Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Proiectul Reveal Alma Vii – Redecoperiți Alma Vii, la început de drum

Fundația Mihai Eminescu Trust anunță demararea proiectului REVEAL Alma Vii – Redescoperiți Alma Vii, un proiect complex integrat de restaurare și reconversie funcțională a bisericii fortificate din satul Alma Vii, comuna Moșna, județul Sibiu.

 

Finanțarea în valoare de 500.000 de dolari a fost câştigată în urma unui concurs de proiecte desfășurat anual la nivel mondial prin Fondul Ambasadorial pentru Conservarea Obiectivelor Culturale (AFCP) al Departamentului de Stat al Statelor Unite ale Americii.

În acest an, doar 9 proiecte din întreaga lume au fost desemnate câștigătoare, iar proiectul Fundației Mihai Eminescu Trust, „REVEAL Alma Vii – Redescoperiți Alma Vii”, a fost cel care a câștigat cea mai mare finanţare la nivel mondial.

 

Proiectul „REVEAL Alma Vii” include, pe lângă restaurarea bisericii evanghelice, acţiuni ce au ca scop redarea ei comunităţii şi folosirea ei în scopuri culturale, educative şi turistice. Acest proiect face parte din conceptul Satul de Sine Stătător dezvoltat de Mihai Eminescu Trust; scopul acestuia este de a revitaliza comunităţile locale şi de a îmbunătăţi calitatea vieţii localnicilor prin valorizarea responsabilă a patrimoniului cultural şi natural. Satul de Sine Stătător urmăreşte implicarea oamenilor din comunitate, precum şi folosirea de cunoştinţe, unelte şi tehnici tradiţionale.

REVEAL Alma Vii – Redescoperiți Alma Vii se va desfășura pe o perioadă de 27 de luni și va cuprinde 16 etape importante de implementare, cuprinse între 1 octombrie 2019 și 31 decembrie 2021.

Primii pași în implementarea proiectului REVEAL Alma Vii – Redescoperiți Alma Vii au fost deja făcuți. Este vorba de definitivarea contractului de finanțare și a etapelor de implementare a proiectului. Totodată, în prezent se lucrează la obținerea avizelor necesare obținerii autorizației lucrărilor de restaurare și refuncționalizare a bisericii.

Până la finalul anului 2019, împreună cu Ambasada Statelor Unite ale Americii în România, Fundația va organiza acțiuni de implicare și responsabilizare pentru membrii comunității din sat, iar la începutul anului viitor va fi lansată licitația pentru contractarea lucrărilor de restaurare.

Proiectul va continua eforturile Fundației de reintegrare armonioasă a monumentului în viața comunității. Scopul proiectului REVEAL Alma Vii – Redescoperiți Alma Vii este acela de a crește sentimentul de coeziune socială și de a-i motiva pe locuitori să lucreze la îmbunătățirea standardului de viață actual, păstrându-și totuși stilul de viață tradițional.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cea mai bună performanță din ultimii 5 ani pentru grupul DENT ESTET la nouă luni: creștere cu 34% a cifrei de afaceri față de 2018

Articolul următor

Zalăul a ajuns în topul retailului din România

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share