Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Primăria Oradea va investi într-o echipă de fotbal

CAO FOTO: BIHON.RO

După ce a FC Bihor, echipa fanion a Bihorului de-a lungul anilor, a fost lăsată să intre în faliment în 2014, Primăria Oradea reia finanțarea acestui sport de la bugetul local. Consilierii locali au votat în ședința ordinară de joi, 28 noiembrie, participarea Primăriei Oradea ca membru asociat în Asociația Club Sportiv CAO 1910. Municipalitatea va fi reprezentată în Adunarea Generală a Asociaților de City managerul Eduard Florea și în Consiliul Director, de Șerban Sere. Primăria Oradea va contribui la bugetul CAO pentru anul competițional 2019 – 2020 cu 184.000 de lei.

CAO a fost susținută până acum din surse private de membrii fondatori: Mal Florin, Chereji Marius Mircea, Boldiș Marcel Leontin, Torjoc Ioan Nicolae, Zdrîncă Ionel Marius și Demian Mariana – Neli.

Activitatea clubului a început în Liga a V-a, în prezent reușdind promovarea în liga a IV-a. Obiectivul clubului este ca până în 2024 să ajungă cel puțin în Liga a II-a, când va fi finalizat și noul stadion”, se precizează în raportul de specialitate al proiectului. CAO motivează asocierea cu orașul susținând că dorește „promovarea fotbalului bihorean”.

 

CAO 1910

Asociația Club Sportiv CAO 1910 Oradea, cunoscută sub numele de Club Atletic Oradea, CA Oradea, sau pur și simpl CAO, este un club amator de fotbal din România, cu sediul în Oradea, județul Bihor.

Echipa a fost înființată ca Nagyváradi Atletikai Club în 1910, când Transilvania făcea parte din Austro-Ungaria. De-a lungul istoriei sale, CAO a câștigat un titlu național în România, un titlu național în Ungaria și o Cupa României. S-a dizolvat în 1963, dar a fost refondat în 2017 și a început să joace în Liva a V-a. În prezent echipa a promovat în Liga a IV-a.

Alb-verzii” își desfășoară meciurile de pe teren propriu pe Stadionul Iuliu Bodola din Oradea.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Primăria Timişoara caută firmă pentru extinderea sistemului de trafic management, pentru 14 milioane de lei

Articolul următor

„Oraşul faptelor bune” costă Oradea peste 120.000 de euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share