Alba Auto HR/Joburi Industrie Slider Ultimele stiri

Alexandra și Cosmin, îndrăgostiți de ceea ce fac în cadrul Star Transmission și Star Assembly

La Star Transmission și Star Assembly, credem în oameni și în șansa fiecăruia de a reuși, sub imperiul entuziasmului, pasiunii și devotamentului. Vă prezentăm pe scurt povestea a doi colegi, Alexandra Stanchi și Cosmin Georgiu, doi oameni îndrăgostiți de ceea ce fac în cadrul Star Transmission și Star Assembly, dedicați, pentru care gândul unei zile de mâine, mai bună decât astăzi, îi ghidează și motivează.

 

 

Spune-ne câteva cuvinte despre tine și despre cariera la Star Transmission și Star Assembly.

Alexandra: Cariera mea la Star Assembly a început acum 4 ani, fiind a treia poziție ocupată în domeniul protecției mediului. Responsabilitățile au fost unele standard, conform funcției de Responsabil de mediu: gestiunea deșeurilor, organizarea transporturilor de deșeuri, aprobarea substanțelor chimice pe amplasament etc. În prezent, doar supervizez această activitate, atenția mea fiind îndreptată în direcția proiectelor de sustenabilitate în cadrul celor două companii, Star Transmission și Star Assembly.

Cosmin: Profesor ca vocație, Specialist Resurse Umane pe cartea de vizită, om prin definiție. Acum 5 ani, mi-am răspuns la poate cea mai importantă întrebare de atunci: „Ce vreau să fac după învățământ?”. N-am clipit și mi-am parafrazat răspunsul: să lucrez cu oameni, să învăț de la oameni, să învăț oameni. Să scriu, să citesc, să vorbesc. Activitatea mea aici a început în 2014, în zona de recrutare, iar din vara lui 2018 m-am întors la „catedră” printre elevi de liceu sau școala profesională, practicanți în STA sau studenți în internship.

Care au fost calitățile care te-au recomandat pentru aria în care îți desfășori activitatea acum?

Alexandra: Sunt pasionată de domeniul în care activez și probabil acest lucru a fost remarcat și de către ceilalți. Am fost propusă de către management ca și coordonator proiecte de sustenabilitate în urmă cu aproape 6 luni. De atunci, respir sustenabilitate, mă hrănesc cu sustenabilitate, visez sustenabilitate :). Este un proiect complex, global, care necesită implicarea tuturor pentru a conduce organizația la cel mai înalt nivel. Recent, cu sprijinul Ocolului Silvic Sâpcea Cugir, am organizat o campanie de împădurire, unde au participat voluntari din cadrul companiilor noastre. A fost o muncă de echipă extraordinară, unde ne-a legat un sentiment de responsabilitate și dragoste față de mediul înconjurător și plănuim să organizăm inițiative de acest fel și anul viitor.

Cosmin: Cred că experiența anterioară din învățământ a cântărit mult în decizia de a face parte din Departamentul de Formare Profesională. Pasiunea mea pentru educație și bucuria pe care o simt, atunci când mă aflu printre tineri, completează un tablou în care ne descoperim reciproc, învățăm unii de la alții, creștem frumos și reușim împreună să creăm cadrul ideal prin care formăm, înainte de toate, caractere. Sunt convins că atât elevii, cât și studenții au nevoie de modele și că, dincolo de practica din Star Transmission & Star Assembly, sunt încântați să afle că oamenii cu care interacționează sunt profesioniști desăvârșiți, pasionați de ceea ce fac, iar asta îi inspiră și îi motivează.

 

Cum consideri climatul de lucru la STC/STA?

Alexandra: Se spune că întotdeauna există loc de mai bine, dar în general consider că mediul este unul plăcut, atâta timp cât am oportunitatea să fac ceea ce îmi place, să-mi văd rezultatele muncii mele, să fiu înconjurată de oameni care mă apreciază și îmi oferă suport.

Cosmin: Atunci când reușești să-ți faci prieteni printre colegii de serviciu, mediul de lucru nu poate fi decât unul care încurajează comunicarea, un climat multicultural, care te încurajează să fii tu însuți, te motivează să-ți depășești limitele și să fii cea mai bună versiune a ta. În cazul meu, fiind pasionat de ceea ce fac, totul vine de la sine, și suntem permanent focusați să îmbunătățim procesele și felul în care muncim.

 

Care consideri că este rolul fiecăruia dintre noi în asigurarea unui viitor mai bun?

Alexandra: Comportamentul nostru exercită mari presiuni asupra planetei, iar acest lucru este destul de cert. În primul rând, trebuie să fim conștienți de faptul că în acest moment avem doar un singur Pământ, o singură planetă care susține viața, și este datoria noastră să o protejăm. Efectele nocive ale poluării au impact tot mai mare asupra faunei și sănătății oamenilor, iar viitorul nostru și al urmașilor noștri depinde de acțiunile pe care le luăm în fiecare zi pentru a proteja mediul înconjurător.

