Educație Industrie Sălaj Ultimele stiri

Tenaris a premiat cei mai buni studenți de profil tehnic din țară

TenarisSilcotub a acordat burse de studiu pentru 40 de studenți ai universităților cu profil tehnic din România, prin programul internațional Roberto Rocca (RREP).

Câștigătorii au fost selectați printr-un proces care ia în considerare atât nivelul academic, cât și competențele individuale. Obținerea bursei nu presupune nici o obligație față de companie, însă este o oportunitate de a crea o punte între mediul academic și compania industrială din România.

Bursierii  provin de la Universitatea Tehnică Cluj‑Napoca, Universitatea Politehnică București, Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iași, Universitatea de Petrol și Gaze Ploiești. Evenimentul de acordare a burselor, organizat la Cluj-Napoca, s-a bucurat de prezența specialiștilor Tim Hurson și Dorte Nielsen. Ei au vorbit despre creativitate ca avantaj competitiv.

Hudson este un expert recunoscut în strategii de schimbare socială și creatorul unui model de gândire productivă, iar Nielsen predă „Comunicarea creativă” la Școala Daneză de Media și Jurnalism, fiind președintele Creative Circle, societate daneză a industriilor creative. Prin RREP, Tenaris sprijină la nivel global tinerii care studiază în domeniul ingineriei, oferind burse în 17 țări.

„Educația aduce progresul pe termen lung și potențează succesul, în general, fie personal, fie în business. Prin aceste burse, le recunoaștem studenților performanțele și îi încurajăm să își urmeze pasiunea pentru inginerie.

Acești studenți reprezintă un avantaj competitiv, pe care România îl poate fructifica pe termen lung. Lucrurile bune se construiesc cu oameni de calitate, iar dezvoltarea companiei TenarisSilcotub în România este dovada vie a acestui lucru”, spune Mihaela Popescu, președintele TenarisSilcotub.

Din 2006, TenarisSilcotub a acordat 560 de burse studenților de la universități tehnice prestigioase din România, valoarea investiției în acest program fiind de peste 5 milioane de lei. Compania intenționează să susțină programul de burse Roberto Rocca și în anii viitori.

TenarisSilcotub – companie parte din grupul Tenaris – este cel mai important producător român de țevi fără sudură de diametre mici, utilizate în diverse aplicații din industriile energiei, mecanică și auto. Cu o echipă de 1.900 de oameni în România, TenarisSilcotub are unități de producție la Zalău, Călărași și Câmpina. Prin programele de dezvoltare socială, compania investește în educație, sănătate, cultură, protecția mediului.

Related posts

Judeţul Cluj conduce topul de consum fraudulos de gaze naturale, potrivit Delgaz Grid

Ligia Voro

Unicarm, un business de sute de milioane de euro, la 20 de ani de activitate

Stefana Muresan

CFR: Licitatie pentru servicii de consultanta pentru reabilitarea tronsonului Brasov-Simeria; se va circula cu 160 km/h

Stefana Muresan

Leave a Comment