Real Estate Sălaj Sibiu Ultimele stiri

Zalăul a ajuns în topul retailului din România

Două orașe din Transilvania concurează Bucureștiul în clasamentul celor mai mari complexe comerciale date în folosință în acest an. Noile mall-uri din Sibiu și Zalău apar între primele trei din țară.

140.000 mp de proiecte de retail se vor livra în ultimul trimestru al anului, potrivit consultanților de la JLL România. Dintre cei 3,27 milioane mp de stoc modern la nivel național, 1,12 milioane mp sunt în București. Noile livrări de pe piața de retail din 2019 au vizat doar orașele din afara capitalei și au totalizat 63.000 mp. Până la sfârșitul anului este programată livrarea a 144.000 mp de spații de retail.

Cel mai mare proiect care ar urma să fie livrat până la sfârșitul acestui an este centrul comercial Promenada Mall din Sibiu, de 42.200 mp, dezvoltat de NEPI Rockcastle, cel mai mare dezvoltator și proprietar de centre comerciale în România. Două noi parcuri de retail vor fi livrate de Prime Kapital și MAS Real Estate în Zalău (19.000 mp) și în Balotești, lângă București (28.500 mp).

Stocul modern de proprietăți imobiliare comerciale din România (birouri, spații industriale și de retail) a depășit 11 milioane mp în septembrie, cu proiecte de 0,8 milioane mp în acest an, conform JLL.

4,2 milioane mp reprezintă parcuri industriale și de logistică, 3,9 milioane sunt clădiri de birouri, iar 3,27 milioane, proiecte de retail. În acest an, dezvoltatorii au investit mai ales în noi proiecte de birouri și industriale, evoluție în concordanță cu creșterea numărului de salariați și a investițiilor străine directe la nivel național.

În primele nouă luni au fost finalizate proiecte de 370.000 mp de spații moderne industriale și logistice la nivel național, urmând ca până la finele anului stocul nou livrat în 2019 să ajungă la 500.000 mp. Stocul de spații industriale și de logistică din România a urcat la 4,2 milioane mp, o creștere de 10% față de 2018. Din acesta, peste jumătate este localizat în București și împrejurimi (2,13 milioane mp), restul fiind împărțit între celelalte zone din România.

“Cererea în creștere a încurajat dezoltatorii să construiască noi proiecte. Potrivit datelor disponibile, în primele nouă luni volumul de spații logistice și industriale tranzacționat a crescut cu 80% față de intervalul similar din 2018, ajungând la 337.000 mp. Echilibrul dintre oferta nouă și cererea de spații industriale și de logistică este reflectat de rata de neocupare, care se menține în jurul a 5,5-6% la nivel național și ușor mai ridicată în București”, conform reprezentanților JLL.

Related posts

Six concepts of Solidarity Transport Hub Poland

Ligia Voro

Peste 22 mil. euro pentru reabilitarea lacului Colibița și a râului Bistrița

Stefana Muresan

Fonduri europene pentru un oraș „smart”: Sibiul își actualizează Strategia de Dezvoltare și Planul de Mobilitate pentru următorii 10 ani

Ion Surdu

Universal Alloy, investiția anului în Maramureș

Nora Dumitrescu

Gala Women in Economy 2020 premiază excelența în business

Ligia Voro

Autobuze electrice pentru Lugoj, investiție de aproape 25 milioane de lei

redactia

Wetterbest a preluat integral Cortina WTB

Ligia Voro

Bonusuri pentru orădenii care își plătesc taxele și impozitele online

Traian Dan

Topul producătorilor autohtoni de vin: Jidvei – lider, urmat de Cotnari și Cramele Recaș

Stefana Muresan

Creștere cu două cifre pentru Bosch în România

Ionut Oprea

„Infidelitate financiară”: Primul studiu din România despre modul în care sunt cheltuiți banii în cuplu

Ion Surdu

CBRE România Flash Call: Impactul COVID-19 pe piața imobiliară se va resimți în al doilea trimestru. Măsurile de siguranță și tehnologia sunt pe agenda tuturor

Papuc Irina

Lotul 3 Iernut – Chețani al Autostrăzii Transilvania se deschide anul acesta. Pe lotul 4, avans slab

Ligia Voro

Hidroconstrucția și TCI vor primeni rețeaua de apă-canal în zona Turzii

Nora Dumitrescu

Dunwell: Cluj-Napoca, orașul cu cele mai scumpe terenuri din România. Topul orașelor cu cele mai ridicate prețuri pentru dezvoltări industriale

Stefana Muresan

Aeroporturile Ardealului își revin după coronavirus

Nora Dumitrescu

Working from home rankings before Covid. Now what?

Ionut Oprea

Proiectul legii dării în plată nu ajută economia

Transilvania Business

GPeC SUMMIT își anunță startul

Ligia Voro

Clinica de Pediatrie II din Cluj Napoca a inaugurat două camere sterile destinate copiilor cu afecţiuni oncologice

Stefana Muresan

Parking cu terasă verde și teren de sport la Cluj

Nora Dumitrescu

Mobila de lux produsă în Sălaj vrea să se impună în București

Nora Dumitrescu

Aparatură ultramodernă de imagistică dentară la Facultatea de Medicină Dentară din Târgu Mureș

Ligia Voro

Paralela 45 lansează prima ofertă pentru charterele sezonului 2020

Ligia Voro

Leave a Comment