Cosmin: Am să îl citez pe Zig Ziglar: „Poți avea tot ce îți dorești dacă pur și simplu îi ajuți pe ceilalți să obțină ce vor”. Cred că merită să ne pese mai mult de celălalt, să înțelegem că nu suntem veșnici și să încercăm să lăsăm ceva în urmă: un gând, o idee, o acțiune, un gest. Oamenii își vor aminti de noi prin ceea ce am făcut pentru ei. Îmi doresc ca elevii de care sunt responsabil să vină cu drag în practică, ca studenții să își dorească să se întoarcă și pentru că au simțit în cele 3 luni de internship că ne pasă de ei, că suntem alături de ei. Cred foarte mult în empatie, că trebuie să învățăm să ascultăm mai mult, să știm să primim un feedback și să îl cerem când nu ni se oferă, să avem cultura asta.

 

Despre Star Assembly și Star Transmission

Star Assembly și Star Transmission, companii Mercedes-Benz AG, sunt piloni cheie în rețeaua globală de producție powertrain Mercedes-Benz Cars și numără în prezent peste 3.000 de angajați. În cadrul Star Assembly sunt asamblate cutii de viteze automate cu dublu ambreiaj în opt trepte, precum și transmisii cu nouă trepte de viteză pentru Mercedes-Benz. La sediul Star Transmission sunt produse roţi dinţate, componente prelucrate mecanic pentru motoare, transmisii, țevi de înaltă presiune și sisteme de direcţie. În plus, aici funcționează Centrul de Tehnologii, precum şi un spaţiu de instruire. Subsidiara Star Assembly a fost înfiinţată în anul 2013 la Sebeş, iar lansarea producţiei cutiei de viteze automate cu cinci trepte s-a realizat în acelaşi an. Producția cutiei de viteze automată nouă trepte, 9G-Tronic, este realizată în același spațiu. Cu sprijinul Guvernului României, Star Transmission este una dintre primele companii din România care oferă un sistem de învățământ dual, pe baza modelului Baden-Württemberg.

 

Related posts

Vodafone menține românii contectați în „Cea mai performantă rețea mobilă”

Ligia Voro

Conferința ”Impactul reformei asupra serviciilor sociale în Romania”

Ligia Voro

Camera de Comerţ şi Industrie a României premiază 12.472 de companii cu performanţe economice deosebite

redactia

Ciumbrud, comuna din Alba care produce 70% din pomii fructiferi vânduți în supermarketurile din România

Stefana Muresan

Aerogara din Cluj își instalează echipamente de scanare de 6 milioane euro

Nora Dumitrescu

ALTEN deschide un nou centru de servicii la Iași

Ionut Oprea

Ministrul Economiei: Guvernul nu va anula voucherele de vacanță

Papuc Irina

RobotX Hunedoara a castigat aurul la olimpiada mondiala de robotica

redactia

Deutsche Telekom va face arhivare electronică în centrul său de la Cluj

redactia

Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Satu Mare va demara joi la sediul Apaserv

Gruita Ienasoiu

[Enjoy Transylvania!] Povestea vinului (7) Casa de vinuri Fort Silvan 47, Podgoria Silvania, Crama Balla Geza, Podgoria Aramic, Podgoria Nachbil, Crama Dobra, Crama Rătești

Transilvania Business

HAGAG demarează lucrările la H VICTORIEI 109

Stefana Muresan

Tudor Ionescu, noul Head of Advisory & Transaction Services, Office – CBRE

Ionut Oprea

Costurile de producție în agricultură, comparativ cu cele din vestul Europei

redactia

Împrumut de 12 mil. de euro de la BEI pentru rețeaua de apă potabilă din județul Alba

Stefana Muresan

Promovarea României se face la Brașov prin intermediul BBC: patru clipuri de promovare vor rula până în octombrie

Papuc Irina

MHP – A Porsche Company își extinde prezența internațională cu ocazia inaugurării celui de-al doilea birou din România, la Timișoara

Ligia Voro

CFR repune pe traseu trenurile suspendate în Transilvania-Banat

Nora Dumitrescu

Cooperativa Timlactagro – primul său magazin din Timişoara cu produse lactate, pita de Pecica, salamul de Salonta și slana bănățeană de ciuperci

Stefana Muresan

Se caută restauratori pentru casa părintească a lui Alexandru Ioan Cuza

redactia

Campanie naţională pentru învăţământul profesional dual

Stefana Muresan

Camera de Comerț Maramureș s-a reactivat fizic

Nora Dumitrescu

Principalele economii ale românilor se duc spre cumpărarea unei case

Traian Dan

Timișoara și Oradea, locul I, respectiv III pe țară la spații comerciale moderne

Traian Dan

Leave a Comment