Cluj IT&C Ultimele stiri

Seniorii digitali ai Clujului, la final de program

Pensionarii din municipiul Cluj-Napoca au fost incluși într-un program în care au fost învățați să folosească internetul, rețelele de socializare și să își cumpere produse online.

“În luna noiembrie am încheiat unul dintre proiectele noastre de suflet, “Seniorii digitali”, care a încurajat cetățenii vârstnici ai Clujului să deprindă abilități digitale. Ne-am dorit ca în acest fel ei să înțeleagă mai bine lumea nepoților și copiilor lor, să țină legătura cu cei dragi care locuiesc departe prin rețelele de socializare și să folosească mediul online pentru a se informa.

Le-am prezentat posibilitatea de a face cumpărături online și de a plăti direct impozitele și facturile. Datorită evoluției rapide a mediului online, seniorii se pot simți vulnerabili, însă prin acest proiect ne-am dorit ca ei să continue să se simtă conectați la viața comunității”, au transmis reprezentanții Transilvania IT Cluster.

Cursurile de digitalizare pentru persoanele vârstnice a fost demarat de TITC în parteneriat cu companiile AROBS Transilvania și Simplon România, fiind realizat cu sprijinul financiar oferit de Primăria Cluj-Napoca.

Clusterul a demarat cursurile gratuite în iulie. De acestea au beneficiat 150 de vârstnici, organizați în patru serii, a câte trei grupe. Aceștia au primit sprijin nu doar din partea trainerilor, ci și din partea voluntarilor din proiect, elevi clujeni.

TITC (fostul iTech Transilvania) a fost înființat de Asociația Română pentru Industria Electronică și Software – Transilvania. Clusterul are 100 companii membre, cu afaceri anuale de 350 milioane de euro și 6.000 de angajați.

Related posts

BCR a lansat plățile cu dispozitivele Garmin și Fitbit: cardul bancar, în portofelul virtual al utilizatorilor de ceasuri smart

Papuc Irina

Concernul Guhring, parteneriat cu Universitatea Tehnică din Cluj

Nora Dumitrescu

CJ | Un nou zbor din Aeroportul Cluj-Napoca, prin Atlasglobal

Transilvania Business

Leave a Comment