Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Timişoara urcă 37 de locuri în clasamentul mondial al inovării

Două oraşe româneşti au intrat într-un top mondial în domeniul inovării. Timişoara şi Bucureştiul fac parte din clasament, iar oraşul de pe Bega a urcat 36 de locuri în clasamentul respectiv, faţă de anul precedent. Deşi s-a mândrit cu acest clasament, primarul Nicolae Robu nu ştie pentru ce a ajuns Timişoara acolo, care ar fi criteriile de cuantificare.

Timişoara a fost inclusă în Top 500 – Innovation Cities 2019, un clasament care analizează modul în care diferite oraşe generează idei inovatoare, modul în care le aplică în practică, dar şi cel în care acestea sunt împărtăşite şi pentru alţii. Timişoara a avut o evoluţie spectaculoasă, urcând nu mai puţin de 36 de locuri, până pe 394. doar un singur oraş românesc mai apare în clasament, Bucureştiul, pe locul 171, dar acesta a pierdut faţă de anul trecut 17 locuri.

Primarul Nicolae Robu nu a ştiut să spună ce a propulsat Timişoara în acest clasament, dar a descoperit că au fost luate în considerare 162 de indicatori, ceea ce înseamnă că e un clasament serios.

„Eu mă bucur pentru Timişoara, pentru că aplicând acel punctaj care o situează pe locul 394. nu avem noi nicio implicare, nu ne-a întrebat nimeni nimic în raportare. Deci este o constatare a unor realităţi. Se fac multe clasamente. Şi la Forbes, nu ne întreabă ei nimic. Ei constată, făcând evaluări foarte obiective după criterii cuantificabile, au indicatori cuantificabili. 162 de indicatori stau la baza acestui clasament (n.r. al inovării), înseamnă că e făcută foarte serios”, a declarat primarul.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Municipalitatea din Timişoara, aproape de un scandal generalizat cu proprietarii de centre comerciale şi supermarketurile din oraş

Articolul următor

La Timişoara se caută soluţii pentru construirea unui nou port

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share