Agricultura Cluj Ultimele stiri

Produs de Cluj are finalul de sezon la Iași

Asociația Produs de Cluj (APC) a participat la Târgul 100% românesc desfășurat la Palas Mall Iași. Acest eveniment marchează și închiderea sezonului 2019 al târgurilor cu această denumire.

“Suntem mândri de faptul că ieșenii vizitatori ai standurilor noastre și-au exprimat aprecierea pentru produsele clujene. Pe parcursul celor patru zile de târg am constatat că Produs de Cluj este cunoscut la Iași, că am fost așteptați și că locuitorii din zonă au fost bucuroși pentru că au avut ocazia să-și refacă proviziile. Este cea mai bună dovadă a faptului că românii aleg calitatea, produsele tradiționale, sănătoase și autentice”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

La târgul de la Iași au fost prezenți parteneri tradiționali ai APC care au expus conserve din fructe și legume, sucuri naturale, produse apicole, ciocolată de casă și turtă dulce, produse din lavandă sau cosmetice bio, ulei presat la rece, costume populare și accesorii, bijuterii lucrate de mână, obiecte de artizanat.

Iașiul a intrat în 2019 pe lista orașelor în care CJ Cluj a organizat două târguri într-un sezon. Târgul Produs de Cluj a fost prezent în acest municipiu, la invitația Palas Mall, la începutul lunii iunie, cu ocazia vizitei Papei Francisc. Târgul 100% românesc de la Palas Mall Iași este ultima manifestare expozițională organizată în acest an sub brandul Produs de Cluj.

CJ Cluj a înființat APC în 2010, forul județean fiind cel care îi finanțează și îi susține activitatea. Scopul asociaţiei este promovarea tradițiilor, a valorii și culturii județului. Principalul sprijin acordat de CJ  micilor întreprinzători este organizarea de evenimente expoziționale, APC având standuri proprii.

De-a lungul anilor au expus sub egida Produs de Cluj 150 de mici întreprinzători – mai ales afaceri de familie – unii din ei reușind să se dezvolte și să își creeze afaceri de succes. Cel mai celebru caz, produs cunoscut azi în țară și peste hotare, care a ajuns să ocupe poziția de furnizor al Casei Regale a României, este brandul Luna Solai, uleiurile presate la rece de la Luna.

O creștere au cunoscut și afacerile bazate pe lavandă, pe miere şi pe produse apicole. La începuturile activității, au fost organizate târguri în orașele din Cluj, dar, începând cu 2012 brandul a trecut limitele județului. Treptat, evenimente de acest gen au avut loc și în străinătate: Polonia, Franța, Anglia, Germania.

Related posts

Mihai Daraban, președinte al CCIR pentru un mandat de cinci ani

Stefana Muresan

S&T România va fuziona cu Cronus eBusiness

Papuc Irina

Lucrări de infrastructură în Turda, în valoare de 30 mil. euro, atribuite companiilor Diferit, Viarom Construct, Bema Prodserv și Tirenna Scavi

Stefana Muresan

Construirea accesului la parcul Tetarom 5, scoasă la licitație

Nora Dumitrescu

UMB pregătește autostrada Cluj – Sălaj. Cum arată traseul

Nora Dumitrescu

Centura din zona Turzii va fi legată la Autostrada Transilvania

Nora Dumitrescu

BILKA, crestere 41% pentru 2016

Ionut Oprea

Cecilia Tudor este numită managing director Renault Brand South Eastern Europe

Nicolae Pop

Studenții mecatroniști brașoveni, pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la concursurile organizate în cadrul manifestărilor "Zilele Educației Mecatronice – Sibiu 2018"

Stefana Muresan

Olandezii de la Aegon vor finanța baschetul clujean

Nora Dumitrescu

Banca Transilvania şi-a majorat capitalul social cu 695 milioane lei

Stefana Muresan

Blue Air va relua mai repede zborurile europene de la Cluj

Nora Dumitrescu

Star Assembly sponsorizează cu 600.000 euro spitalele din Cugir și Sebeș

Nicolae Pop

8th Black Sea Ports & Shipping 2019

Ligia Voro

Proiect pentru accelerarea digitalizării sistemului educațional, realizat la UBB

Stefana Muresan

Bugetul UE 2018: Bilete de tren gratuite în peste 30 de țări pentru tineri

Stefana Muresan

O firmă din China, pe punctul să achiziționeze 80.000 de tone de concentrat de cupru de la Roşia Poieni

Stefana Muresan

Furgoane de marfă, transformate în autospeciale pentru situații de urgență într-o fabrică din Cluj. Deltamed țintește să devină cel mai apreciat carosier din Europa de Est

redactia

În doar trei luni, X Curier a ajuns un nume de referință în curieratul românesc

Stefana Muresan

Premieră: Pacienți cu ocluzie coronariană totală cronică, salvați prin două intervenții complexe la Spitalul Monza-Ares Cluj Napoca

Stefana Muresan

Roxana SRL, cel mai mare distribuitor de băuturi din Bistrița-Năsăud, afaceri de 13,5 milioane euro

Stefana Muresan

Speakerii L.I.F.T. 2019: Gheorghe Damian, primar

Ligia Voro

CCIFER : Majorarea salariului minim fără studiu de impact in prealabil va afecta major companiile, în special cele mici si mijlocii

redactia

”Zilele Agriculturii Românești”, de la strategie la soluții

Transilvania Business

Leave a Comment