Auto Brașov Industrie Investitii Slider

Cercetare & Dezvoltare la cel mai înalt nivel: Schaeffler deschide un nou Centru de Testare în Brașov

Schaeffler România își păstrează promisiunea făcută la așezarea Pietrei de Temelie din 2018 și face un nou pas în dezvoltarea activităților de Research & Development (R&D), prin inaugurarea Centrului de Testare Schaeffler, finalizat în mai puțin de un an. Evenimentul de tăiere a panglicii a avut loc în data de 28 noiembrie 2019, alături de echipa din Brașov fiind prezente oficialități, colaboratori și invitați speciali din Grupul Schaeffler.

Construcția noii clădiri din Schaeffler România a durat mai puțin de un an de zile.

În mai puțin de un an după Ceremonia de așezare a Pietrei de Temelie, Schaeffler România inaugurează Centrul de Testare, care devine a doua clădire de R&D în cadrul campusului Schaeffler România.

O investiție Schaeffler în R&D la Brașov

Decizia alegerii locației Centrului de Testare la Brașov s-a bazat pe rezultatele demonstrate și know-how-ul dovedit de-a lungul celor 15 ani de activitate, atât în R&D, cât și în producție, Schaeffler România fiind una dintre cele mai mari locații dintre cele 170 de locații ale Grupului german din întreaga lume. De-a lungul activității, echipa departamentului de R&D din Schaeffler România a demonstrat că deține competențele și motivația necesară pentru a dezvolta și consolida activitățile de cercetare-dezvoltare, derulate până acum sub umbrela Engineering Center. Centrul de Testare va fi a doua clădire dedicată acestei activități în campusul românesc, alături de Centrul de Inginerie inaugurat în 2012. Din acest an, noul Centru de Testare de la Brașov oferă cadrul ideal, cu cele mai performate condiții, pentru activitatea de testare și un mediu de lucru adaptat pentru inginerii și tehnicienii care își vor desfășura activitatea aici. Prin acesta se consolidează în mod substanțial amprenta globală a activităților de dezvoltare pentru Grupul Schaeffler.

Uwe Wagner, CTO al Grupului Schaeffler este convins că noul Centru de Testare va sprijini compania în extinderea rolului său de partener tehnologic strategic în sectoarele auto și industriale: „Prin activitățile noastre de cercetare și dezvoltare, ne consolidăm, în această perioadă de transformare,  în mod direcționat portofoliul nostru de produse și competența noastră de a înțelege noua mobilitate, de a privi înainte și de a oferi soluții adecvate.”

Klaus Cierocki, Președinte al Diviziei Sisteme de Motor la Schaeffler consideră că noul centru „este unul dintre cele mai importante repere ale strategiei noastre de viitor din cadrul diviziei, de a stabili aici, la Brașov, nu doar o clădire pentru echipamente de testare, dar mai ales o fundație solidă pentru echipa de R&D. Aceasta va transforma modul de lucru al echipei de la Brașov, transformând-o într-o echipă de inginerie autosuficientă și extrem de matură, care într-o zi va desfășura activități de design și întreaga activitate de validare în mod independent.”

De la Piatra de Temelie la un centru funcțional și independent

După așezarea Pietrei de Temelie de la finalul lui 2018, lucrurile au avansat rapid la noua clădire, iar lucrările de construcție a Centrului de Testare din Schaeffler România au început în ianuarie 2019. După 11 luni și sute de ore de lucru intens, construcția s-a finalizat în luna octombrie a acestui an. Rezultatul este remarcabil: un centru nou, modern, construit conform standardelor europene, ce cuprinde o suprafață de 8.000 de metri pătrați. Noua clădire ce dispune de un etaj tehnic, pentru asigurarea utilităților speciale testării de ultimă generație vor fi respectate și toate cerințele de securitate a informației, dorindu-se să se obțină în scurt timp și certificarea TISAX (standard în ceea ce privește protecția datelor). Noul centru deține 10 celule de testare care asigură toata infrastructura necesară desfășurării activității, precum și aproximativ 25 standuri de probă, pe care se testează componente de motor. Pe lângă acestea, activitatea de analize tehnice se va desfășura în laboratoare performante de măsurători geometrice sau analize de material. De asemenea, centrul este conceput pentru a opera independent și a-și asigura singur toate activitățile conexe, cum ar fi mentenanța și serviciile logistice.

