Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Camerele de Comerț din Maramureș și Bihor au intrat în Euroregiunea Carpatia

Euroregiunea Carpatia a stabilit componența camerelor de comerț care fac parte din asociația transfrontalieră. Două județe din Transilvania vor fi reprezentate.

În baza relații parteneriale cu Camera de Comerț și Industrie Borsod – Abauj – Zemplen, președintele Camerei de Comerț și Industrie Maramureș (CCIM), Florentin Tuș, și directorul economic, Diana Cheța, au participat în perioada 28-29 noiembrie, la Miskolc (Ungaria), la mai multe întâlniri de lucru.

La întâlnirea Asociației CCI din Euroregiunea Carpatica s-a discutat despre acțiunile implementate de organizație s-a stabilit calendarul activităților viitoare și componența actuală a asociatiei. Aceasta este următoarea: două camere de comerț și industrie din România (Maramureș și Bihor) trei camere din Ucraina (Transcarpathia, Lviv, Cernăuți), 1 din Ungaria (Borsod – Abauj – Zemplen ), 1 din Slovacia (Kosice) și 1 din Polonia (Podcarpathie).

O întâlnire tehnică a vizat proiectul KRA’GAS. Delegația CCI Maramureș s-a întâlnit cu echipa de proiect de la Miskolc în cadrul căreia reprezentanții CCIM au instruit partenerii în legătură cu procedurile de raportare și s-a stabilit calendarul acțiunilor pe urmatoarele trei luni.

Proiectul se desfășoară pe o perioadă de doi ani și are ca parteneri Universitatea Babeș-Bolyai (România), Universitatea din Miskolc (Ungaria), Universitatea Națională din Uzhhorod (Ucraina), Camera de Comerț și Industrie Borsod – Abauj – Zemplen (Ungaria) și TES Fund (Ucraina).

Primul obiectiv al proiectului este derularea unei analize antropologice care să scoată în evidență asemănările legate de meșteșuguri și gastronomie din regiunile partenerilor, urmat de organizarea unui festival internațional.

Oficialii CCIM au participat și la aniversarea a 25 de ani de la înființarea organizației din Miskolc. La eveniment au fost 150 de invitați printre care și președintele CCI a Ungariei, Laszlo Parragh, iar dintre partenerii externi au participat Camerele de Comerț din Maramureș și din Uzhgorod.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Reabilitarea drumului care leagă Sibiul de Transalpina: primii pași

Articolul următor

Banca Mondială va sprijini startup-urile din Cluj

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
1
Share