Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Municipalitatea din Timişoara, aproape de un scandal generalizat cu proprietarii de centre comerciale şi supermarketurile din oraş

Un nou scandal este aproape să înceapă la Timişoara, între marile centre comerciale, supermarketuri şi municipalitate. După ce în parcările aferente acestor unităţi comerciale a apărut practica blocării autovehiculelor care nu respectă regulamentele interne stabilite pentru aceste parcări, Comisia de Circulaţie a municipiului Timişoara s-a întrunit de urgenţă şi cere oprirea acestor practici, în cazul nerespectării deciziei urmând retragerea avizelor pentru aceste incinte şi blocarea acceselor.

Orice parcare care nu are acces controlat se consideră a fi una publică, avertizează Primăria Timişoara. Anunţul vine după ce mai mulţi cetăţeni s-au plâns că le-au fost blocate autovehiculele parcate în aceste zone amenajate de centre comerciale şi supermarket-uri, pentru că nu ar fi respectat un regulament intern stabilit pentru acestea. În consecinţă, Comisia de Circulaţie a decis să se întrunească de urgenţă şi să stabilească o serie de măsuri. În cadrul unui anunţ transmis presei, care nu are un număr de înregistrare şi este semnată de Culiţă Chiş, vicepreşedinte al comisiei şi şef al Direcţiei Edilitare a Primăriei Timişoara, se cere imperativ stoparea unor asemenea practici. În sprijinul solicitării se aminteşte şi de celebrul caz „Îngerii Galbeni”, când acţiunile unei companii care se ocupa de administrarea unor asemenea parcări a ajuns în instanţă.

Comisia de Circulaţie a municipiului Timişoara s-a întrunit de urgenţă în data de 4.12.2019, pentru a analiza faptul că unele centre comerciale/supermarket-uri practică blocarea roţilor autovehiculelor, ai căror conducători auto parcheză în parcările acestora. Totodată, percep taxe de deblocare. Aducem la cunoştinţă faptul că aceste practici au fost realizate şi în trecut, de o altă societatea comercială, dar au fost considerate ilegale de către instanţele judecătoreşti competente de pe raza municipiului Timişoara. Având în vedere cele semnalate somăm public centrele comerciale/supermarket-urile care practică blocarea roţilor autovehiculelor în parcările lor, parcări care nu au acces controlat, ca în termen de 24 de ore să renunţe la aceste practici”, se spune în anunţul transmis de comisie.

Decizia luată în această şedinţă stabileşte şi o serie de măsuri care ar urma să fie luate dacă somaţia nu e respectată.

În caz de neconformare, Comisia de circulaţie îşi rezervă dreptul de a retrage avizele emise şi a proceda la începerea demersurilor legale pentru închiderea acceselor, precum şi de a sesiza Poliţia Română şi Parchetele competente”, se mai spune în anunţ.

Celor care se consideră victime ale acestor practici li se recomandă de Comisia de Circulaţie să se adreseze Poliţiei Române sau Parchetelor.

Parcarea fără acces controlat este considerată deschisă circulaţiei publice şi se supune reglementărilor Codului Rutier, aprobat prin OUG nr. 195/2002. În conformitate cu prevederile Codului Rutier, aprobat prin OUG nr. 195/2002, singura societate comercială autorizată de Primăria Municipiului Timişoara să realizeze serviciul de blocare şi/sau ridicare, transport, depozitare şi eliberare a autovehiculelor numai în prezenţa personalului din cadrul Poliţiei Rutiere este Societatea Drumuri Municipale Timişoara SA.”, se mai arată în explicaţiile aferente deciziei luate!

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
bursa.ro

Salariul minim brut, creștere pentru 2020 de până la 2.230 lei (proiect)

Articolul următor

Timişoara urcă 37 de locuri în clasamentul mondial al inovării

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share