Inaugurarea Centrului de Testare: Test simbolic al noilor dispozitive

La inaugurarea Centrului de Testare alături de echipa de la Brașov au fost prezenți alături de echipa din Braşov, invitați speciali din partea Grupului Schaeffler, precum: Dr. Klaus Cierocki, președinte Business Division Engine Systems Schaeffler, dar și oficialități locale. Ziua a fost marcată prin realizarea unui prim test, simbolic, într-un mod cât se poate de inedit: invitații speciali au avut șansa de a face prim test oficial pe un stand de testare din noua clădire şi de a-l aproba prin semnarea simbolică a protocolului de testare.

Sorin Poteraș, Manager of Schaeffler Romania: „R&D joacă un rol esențial în generarea unei creștere economice inteligente și durabile, în crearea de noi locuri de muncă, în dezvoltarea de produse și servicii noi care permit creșterea productivității și a competitivității industriale. Evenimentul de astăzi este o etapă importantă pentru dezvoltarea Schaeffler România, dar și pentru generațiile viitoare care vor avea ocazia să se dezvolte și să creeze proiecte cu impact asupra activității de mâine.”

Centrul de Testare reprezintă o nouă provocare pentru echipa Schaeffler România, dar și o dovadă că activitatea de aici devine un punct important în ceea ce înseamnă cercetarea și dezvoltarea.

Related posts

Iluminare arhitecturală pentru două clădiri Art Nouveau din municipiul Oradea

Traian Dan

Flanco vrea să investească 11 milioane de lei în 2020. Jumătate din business are legătură cu piața chineză

Papuc Irina

Un antreprenor din Brașov a investit 100.000 de euro într-o linie de producție de biocide: Fabrică dezvoltată cu bani prin Programul IMM Invest

Ion Surdu

În regim de autostradă, de la Sibiu până la Viena, cu o întrerupere de 13 km

Stefana Muresan

AFM: 256 de dosare au fost aprobate pentru achiziţia a 475 de autovehicule prin Programul Rabla, destinat persoanelor juridice

Papuc Irina

Adunarea Generală Anuală a Grupului Schaeffler a aprobat dividendele și un nou sistem de remunerare

Ligia Voro

Studiu RE/MAX: Interesul declarat pentru zona Clujului, cu mult peste Bucureşti

Stefana Muresan

Satu Mare: Alu Menziken investește în două hale noi la Medieşu Aurit

Stefana Muresan

Peste 50 de proiete importante, derulate în acest an de administrația orădeană

Stefana Muresan

Cel mai mare magazin Mömax din România a fost deschis la Oradea

Traian Dan

Oradea: Contract de finanţare europeană a pasajelor subterane din Piaţa Gojdu, investiție de 111,2 milioane lei

redactia

Afacere din pielărie. Un antreprenor din Brașov confecționează accesorii din piei exotice și are clienți din India și America

Ion Surdu

CFR deschide 14 şantiere pentru lucrări de modernizare a podurilor şi podeţelor, inclusiv în Sibiu. Executant – Arcada Company

Stefana Muresan

Conferința anuală DAFCOCHIM Agro: Nufarm, cu focus pe fermier

Ligia Voro

Managing groundbreaking changes

Ionut Oprea

Peste 140 milioane de lei pentru modernizarea drumurilor din Timis, prin PNDL

Stefana Muresan

Via ferrata, speoturism și vizite la bisericile de lemn din Pădurea Craiului

Traian Dan

Trei regionale din Transilvania – treceri de cale ferată cu covor antiderapant

Nora Dumitrescu

Lanţul internaţional Marriott deschide hotel de patru stele la Cluj-Napoca și Timișoara

redactia

Clujul, premiul european pentru inovare

Stefana Muresan

UTI și Eldiclau vor construi terminalul II de la Aeroportul Oradea

Stefana Muresan

Lista cu primii 20 contribuabili la bugetul municipiului Satu Mare care însumează o cifră de afaceri de 1 mld. de euro și peste 15.000 angajați

Stefana Muresan

Locatarii etapei a treia a proiectului Blue Residence, propria aplicație Smart Home

Stefana Muresan

Brașov: Hodlmayr va transporta 15.000 de masini pentru Toyota Romania anul acesta

redactia

Leave a Comment