de execuție a lucrărilor la drumuri după rezilierea contractului încheiat cu asocierea condusă de Kiat Group Construct.

Instituția a anunțat că au fost finalizate lucrările de asfaltare, pe sectoare, pe Drumul Judeţean nr. 107P (DN 1) Gilău – Someşul Rece – Mărişel – Drumul Național nr. 1R. CJ a finalizat lucrările de întreţinere și de asfaltare.

„Mă bucur că am reușit să finalizăm aceste lucrări înainte de venirea iernii. O satisfacție în plus e legată de faptul că atât locuitorii din zonă, cât și turiștii amatori de sporturi de iarnă vor avea acces, în acest sezon rece, pe un drum ce asigură excelente condiții de circulație”, a spus Alin Tișe, preşedintele CJ.

În ceea ce privește lucrările executate pe fiecare tronson în parte, sectorul de drum de 10,3 km, de la kilometrul 35+200 la kilometrul 24+900, a fost asfaltat integral, iar pe sectorul cuprins între kilometrul 23+460 și kilometrul 10+400 au fost executate lucrări de asfaltare pe mai multe sectoare, însumând 9,06 km.

De asemenea, a fost asfaltat integral podul de la kilometrul 4+500, din zona lacului Tarnița, și al doilea baraj situat la kilometrul 9+550, în timp ce pe toată lungimea primului baraj, situat la kilometrul 8+640, au fost executate plombări cu mixtură asfaltică.

Pe sectorul de drum de 6,7 km, cuprins între kilometrul 41+900 și kilometrul 35+200, au fost executate lucrări constând în plombări cu mixtură asfaltică în zonele deteriorate ale căii de rulare.

“În cursul lunii august, CJ Cluj a fost nevoit să rezilieze contractul de proiectare și execuție a lucrărilor de modernizare și reabilitare încheiat cu asocierea Kiat Group Construct – Tehnic Asist – Damar Consult.

În aceste condiții, pe acest drum județean au fost executate lucrări de întreținere, inclusiv asfaltare, care au urmărit asigurarea unei circulații în condiții de siguranță, până în momentul realizării lucrărilor de reabilitare și modernizare. În privința continuării lucrărilor de reabilitare și modernizare, va fi organizată o nouă licitație pentru atribuirea serviciilor de execuție a lucrărilor”, a precizat conducerea CJ.

Related posts

Județul Maramureș va avea strategie energetică pe 10 ani

Nora Dumitrescu

Cluj: Noi investiții la Aeroportul Internaţional „Avram Iancu”

Stefana Muresan

Wizz Air a inaugurat baza operationala de la Iasi

Leave a Comment