Brașov Ultimele stiri

Colectarea selectivă a deșeurilor se extinde în tot Brașovul

newsbv.ro

Începând cu luna decembrie, sistemul de colectare a deșeurilor reciclabile va fi extins la nivelul întregului oraș. Până la sfârșitul acestei săptămâni se va finaliza amplasarea primelor 112 ecoinsule, fiecare dotată cu recipiente tip clopot pentru colectarea deșeurilor reciclabile. După această primă etapă, programul de amplasare de ecoinsule va continua astfel încât fiecare brașovean care locuiește la bloc să aibă posibilitatea să colecteze selectiv, a anunțat primăria municipiului Brașov.

Totodată, autoritățile locale precizează că proiectul pilot de colectare a selectivă a deșeurilor de la casele din cartierele Șchei și Brașovul Vechi va fi extins la nivelul întregului oraș. „De săptămâna viitoare, va începe distribuția sacilor pentru deșeuri reciclabile în toate zonele de case. Având în vedere experiența din cele două cartiere, colectare deșeurilor de la case se va face pe două fracții, deșeuri menajere și deșeuri reciclabile, urmând ca deșeurile reciclabile să intre apoi în stațiile de sortare ale celor doi operatori de salubritate”.

„Am avut o serie de discuții cu cei al ISO Mediu și cu experții Jaspers, cu privire la modul de implementare a SMID-ului (Strategia de Management Integrat a Deșeurilor), inclusiv cu privire la modul de colectare a deșeurilor de la persoanele fizice și juridice. După ce experții ne vor spune care este soluția optimă pentru asigurarea acestui serviciu, vom putea demara procedurile necesare dotării, inclusiv accesarea de fonduri nerambursabile pentru acestea, precum și pentru partea de operare. Serviciul de colectare a deșeurilor, în această perioadă, va fi asigurat de către cei doi operatori, Comprest și Braicata. Până atunci am solicitat celor doi operatori să extindă colectarea deșeurilor reciclabile la nivelul întregului oraș. (…) La case, de săptămâna viitoare, va fi extins proiectul pilot care a funcționat, în ultimul an și jumătate, în Șchei și Brașovul Vechi. Aceasta este o soluție provizorie, până când, împreună cu experții, se va stabili prin SMID care este cel mai bun sistem de colectare, atât pentru deșeurile menajere, cât și pentru reciclabile”, a declarat primarul George Scripcaru.

Edilul a mai menționat că în ceea ce privește ecoinsulele cu sistem automatizat de preluare a deșeurilor, pe lângă cele două existente în cartierul Răcădău și Șchei, de anul viitor vor fi amplasate și altele noi.

„Am finalizat procedura pentru acordul cadru și sper ca până la Crăciun vom semna contractul. Din primăvara viitoare, când vremea va permite, vom începe amplasarea acestora. Le-am cerut colegilor de la Serviciul Salubrizare să analizeze posibilitatea ca primele ecoinsule automatizate să fie amplasate la școli. Din punctul meu de vedere, copii sunt persoanele cele mai deschise în a adopta o altă atitudine față de ceea ce înseamnă grija față de mediu. Tocmai de aceea trebuie să le asigurăm și dotările necesare ca să poată pune în practică ceea ce învață la școală referitor la acest domeniu. Când ai un oraș curat, atunci, cu siguranță, și cetățenii vor face un efort pentru a colecta selectiv”.

Astfel, în Brașov se va colecta separat plasticul și metalul, ambalajele din hârtie și carton, precum și sticla.

Foto:newsbv.ro

Related posts

Un miliard de euro acordat drept sprijin pentru IMM-urile din România

Traian Dan

Castelul Banffy este inclus într-un proiect de turism ecologic

Nora Dumitrescu

Marisiensis se amână pentru luna octombrie 2020

Ligia Voro

BearingPoint România sărbătorește 10 ani de existenţă şi anunţă planuri mari de creştere

Ionut Oprea

Sustainalytics s-a mutat în Unirii View din București

Ligia Voro

Bathory Fest se ține și în pandemie

Nora Dumitrescu

Rotaryenii bihoreni și-au dat mâna pentru sănătatea comunității

Traian Dan

Lansare Start-Up Nation 2018

redactia

Porr Construct a semnat contractul pentru Secţiunea 1 din Autostrada Sibiu – Pitești

Stefana Muresan

Cei mai buni elevi informaticieni din Balcani, premiați la UVT

Stefana Muresan

Digitalizare în utilități: Blockchain și alte tehnologii

Ligia Voro

Bas de Groot, primul somelier de lapte din lume: fermierii au nevoie de povești pentru a-și valorifica mai bine produsul

redactia

Centru de Excelență în Stomatologie în valoare de 600.000 de euro la Oradea

Traian Dan

Diana Elena Iliescu, noul director general al Patria Bank

Ligia Voro

TeraPlast primeşte 6,8 milioane euro ajutor de stat

redactia

Demersuri pentru un centru național de medicină regenerativă la Tîrgu-Mureș

Stefana Muresan

Premiera europeana la Timisoara în 2021 – noul concept ibis Square al Accor

Ionut Oprea

Sute de antreprenori lansați în Ardeal printr-un proiect european

Nora Dumitrescu

Județele care nu au proiecte de retail modern

Ion Surdu

Covid-19: Adobe România oferă angajaților câte 250 de dolari pentru amenajarea biroului de acasă

Papuc Irina

Transgaz, contract de 64,3 de milioane de euro pentru modernizări

Ligia Voro

Parcul Tetarom III e plin. Quadroform vine cu 11 milioane de euro

Nora Dumitrescu

Cezar Ioan: ” VINUL NU ESTE UN MOFT, vinul este – alături de gastronomie și de specificurile regionale – un important vector de bunăstare”

Stefana Muresan

Festivalurile Untold și Neversea speră la ridicarea restricțiilor

Nora Dumitrescu

Leave a Comment