Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cercetare & Dezvoltare la cel mai înalt nivel: Schaeffler deschide un nou Centru de Testare în Brașov

Schaeffler România își păstrează promisiunea făcută la așezarea Pietrei de Temelie din 2018 și face un nou pas în dezvoltarea activităților de Research & Development (R&D), prin inaugurarea Centrului de Testare Schaeffler, finalizat în mai puțin de un an. Evenimentul de tăiere a panglicii a avut loc în data de 28 noiembrie 2019, alături de echipa din Brașov fiind prezente oficialități, colaboratori și invitați speciali din Grupul Schaeffler.

Construcția noii clădiri din Schaeffler România a durat mai puțin de un an de zile.

În mai puțin de un an după Ceremonia de așezare a Pietrei de Temelie, Schaeffler România inaugurează Centrul de Testare, care devine a doua clădire de R&D în cadrul campusului Schaeffler România.

O investiție Schaeffler în R&D la Brașov

Decizia alegerii locației Centrului de Testare la Brașov s-a bazat pe rezultatele demonstrate și know-how-ul dovedit de-a lungul celor 15 ani de activitate, atât în R&D, cât și în producție, Schaeffler România fiind una dintre cele mai mari locații dintre cele 170 de locații ale Grupului german din întreaga lume. De-a lungul activității, echipa departamentului de R&D din Schaeffler România a demonstrat că deține competențele și motivația necesară pentru a dezvolta și consolida activitățile de cercetare-dezvoltare, derulate până acum sub umbrela Engineering Center. Centrul de Testare va fi a doua clădire dedicată acestei activități în campusul românesc, alături de Centrul de Inginerie inaugurat în 2012. Din acest an, noul Centru de Testare de la Brașov oferă cadrul ideal, cu cele mai performate condiții, pentru activitatea de testare și un mediu de lucru adaptat pentru inginerii și tehnicienii care își vor desfășura activitatea aici. Prin acesta se consolidează în mod substanțial amprenta globală a activităților de dezvoltare pentru Grupul Schaeffler.

Uwe Wagner, CTO al Grupului Schaeffler este convins că noul Centru de Testare va sprijini compania în extinderea rolului său de partener tehnologic strategic în sectoarele auto și industriale: „Prin activitățile noastre de cercetare și dezvoltare, ne consolidăm, în această perioadă de transformare,  în mod direcționat portofoliul nostru de produse și competența noastră de a înțelege noua mobilitate, de a privi înainte și de a oferi soluții adecvate.”

Klaus Cierocki, Președinte al Diviziei Sisteme de Motor la Schaeffler consideră că noul centru „este unul dintre cele mai importante repere ale strategiei noastre de viitor din cadrul diviziei, de a stabili aici, la Brașov, nu doar o clădire pentru echipamente de testare, dar mai ales o fundație solidă pentru echipa de R&D. Aceasta va transforma modul de lucru al echipei de la Brașov, transformând-o într-o echipă de inginerie autosuficientă și extrem de matură, care într-o zi va desfășura activități de design și întreaga activitate de validare în mod independent.”

De la Piatra de Temelie la un centru funcțional și independent

După așezarea Pietrei de Temelie de la finalul lui 2018, lucrurile au avansat rapid la noua clădire, iar lucrările de construcție a Centrului de Testare din Schaeffler România au început în ianuarie 2019. După 11 luni și sute de ore de lucru intens, construcția s-a finalizat în luna octombrie a acestui an. Rezultatul este remarcabil: un centru nou, modern, construit conform standardelor europene, ce cuprinde o suprafață de 8.000 de metri pătrați. Noua clădire ce dispune de un etaj tehnic, pentru asigurarea utilităților speciale testării de ultimă generație vor fi respectate și toate cerințele de securitate a informației, dorindu-se să se obțină în scurt timp și certificarea TISAX (standard în ceea ce privește protecția datelor). Noul centru deține 10 celule de testare care asigură toata infrastructura necesară desfășurării activității, precum și aproximativ 25 standuri de probă, pe care se testează componente de motor. Pe lângă acestea, activitatea de analize tehnice se va desfășura în laboratoare performante de măsurători geometrice sau analize de material. De asemenea, centrul este conceput pentru a opera independent și a-și asigura singur toate activitățile conexe, cum ar fi mentenanța și serviciile logistice.

Inaugurarea Centrului de Testare: Test simbolic al noilor dispozitive

La inaugurarea Centrului de Testare alături de echipa de la Brașov au fost prezenți alături de echipa din Braşov, invitați speciali din partea Grupului Schaeffler, precum: Dr. Klaus Cierocki, președinte Business Division Engine Systems Schaeffler, dar și oficialități locale. Ziua a fost marcată prin realizarea unui prim test, simbolic, într-un mod cât se poate de inedit: invitații speciali au avut șansa de a face prim test oficial pe un stand de testare din noua clădire şi de a-l aproba prin semnarea simbolică a protocolului de testare.

Sorin Poteraș, Manager of Schaeffler Romania: „R&D joacă un rol esențial în generarea unei creștere economice inteligente și durabile, în crearea de noi locuri de muncă, în dezvoltarea de produse și servicii noi care permit creșterea productivității și a competitivității industriale. Evenimentul de astăzi este o etapă importantă pentru dezvoltarea Schaeffler România, dar și pentru generațiile viitoare care vor avea ocazia să se dezvolte și să creeze proiecte cu impact asupra activității de mâine.”

Centrul de Testare reprezintă o nouă provocare pentru echipa Schaeffler România, dar și o dovadă că activitatea de aici devine un punct important în ceea ce înseamnă cercetarea și dezvoltarea.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
formaremedicala.ro

Cât trăiesc românii: Speranţa de viaţă, cu aproape şase ani sub media UE

Articolul următor

Alexandra și Cosmin, îndrăgostiți de ceea ce fac în cadrul Star Transmission și Star Assembly

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share