Antreprenori Educatie Maramureș

Sighetul are cea mai bună școală de antreprenori din Europa

Liceul Tehnologic Marmația din Maramureș a fost premiat la Viena ca fiind școala antreprenorială a anului 2018, în cadrul unei gale organizate de Junior Achievement Europe.

Premiul a fost acordat pentru implementarea programelor de educație antreprenorială și promovarea acestui spirit de gândire antreprenorial, conform portalului Elita României. Profesoara Mihaela Ona acoordomat proiectului, fiind susținută în acest demers de directoarea liceului, Adriana Vescan. Liceul se afla la prima participare la acest concurs.

Adriana Vescan și-a motivat profesorii să se implice în numeroase proiecte educaționale și de voluntariat.  De la proiecte gen ”Țara lui Andrei” la donații în alimente pentru familiile defavorizate, elevii s-au obișnuit să fie implicați în acțiuni extrașcolare utile lor și societății, devenind mai responsabili.

Premiul a crescut motivația și încrederea copiilor în propriile capacități de a dezvolta o afacere proprie. În același timp, rezultatele școlare s-au îmbunătățit foarte mult. La bacalaureat, performanțele au fost mult peste nivelul anilor anteriori.

Înainte ca Liceul Marmația să ajungă la selecția internațională, școlile premiate au fost evaluate la nivel național. Mai multe comisii speciale formate din reprezentanți JA și autorități din domeniul educației au verificat criterii ca strategia de implementare a cursurilor de educație antreprenorială sau relevanța acțiunilor pentru susținerea schimbului de bună practică.

Pentru JA România a cântărit mult faptul că unitatea de învățământ are cea mai variată ofertă educațională din Maramureșul istoric. Elevii au la dispoziție profiluri tehnologice care chiar le pot oferi la finalul liceului posibilitatea de a practica meserii căutate în societate.

Liceul se străduiește să suplinească dispariția școlilor profesionale din România. Acum elevii au și posibilitatea de a învăța tainele antreprenoriatului, cresc șansele ca la terminarea liceului să aleagă mai puțini calea străinătății în detrimentul demarării unei afaceri proprii în România.

După această performanță, liceul și-a planificat pentru 2020 un obiectiv foarte important. Directoarea își dorește să îl transforme într-un centru puternic pentru formarea profesională. Scopul principal este cel de a educa tinerii în așa fel încât aceștia să se integreze pe piața muncii sau să înceapă o afacere.

Related posts

SS 2019, colecţie de primăvară-vară lansată de Târnava Sighişoara

Ligia Voro

Electroglobal va realiza instalațiile electrice pentru noul spital Regina Maria din Cluj-Napoca

Stefana Muresan

IBF 2019 – oportunități pentru dezvoltarea capacității de export și a investițiilor românești pe piețele externe

Ligia Voro

Leave a Comment