Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Sighetul are cea mai bună școală de antreprenori din Europa

Liceul Tehnologic Marmația din Maramureș a fost premiat la Viena ca fiind școala antreprenorială a anului 2018, în cadrul unei gale organizate de Junior Achievement Europe.

Premiul a fost acordat pentru implementarea programelor de educație antreprenorială și promovarea acestui spirit de gândire antreprenorial, conform portalului Elita României. Profesoara Mihaela Ona acoordomat proiectului, fiind susținută în acest demers de directoarea liceului, Adriana Vescan. Liceul se afla la prima participare la acest concurs.

Adriana Vescan și-a motivat profesorii să se implice în numeroase proiecte educaționale și de voluntariat.  De la proiecte gen ”Țara lui Andrei” la donații în alimente pentru familiile defavorizate, elevii s-au obișnuit să fie implicați în acțiuni extrașcolare utile lor și societății, devenind mai responsabili.

Premiul a crescut motivația și încrederea copiilor în propriile capacități de a dezvolta o afacere proprie. În același timp, rezultatele școlare s-au îmbunătățit foarte mult. La bacalaureat, performanțele au fost mult peste nivelul anilor anteriori.

Înainte ca Liceul Marmația să ajungă la selecția internațională, școlile premiate au fost evaluate la nivel național. Mai multe comisii speciale formate din reprezentanți JA și autorități din domeniul educației au verificat criterii ca strategia de implementare a cursurilor de educație antreprenorială sau relevanța acțiunilor pentru susținerea schimbului de bună practică.

Pentru JA România a cântărit mult faptul că unitatea de învățământ are cea mai variată ofertă educațională din Maramureșul istoric. Elevii au la dispoziție profiluri tehnologice care chiar le pot oferi la finalul liceului posibilitatea de a practica meserii căutate în societate.

Liceul se străduiește să suplinească dispariția școlilor profesionale din România. Acum elevii au și posibilitatea de a învăța tainele antreprenoriatului, cresc șansele ca la terminarea liceului să aleagă mai puțini calea străinătății în detrimentul demarării unei afaceri proprii în România.

După această performanță, liceul și-a planificat pentru 2020 un obiectiv foarte important. Directoarea își dorește să îl transforme într-un centru puternic pentru formarea profesională. Scopul principal este cel de a educa tinerii în așa fel încât aceștia să se integreze pe piața muncii sau să înceapă o afacere.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Obligațiunile Autonom debutează pe piața reglementată a BVB

Articolul următor

Noul Duster, cel mai vândut SUV din Romania, a atins borna de 500 000 de unități produse la Mioveni

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share