Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Nou operator de termie în București – Termoenergetica

Compania Municipală Termoenergetica a primit licenţa de funcţionare de la Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE). Potrivit Primăriei municipiului Bucureşti, compania noul operator al serviciului de termoficare din Capitală a preluat, în integralitate, activitatea RADET şi angajaţii fostei regii.

„Compania va asigura continuitatea furnizării agentului termic în Bucureşti”, a transmis Primpria București într-un comunicat de presă. Licenţa pentru prestarea serviciului de alimentare centralizată cu energie termică are o perioadă de valabilitate de 10 ani.

Directorul general al companiei municipale Termoenergetica Bucureşti, David-Alexandru Burghiu, a afirmat că Termoenergetica va accelera toate acţiunile de reabilitare a sistemului de termoficare din Bucureşti, vechi de peste 50 de ani, operaţiuni care “ar fi trebuit să fie începute încă de acum trei decenii”. “Am achiziţionat, într-o primă fază, materialele strict necesare continuării serviciului de furnizare a apei calde şi căldurii, respectiv achiziţiile de ţevi – care au lipsit timp de peste 9 luni din stocurile de materiale ale fostei regii, achiziţiile de compensatori şi vane – care au lipsit mai mult de 10 ani din aceleaşi stocuri, am încheiat primele contracte cu societăţi comerciale după 10 ani şi am continuat cu lucrări prin care am schimbat în ultimii 3 ani aproximativ 180 de kilometri de reţea. Ne propunem ca, în cel mai scurt timp, bucureştenii să beneficieze de normalitate atunci când vine vorba de apă caldă şi căldură”, a adăugat Burghiu, citat de Economica.net.

Amintim că primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a semnat pe 29 noiembrie contractul de delegare a gestiunii directe a serviciului de termoficare (foto principală). Contractul a intrat în vigoare la data de 1 decembrie 2019.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
newsbv.ro

Colectarea selectivă a deșeurilor se extinde în tot Brașovul

Articolul următor

ANCOM a anunțat tarife mai mici în România pentru terminarea apelurilor mobile

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share