Alba Auto HR/Joburi Industrie Slider Ultimele stiri

Alexandra și Cosmin, îndrăgostiți de ceea ce fac în cadrul Star Transmission și Star Assembly

La Star Transmission și Star Assembly, credem în oameni și în șansa fiecăruia de a reuși, sub imperiul entuziasmului, pasiunii și devotamentului. Vă prezentăm pe scurt povestea a doi colegi, Alexandra Stanchi și Cosmin Georgiu, doi oameni îndrăgostiți de ceea ce fac în cadrul Star Transmission și Star Assembly, dedicați, pentru care gândul unei zile de mâine, mai bună decât astăzi, îi ghidează și motivează.

 

 

Spune-ne câteva cuvinte despre tine și despre cariera la Star Transmission și Star Assembly.

Alexandra: Cariera mea la Star Assembly a început acum 4 ani, fiind a treia poziție ocupată în domeniul protecției mediului. Responsabilitățile au fost unele standard, conform funcției de Responsabil de mediu: gestiunea deșeurilor, organizarea transporturilor de deșeuri, aprobarea substanțelor chimice pe amplasament etc. În prezent, doar supervizez această activitate, atenția mea fiind îndreptată în direcția proiectelor de sustenabilitate în cadrul celor două companii, Star Transmission și Star Assembly.

Cosmin: Profesor ca vocație, Specialist Resurse Umane pe cartea de vizită, om prin definiție. Acum 5 ani, mi-am răspuns la poate cea mai importantă întrebare de atunci: „Ce vreau să fac după învățământ?”. N-am clipit și mi-am parafrazat răspunsul: să lucrez cu oameni, să învăț de la oameni, să învăț oameni. Să scriu, să citesc, să vorbesc. Activitatea mea aici a început în 2014, în zona de recrutare, iar din vara lui 2018 m-am întors la „catedră” printre elevi de liceu sau școala profesională, practicanți în STA sau studenți în internship.

Care au fost calitățile care te-au recomandat pentru aria în care îți desfășori activitatea acum?

Alexandra: Sunt pasionată de domeniul în care activez și probabil acest lucru a fost remarcat și de către ceilalți. Am fost propusă de către management ca și coordonator proiecte de sustenabilitate în urmă cu aproape 6 luni. De atunci, respir sustenabilitate, mă hrănesc cu sustenabilitate, visez sustenabilitate :). Este un proiect complex, global, care necesită implicarea tuturor pentru a conduce organizația la cel mai înalt nivel. Recent, cu sprijinul Ocolului Silvic Sâpcea Cugir, am organizat o campanie de împădurire, unde au participat voluntari din cadrul companiilor noastre. A fost o muncă de echipă extraordinară, unde ne-a legat un sentiment de responsabilitate și dragoste față de mediul înconjurător și plănuim să organizăm inițiative de acest fel și anul viitor.

Cosmin: Cred că experiența anterioară din învățământ a cântărit mult în decizia de a face parte din Departamentul de Formare Profesională. Pasiunea mea pentru educație și bucuria pe care o simt, atunci când mă aflu printre tineri, completează un tablou în care ne descoperim reciproc, învățăm unii de la alții, creștem frumos și reușim împreună să creăm cadrul ideal prin care formăm, înainte de toate, caractere. Sunt convins că atât elevii, cât și studenții au nevoie de modele și că, dincolo de practica din Star Transmission & Star Assembly, sunt încântați să afle că oamenii cu care interacționează sunt profesioniști desăvârșiți, pasionați de ceea ce fac, iar asta îi inspiră și îi motivează.

 

Cum consideri climatul de lucru la STC/STA?

Alexandra: Se spune că întotdeauna există loc de mai bine, dar în general consider că mediul este unul plăcut, atâta timp cât am oportunitatea să fac ceea ce îmi place, să-mi văd rezultatele muncii mele, să fiu înconjurată de oameni care mă apreciază și îmi oferă suport.

Cosmin: Atunci când reușești să-ți faci prieteni printre colegii de serviciu, mediul de lucru nu poate fi decât unul care încurajează comunicarea, un climat multicultural, care te încurajează să fii tu însuți, te motivează să-ți depășești limitele și să fii cea mai bună versiune a ta. În cazul meu, fiind pasionat de ceea ce fac, totul vine de la sine, și suntem permanent focusați să îmbunătățim procesele și felul în care muncim.

 

Care consideri că este rolul fiecăruia dintre noi în asigurarea unui viitor mai bun?

Alexandra: Comportamentul nostru exercită mari presiuni asupra planetei, iar acest lucru este destul de cert. În primul rând, trebuie să fim conștienți de faptul că în acest moment avem doar un singur Pământ, o singură planetă care susține viața, și este datoria noastră să o protejăm. Efectele nocive ale poluării au impact tot mai mare asupra faunei și sănătății oamenilor, iar viitorul nostru și al urmașilor noștri depinde de acțiunile pe care le luăm în fiecare zi pentru a proteja mediul înconjurător.

