Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Colectarea selectivă a deșeurilor se extinde în tot Brașovul

newsbv.ro

Începând cu luna decembrie, sistemul de colectare a deșeurilor reciclabile va fi extins la nivelul întregului oraș. Până la sfârșitul acestei săptămâni se va finaliza amplasarea primelor 112 ecoinsule, fiecare dotată cu recipiente tip clopot pentru colectarea deșeurilor reciclabile. După această primă etapă, programul de amplasare de ecoinsule va continua astfel încât fiecare brașovean care locuiește la bloc să aibă posibilitatea să colecteze selectiv, a anunțat primăria municipiului Brașov.

Totodată, autoritățile locale precizează că proiectul pilot de colectare a selectivă a deșeurilor de la casele din cartierele Șchei și Brașovul Vechi va fi extins la nivelul întregului oraș. „De săptămâna viitoare, va începe distribuția sacilor pentru deșeuri reciclabile în toate zonele de case. Având în vedere experiența din cele două cartiere, colectare deșeurilor de la case se va face pe două fracții, deșeuri menajere și deșeuri reciclabile, urmând ca deșeurile reciclabile să intre apoi în stațiile de sortare ale celor doi operatori de salubritate”.

„Am avut o serie de discuții cu cei al ISO Mediu și cu experții Jaspers, cu privire la modul de implementare a SMID-ului (Strategia de Management Integrat a Deșeurilor), inclusiv cu privire la modul de colectare a deșeurilor de la persoanele fizice și juridice. După ce experții ne vor spune care este soluția optimă pentru asigurarea acestui serviciu, vom putea demara procedurile necesare dotării, inclusiv accesarea de fonduri nerambursabile pentru acestea, precum și pentru partea de operare. Serviciul de colectare a deșeurilor, în această perioadă, va fi asigurat de către cei doi operatori, Comprest și Braicata. Până atunci am solicitat celor doi operatori să extindă colectarea deșeurilor reciclabile la nivelul întregului oraș. (…) La case, de săptămâna viitoare, va fi extins proiectul pilot care a funcționat, în ultimul an și jumătate, în Șchei și Brașovul Vechi. Aceasta este o soluție provizorie, până când, împreună cu experții, se va stabili prin SMID care este cel mai bun sistem de colectare, atât pentru deșeurile menajere, cât și pentru reciclabile”, a declarat primarul George Scripcaru.

Edilul a mai menționat că în ceea ce privește ecoinsulele cu sistem automatizat de preluare a deșeurilor, pe lângă cele două existente în cartierul Răcădău și Șchei, de anul viitor vor fi amplasate și altele noi.

„Am finalizat procedura pentru acordul cadru și sper ca până la Crăciun vom semna contractul. Din primăvara viitoare, când vremea va permite, vom începe amplasarea acestora. Le-am cerut colegilor de la Serviciul Salubrizare să analizeze posibilitatea ca primele ecoinsule automatizate să fie amplasate la școli. Din punctul meu de vedere, copii sunt persoanele cele mai deschise în a adopta o altă atitudine față de ceea ce înseamnă grija față de mediu. Tocmai de aceea trebuie să le asigurăm și dotările necesare ca să poată pune în practică ceea ce învață la școală referitor la acest domeniu. Când ai un oraș curat, atunci, cu siguranță, și cetățenii vor face un efort pentru a colecta selectiv”.

Astfel, în Brașov se va colecta separat plasticul și metalul, ambalajele din hârtie și carton, precum și sticla.

Foto:newsbv.ro

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

ASA CONS ROMANIA 6.000 mc de elemente de beton pentru depozitul logistic Dedeman din Turda

Articolul următor

Nou operator de termie în București - Termoenergetica

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Milionari din sucuri și ape minerale

Cei mai mari producători de sucuri și ape minerale din România sunt producătorii băuturilor Coca Cola, Roua Munților,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share