Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Uzina Tenaris a simulat un accident feroviar la Zalău

Angajații fabricilor concernului Tenaris din Zalău și din Călărași au executat în cele două localități mai multe acțiuni de simulare și de prevenire a riscurilor specifice din mediul industrial.

Salariați ai TenarisSilcotub alături de pompieri voluntari din fabrică și membri ai echipei Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sălaj au simulat împreună un incendiu la depozitul de produse chimice și un accident feroviar, testând procedurile de intervenție pentru asemenea situații.

În cadrul programului de securitate și sănătate în muncă, elevii din Călărași au fost invitați în incinta oțelăriei pentru a învăța care sunt riscurile specifice, în cadrul proiectului „Asta vreau eu!”. Invitația de implicare a Tenaris în acest proiect a aparținut Inspectoratului Teritorial de Muncă.

Tenaris a alocat anul acesta 8 milioane de dolari retehnologizării liniei de finisare a țevilor pentru industria de petrol și gaze de la Zalău. Majoritatea producției realizate în Sălaj de Tenaris merge la giganți ca Exxon, Shell, Chevron, ConocoPhillips, General Electric, Siemens, Daimler, dar țevile  ajung și la Petrom sau Romgaz.

8% din veniturile anuale la nivel mondial ale grupului Tenaris (0,5 miliarde de dolari din 7,8 miliarde) sunt realizate în România. În țara noastră grupul are unități de producție la Zalău (țevi), Călărași (oțelărie), Câmpina (prăjini pompare).

Cel mai mare producător din lume de conducte pentru forajul petrolier a fost înființat în Italia de către familia Rocca, însă apoi și-a mutat operațiunile principale în Argentina. În prezent are sediul central în Luxemburg. În România grupul a mai deținut și producătorul de țevi de inox Tubinox București.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Comerțul cu țigări de contrabandă, redus de polițiștii de frontieră maramureșeni

Articolul următor

Trei companii băimărene, implicate într-un proiect european de 1 milion de euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share