Cosmin: Am să îl citez pe Zig Ziglar: „Poți avea tot ce îți dorești dacă pur și simplu îi ajuți pe ceilalți să obțină ce vor”. Cred că merită să ne pese mai mult de celălalt, să înțelegem că nu suntem veșnici și să încercăm să lăsăm ceva în urmă: un gând, o idee, o acțiune, un gest. Oamenii își vor aminti de noi prin ceea ce am făcut pentru ei. Îmi doresc ca elevii de care sunt responsabil să vină cu drag în practică, ca studenții să își dorească să se întoarcă și pentru că au simțit în cele 3 luni de internship că ne pasă de ei, că suntem alături de ei. Cred foarte mult în empatie, că trebuie să învățăm să ascultăm mai mult, să știm să primim un feedback și să îl cerem când nu ni se oferă, să avem cultura asta.

 

Despre Star Assembly și Star Transmission

Star Assembly și Star Transmission, companii Mercedes-Benz AG, sunt piloni cheie în rețeaua globală de producție powertrain Mercedes-Benz Cars și numără în prezent peste 3.000 de angajați. În cadrul Star Assembly sunt asamblate cutii de viteze automate cu dublu ambreiaj în opt trepte, precum și transmisii cu nouă trepte de viteză pentru Mercedes-Benz. La sediul Star Transmission sunt produse roţi dinţate, componente prelucrate mecanic pentru motoare, transmisii, țevi de înaltă presiune și sisteme de direcţie. În plus, aici funcționează Centrul de Tehnologii, precum şi un spaţiu de instruire. Subsidiara Star Assembly a fost înfiinţată în anul 2013 la Sebeş, iar lansarea producţiei cutiei de viteze automate cu cinci trepte s-a realizat în acelaşi an. Producția cutiei de viteze automată nouă trepte, 9G-Tronic, este realizată în același spațiu. Cu sprijinul Guvernului României, Star Transmission este una dintre primele companii din România care oferă un sistem de învățământ dual, pe baza modelului Baden-Württemberg.

 

Related posts

Ministrul Mediului de Afaceri: 1.401 planuri de afaceri depuse în aplicația Start-Up Nation 2018, la aproape trei ore de la lansare

redactia

Radu Roatiș (ANSVSA): România are un statut de invidiat în zonă

Nicolae Pop

Deva, 27 de proiecte pe fonduri europene depuse la Agenția de Dezvoltare Regională Vest

redactia

Compania Savini Due din Sebeș donează mobilier de baie, în valoare de 350.000 de lei, pentru dotarea unităților de învățământ din județul Alba

Stefana Muresan

FOTO SIBIU: Unitatea, leitmotivul liderilor europeni într-o Europă lovită de valul eurosceptic

Ligia Voro

Tax & Finance Forum se mută în online! Aflați totul despre noul context legislativ și fiscal pe 17-18 iunie 2020

Papuc Irina

Sistemul automat de încărcare wireless de la Continental: convenabil și eficient

Stefana Muresan

Doi chiriași noi în AFI Tech Park pe o suprafață de 1.000 de metri pătrați

Ionut Oprea

Oameni care ne inspiră. Două exemple de succes ale Star Transmission & Star Assembly

Stefana Muresan

Allianz achiziționează 30% din E.ON Distribuție România

Ligia Voro

2017 Review – CEEQA Gala & Industry Awards

Ionut Oprea

Piața de capital din România, creștere de 4,63% în aprilie

Ligia Voro

Grupul Iulius și-a deschis mall-urile din Cluj și Timișoara

Nora Dumitrescu

Harta învățământului profesional și dual. Aproape 85.000 de elevi se pregătesc să devină meseriaşi

redactia

Motivele care au dus la deficitul de Euthyrox pe piața din România: în luna aprilie s-au cerut cantități duble, față de luna martie

Papuc Irina

Ciocolatierul din Sâncraiu. Cel mai dulce proiect pe Startup Nation

Stefana Muresan

ADR Centru: Biserică de secol XIII din Harghita, monument istoric, va fi restaurată cu fonduri UE

Stefana Muresan

Ford recrutează aproape 1000 de oameni la Craiova

Stefana Muresan

Firma orădeană Valtryp, dublu premiată la „Topul național al firmelor 2019”

Traian Dan

Producătorul britanic pentru industria aerospațială Teconnex, importantă investiție în județul Cluj

Stefana Muresan

Umbrărescu a început lucrările la prima autostradă din Moldova

Stefana Muresan

Asociația Constructorilor de Automobile din România – ACAROM, recunoscuta cu statut de utilitate publică

Papuc Irina

RobotX Hunedoara a castigat aurul la olimpiada mondiala de robotica

redactia

Licitație de peste 26 mil. lei pentru extinderea Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea

redactia

Leave a Comment